Un sfert de veac de inovație (P)

Kyocera aniversează anul acesta 25 de ani de când a lansat și patentat tehnologia ECOSYS,  pentru echipamentele sale de tipărire. O tehnologie bazată pe utilizarea unor componente cu o durata de viață mult peste media pieței și care urmărește să livreze produse de calitate superioară și cu costuri totale reduse.

ECOSYS nu se rezumă doar la tehnologie. ECOSYS are la bază trei concepte bine definite: Economie, Ecologie și Sistem de tipărire.

ECOnomie se traduce prin determinarea Kyocera de a asigura produse fiabile la un preț competitiv și, mai ales, cu TCO redus (totalitatea costurilor de proprietate și exploatare). Costurile de exploatare  în cazul echipamentelor de tipărire sunt, în general, substanțiale. Acestea sunt compuse din diverse categorii și tipuri de cheltuieli directe și indirecte: întreținere, mentenanță, exploatare, costuri asociate consumabilelor, cheltuieli de service, costuri de timp asociate acestora.

În multe situații, la un echipament de tipărire, utilizat pe o durata medie 2-6 ani, costurile de exploatare pot depăși cu mult valoarea achiziției. În plus, pentru echipamentele utilizate în companii mari, unde volumul materialelor tipărite este considerabil, costurile presupuse de intervențiile autorizate pentru reparații sau înlocuiri de componente pot ajunge să fie atât de ridicate, încât clienții să prefere mai degrabă să înlocuiască echipamentul cu totul, decât să își asume cheltuielile de întreținere. Tehnologia ECOSYS înseamnă utilizarea unor componente din materiale durabile și de o calitate net superioară și este modalitatea prin care Kyocera a redus drastic necesitatea intervențiilor asupra echipamentelor de tipărire, reușind astfel să reducă semnificativ costuri de întreținere.

Datorită experienței anterioare în domeniul produselor din material ceramic, Kyocera a redefinit întreaga perspectivă asupra durabilității componentelor: cilindrul realizat din Siliciu Amorf, material cu o rezistență surclasată doar de cea a diamantului, a devenit o tehnologie patentată și apreciată în întreagă piață de echipamente de tipărire. Cu componente din materiale extra-durabile, echipamentele de tipărire Kyocera solicită mai puține intervenții de întreținere și au, în plus, capacitatea de a procesa un volum mai mare de operații de tipărire.

inovatie kyocera

ECOlogia este în relație directă cu filosofia japonezilor de la Kyocera: respect față de oameni și față de mediul înconjurător. Abordarea Kyocera se traduce prin utilizarea mai eficientă a energiei și – indirect – prin reducerea poluării și a risipei de resurse. Pentru a eficientiza procesele de tipărire, Kyocera a inovat fundamental, încă din etapa în care imprimantele convenționale foloseau o unitate de imagine care includea cilindru, developer și toner: când una din componente se defecta sau ajungea la finalul ciclului de viață, întreaga unitate trebuia înlocuită. Kyocera a fost primul producător de imprimante laser care a separat componentele, așa încât cilindrul nu mai necesita înlocuire în momentul în care se termina tonerul, făcând o mai corectă distincție între consumabile și componente. Componentele fiind din materiale extrem de durabile, la echipamentele Kyocera singurul consumabil este tonerul… de 25 de ani!

Nu în ultimul rând, imprimantele și multifuncționalele Kyocera au fost gândite să funcționeze într-un SYStem – flexibil , modular, care să permită ajustarea facilă a tehnologiei la necesitățile permanent în schimbare ale unei companii.

Cele mai multe echipamente Kyocera sunt gândite că ‘baza’ şi ‘opțiuni’, așa încât o unitate să poată fi ajustată și extinsă, în funcție de necesități, cu funcționalități și caracteristici suplimentare.  Este de așteptat ca, odată cu progresul tehnologic și infrastructurile IT să se schimbe, să avanseze: ca atare, imprimantele și multifuncționalele Kyocera sunt create pentru a putea opera în orice tip de rețea standard, așa încât să asigure interoperabilitatea necesară unei funcționari optime a întregului sistem în ansamblu. Aplicațiile de business dezvoltate de Kyocera au rolul de a furniza utilizatorilor toate facilitățile necesare pentru a obține eficiență maximă (timp/resurse/cost).

Toate echipamentele Kyocera sunt certificate “Energy Star”, iar majoritatea sunt testate și certificate “Der Blaue Engel”.

(P) Acest articol face parte dintr-o campanie sponsorizată.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!