GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Mio C725 GPS 7 inch – preturi, specificatii, pareri

Autor: Echipa GiZ

La un pret de aproximativ 1750 lei, Mio C725 este unul dintre sistemele GPS scumpe pentru masina. De ce ai da atatia bani pe acesta cand poti gasi un GSP si la 500 de lei? Mio C725 are un ecran cu diagonala de 7 inci (17,78 cm), mult mai mare decat al majoritatii receptoarelor de pe piata.

Dupa dimensiuni este clar ca Mio C725 nu este pentru toata lumea. Nu prea vei avea loc sa-l montezi intr-o masina mai mica si chiar daca ar avea loc ti-ar ocupa o parte importanta a spatiului vizual al parbrizului. Ar fi mai degraba alegerea potrivita pentru bordul unui SUV.

Sa ne uitam un pic la „CV-ul” lui Mio C725:

  • procesor Samsung 2443, 400 MHz
  • ecran 7 inci tactil, 800 x 480 pixeli, 65k culori
  • memorie: 2 GB interna, RAM 64 MB
  • software inclus: MioMap 2008 with Full Europe maps
  • sistem de operare: Microsoft Windows CE 5.0
  • baterie: Li-Ion 1200mAh
  • dimensiuni: 182 x 123 x 23 mm
  • greutate: 380 grame

Ecranul mare nu doar ca te ajuta sa vezi hartile mult mai bine, dar la nevoie, se poate transforma intr-un ecran de cinema. Mio C725 vine cu o intrare audio-video asa ca in combinatie cu un DVD player de masina sau cu un receptor TV si o antena, receptorul taiwanez devine centru de entertainment in masina. De fapt, nici nu-ti trebuie un DVD player pentru ca Mio C725 are player audio-video incorporat care stie sa redea o multime de formate populare. Singurul impediment ar fi doar memoria interna cam mica, de numai 2 GB. Problema nu se rezolva cu cardul SD pentru ca pe acesta se vor instala hartile. Mio C725 vine insa cu o surpriza. Are doua porturi USB si la unul dintre ele merge sa cuplezi un stick USB. Asa se rezolva problema spatiului mic de stocare.

Mio C725 se poate transforma in ecran de cinema

Mio C725 se poate transforma in ecran de cinema

In pachet, Mio C725 vine cu suport de prindere pe bord, incarcator de la bateria masinii, incarcator pentru priza, un cablu USB cu care il conectezi la PC, DVD-ul cu hartile a 34 de tari europene si o husa protectoare in care il vei baga ori de cate ori vei parca masina. Doar nu vrei sa te trezesti a doua zi fara el!

Avand in vedere husa, ai putea chiar sa-l iei cu tine cand vizitezi un oras la pas. Mio C725 are doar 380 de grame, dar parca totusi ecranul cat toate zilele te transforma intr-un ciudat daca te plimbi uitandu-te atent la el, nu? Nici autonomia nu te ajuta foarte tare. Producatorul zice ca bateria se consuma dupa doua ore si jumatate. Asta doar in conditii optime. In fapt, in functie de modul de utilizare, autonomia este restransa la o ora jumate, doua. Bineinteles ca daca il folosesti ca sa vezi un film nu vei atinge doua ore.

Mitac Mio C725 nu este un GPS ieftin

Mitac Mio C725 nu este un GPS ieftin

Mio C725 nu are conectivitate Bluetooth asa ca nu-l poti folosi ca accesoriu pentru mobil. Majoritatea PND-urilor (personal navigation device) high-end au functie de preluare si initiare a apelurilor de la mobil. Evident, cu Mio C725 nu merge sa faci asa ceva.

O alta problema a lui Mio C725 este procesorul un pic cam slab pentru ce are de facut. Din cauza asta ai sa observi ca navigarea prin meniuri si deschiderea aplicatiilor (de pilda playerul video) este cam greoaie. La fel de incet raspunde si la impulsurile tactile. Daca iti lipseste rabdarea, Mio C725 nu este pentru tine.

In concluzie, Mio C725 este bun pentru masini mai mari datorita ecranului mare, se ocupa de partea de entertainment destul de bine, vine cu toate accesoriile de care ai nevoie in pachet, dar nu este cel mai rapid GPS pe care l-ai putea cumpara. Alte detalii gasesti pe site-ul Mio.

1 comentariu

  1. catalin

    26 august 2010 la 18:40

    Sincer GPS-urile MIO mi se par o mare teapa. In primul rand au procesoare foarte slabe. Baga o ruta Romania – Portugalia ca o sa adormi langa el pana iti arata ruta. Doamne fereste ca dupa ce a calculat ruta sa gresesti vreo strada ca iar stai inca o juma' de ora. Daca bagam o ruta de 1000 km sa zicem si micsoram putin harta sa vedem si noi pe la ce vama ne baga o sa se blocheze si o sa mearga extraordinar de greu (apar prea multe detalii pe display /informatii care sincer nu cred ca sunt necesare/).
    Bateria: La GPS-ul meu nu cred ca este baterie din aia cu litiu sau ceva prea revolutionar. La acumulatorii vechi ca sa aiba o durata de viata cat mai mare trebuie lncarcata la maxim si descarcata la maxim inainte de a fi pusa iar la incarcat. La cele cu litiu chiar nu are importanta cand incarci, tin mult dar bateria trebuie sa includa un circuit electronic care nu stiu ce face la curent (fara circuitul ala incarci de 5 ori si s-a umflat bateria). Eu am schimbat la MIO de 2 ori bateria in ultimii 2 ani (am schimbat-o pentru ca nu mai tinea nici 10 secunde). Am avut 2 GPS-uri, un XRoad si un becker, GPS-uri ieftine la care si acum tine bateria cel putin o ora.
    Aaa, inca ceva, m-i s-a stricat GPS-ul mio dupa primele 5 minute de utilizare, se bloca si arata dungi negre verticale (asemanatoare unui cod de bare)
    Nu va recomand sa luati MIO decat daca-l luati sa-l puneti in vitrina, dati banii degeaba.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri