GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Transfer de bani direct pe card, prin Western Union (P)

Autor: Echipa GiZ

Cei ce au utilizat serviciile Western Union în trecut știu că pentru încasarea banilor trimişi din străinătate sau din ţară trebuie să te prezinţi la un ghişeu al unei instituţii partenere Western Union cu buletinul, codul operaţiunii de transfer şi suma de încasat. Desigur, vei intra în posesia banilor abia după ce aştepţi să se elibereze ghişeul corespunzător, pentru ca un funcţionar să îţi poată procesa tranzacţia.

Astfel, într-o ţară în care drumurile la ghișeu sunt de multe ori o corvoadă cotidiană, cei de la Western Union, în parteneriat cu Banca Transilvania şi MasterCard, te ajută să ai acces la banii tăi mai rapid şi la orice oră, prin intermediul serviciului “Transfer de bani la ATM”.

Mai exact, la ATM-urile Băncii Transilvania poţi acum încasa sume de bani transmise din ţară sau din străinătate direct pe cardurile MasterCard şi Maestro, în Lei sau Euro, atât timp cât acestea sunt emise de o bancă din Romania.

western union banca transilvania transger bani pe card

Serviciul funcţionează 24/7 şi nu implică comisioane suplimentare. Tot ce ai de făcut este să te prezinţi la oricare din ATM-urile Băncii Transilvania cu un card valid, să introduci PIN-ul de autentificare şi să alegi serviciul de încasare plăţi Western Union. La pasul următor va trebui să furnizezi codul MCTN (Money Transfer Control Number – numărul de control al transferului de bani) aferent tranzacţiei şi suma de bani, în valuta in care ţi-au fost trimişi. Aceste date îţi sunt furnizate de persoana care trimite banii. Serviciul permite tranzacţii în Lei, Euro şi USD.

Trebuie menţionat că în cazul în care valuta tranzacţiei diferă de valuta contului ataşat cardului folosit, suma de bani va fi convertită automat în valuta contului tău, la cursul de schimb al Băncii Transilvania. Cu alte cuvinte, nu ai nevoie neapărat de un cont în USD sau Euro pentru a primi transferuri în aceste valute, ci ele îţi pot fi automat convertite în Lei.

După finalizarea procesului, tot ce ai de făcut este să scoţi cardul din bancomat şi să îl reintroduci pentru a avea acces la banii trimişi. Tineţi cont însă că procesarea poate dura până la un maxim de 30 de minute, însă de cele mai multe ori tranzacţia se va procesa mult mai rapid, în doar 1 minut.

Din clipa în care banii ajung în contul tău poţi să îi foloseşti cum doreşti: fie pentru a efectua plăţi cu cardul, fie pentru a îi extrage, parţial sau total, dacă ai nevoie de cash.

În concluzie, serviciul “Transfer de bani la ATM” este o metodă rapidă de a avea acces la bani trimişi prin intermediul Western Union pentru cei ce deţin un card Maestro sau MasterCard emis de o bancă din Romania. El poate fi accesat la orice ATM al Băncii Transilvania, la orice oră, şi te salvează de timpul pierdut cu deplasarea la o sucursală a unei banci partenere Western Union şi aşteptarea la ghişeu.

Mai multe detalii despre serviciul Western Union Transfer de bani la ATM găsiţi pe această pagină.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri