GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cel mai buni clienti de BitTorrent

Autor: Echipa GiZ

Ca sa descarci torente si implicit continutul lor ai nevoie de un client software cu care sa le accesezi. Intr-o prezentare anterioara ti-am povestit in cateva randuri de unde poti descarca torentele si cum le poti accesa cu ajutorul lui μTorrent, cel mai popular client pentru torente. La ora actuala, μTorrent are o baza de peste 30 de milioane de utilizatori si a fost cumparat in 2006 de compania BitTorrent, initiatoarea sistemului de torente care a inceput afacerea in 2002. Dupa cum spuneam, μTorrent este favoritul publicului, dar exista o multime de alti clienti mai mult sau mai putin performanti. Care sunt cei mai importanti? Ti-am pregatit o lista cu cativa dintre ei.

Vuse (care inainte se numea Azureus)

Azureus a fost denumit dupa o specie de broasca de culoare albastra pe nume Dendrobates azureus si si-a schimbat numele in 2006 in Vuse, de cartre un grup de dezvoltatori care si-au dorit sa transforme clientul de torente intr-un client cu valente de socializare online. Vuse nu mai este doar un client de torente. Este mult mai mult. In afara de faptul ca poti descarca torente asa cum faci cu oricare client, cu Vuse ai acces la o librarie maricica de continut HD de pe site-ul http://www.vuze.com.

Vuse – Azureus si-o fi schimbat numele, dar broasca albastra a ramas ca logo

Vuse – Azureus si-o fi schimbat numele, dar broasca albastra a ramas ca logo

Mai mult, orice utilizator care isi face un cont poate incarca continut pe site ca pe YouTube. Cu alte cuvinte, poti fi creator de torente, sa te implici la crearea unei baze de date multimedia. Ce m-a lasat cu adevarat cu gura cascata a fost casuta “find” din partea de sus a interfetei. Ideea este ca in Vuse poti cauta direct continutul. Ai practic un browser special pentru torente. Cautarea insa se face doar pe cateva site-uri populare la americani si asta nu te ajuta foarte mult. Dupa ce ai terminat de descarcat de pilda un film ai inca o surpriza. Il poti vedea intr-ul player audio-video destul de reusit. Din pacate nu poti adauga subtitrari in acel player sau orice alte setari in afara de a mari fereastra pe tot ecranul.

Poti descarca Vuse gratuit de aici. A ajuns la versiunea 4.2 care are 10,1 MB. Atentie! La instalare, Vuse vrea sa-ti instaleze si un toolbat pentru browser. Poate nu iti doresti asta.

BitComet

BitComet a fost extrem de populat inainte ca μTorrent si Vuse sa-i fure coroana. A ajuns la versiunea 1.12 si a evoluat mult in ultimii ani. La instalare este cam bagaret. Vrea sa instalezi toolbar, vrea sa-i instalezi chiar propriul browser web si vrea sa se porneasca odata cu sistemul de operare. Dupa ce ai debifat casutele respective si pornesti BitComet ai sa fii surprins ca iti scaneaza sistemul si iti gaseste update-uri la o multime de programe.

BitComet seamana mult cu μTorrent la interfata

BitComet seamana mult cu μTorrent la interfata

Mie de pilda mi-a gasit ca nu aveam Windows Media Player 11, ultima versiune de Yahoo Messenger, cel mai nou player VLC si cel mai nou player Flash. OK, daca nu ai nevoie de ele nu-i problema. Nu le instala. Dar mi-a placut foarte mult ca a incercat sa ma ajute. Interfata seamana destul de mult cu cea a lui μTorrent, dar in partea de jos ai un browser cu care poti cauta direct torente, ca in Vuse. E o pacaleala pentru ca odata ce ai introdus o cheie de cautare, rezultatele sunt afisate intr-un browser extern, pe site-ul mcomet.com. BitComet poate fi descarcat gratuit de aici.

ABC

Dupa cum ii sugereaza si numele, ABC este poate cel mai simplu client de torente peste care am dat. Face fix ce trebuie sa faca: descarca fisierele din torent. Atat si nimic mai mult. Nu are browser, nu cauta pe site-uri, nu vrea sa-ti instaleze nu stiu ce toolbar, nu baga reclame, dar are limitare la upload. Daca nu ai umblat pana acum cu torente s-ar putea sa te pierzi in meniurile si optiunile unor clienti ca Vuse sau BitComet, dar cu ABC, totul este extrem de simplu si clar, recomandat pentru incepatori. ABC poate fi descarcat gratuit de aici.

Orice incepator poate lucra cu ABC

Orice incepator poate lucra cu ABC

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri