GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Mio Moov S600 – GPS pentru pretentiosi

Autor: Echipa GiZ

În cadrul evenimentului Computex Taipei 2010, Mio a prezentat un nou sistem de navigaţie. Mio Moov S600 face parte din a doua generaţie de produse Spirit şi este cel mai accesibil model din această gamă.

Din informaţiile apărute pe internet se pare că Mio a pregătit deja încă două modele, S605 şi S655, care beneficiază de câteva facilităţi în plus faţă de modelul de bază.

În primul rând să vedem care sunt principalele caracteristici ale dispozitivului Moov S600:

  • processor Samsung 2440 – 400MHz;
  • memorie internă ROM 128MB;
  • memorie internă RAM 2GB;
  • chipset GPS SiRFStar III;
  • ecran tactil 5.0”, rezoluţie 480 x 272 pixeli;
  • sistem de operare Microsoft Windows CE 6.0

Faţă de seria precedentă, noua generaţie Spirit foloseşte un ecran tactil mai mare de 5.0”, panoramic. Pe partea stângă, lângă ecran, se găsesc două butoane de meniu şi captură. Dacă la seria precedentă butonul de meniu putea crea anumite probleme din cauza faptului că era prea uşor de apăsat accidental, de această dată el este construit din cauciuc şi în plus este iluminat.

Astfel, când conduceţi pe timp de noapte aveţi acces mai rapid la meniurile sistemului de navigaţie. Butonul de captură reprezintă un element de noutate. Prin intermediul lui puteţi înregistra locaţiile şi detaliile de călătorie, oferind posibilitatea de a înregistra şi propriile notiţe vocale.

Mio Moov S600

Mio Moov S600 cu ecran tactil de 5.0″

Tot la capitolul funcţii aş aminti de Lane Guidance, Text-to-speech şi Economical Routing. Lane Guidance oferă şoferului asistenţă pentru încadrarea pe banda corectă atunci când se schimbă direcţia de mers. Text-to-speech sau altfel spus ghidare audio facilitează orientarea conducătorilor auto datorită includerii denumirii intersecţiilor şi chiar a străzilor în sistemul de ghidare audio. Aşa cum probabil bănuiaţi deja, Economical Routing se referă la planificarea unui traseu într-un mod cât mai economic din punct de vedere al timpului, prin evitarea intersecţiilor şi a zonelor cu multe semafoare.

Mio Moov S600

Difuzorul lui S600 este prezent pe partea din spate.

La capitolul conectivitate, producătorul a echipat noul Moov S600 cu slot pentru carduri de memorie microSD, conector miniUSB şi un port AV. Dacă ceilalţi producători au ales să echipeze doar modelele de top cu port AV, Mio prin intermediul lui Moov S600, permite conectarea unei camere video pentru asistenţă la mersul în marşarier sau a altor dispozitive compatibile.

Mio Moov S600 este alimentat cu ajutorul unui acumulator Li-Ion de 720mAh. Dimensiunile dispozitivului sunt 142 x 88 x 17mm, iar greutatea de 185g este ceva mai mare decât la seria anterioară.
Concluzii

Cei care doresc să cumpere un Mio Moov S600 trebuie să ştie că acesta se găseşte deja în magazinele din România la preţuri cuprinse între 750 şi 850 de lei. Pentru banii pe care îi plătiţi veţi primi un sistem de navigaţie cu ecran tactil mare şi 44 de hărţi actualizate ale Europei, inclusiv harta României.

Viitoarele modele vor avea caracteristici suplimentare faţă de S600: S605 va fi echipat cu receptor TMC pentru informaţii din trafic, iar S655 va include Bluetooth şi player audio dedicat. Evident preţurile cerute pentru aceste modele vor fi ceva mai mari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri