GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Afla totul despre Farmville, jocul care domina Facebook

Autor: Echipa Giz.ro

În cazul în care ai cont pe Facebook, este aproape imposibil să nu fi auzit încă de Farmville. Și chiar dacă nu utilizezi această platformă de socializare, aproape sigur ai auzit în jurul tău acest cuvânt, care a devenit la fel de popular că și Facebook în sine.

Ştiu chiar cazuri de oameni care şi-au făcut cont pe Facebook doar pentru a se juca Farmville, considerând jocul un motiv suficient pentru a  intra în reţea.

Știm însă că printre voi sunt și persoane care nu cunosc foarte multe amănunte despre Farmville, iar Giz.ro îți propune în rândurile următoare un ghid care să-ți dezvăluie caracteristicile sale principale.

Farmville este un joc de strategie online disponibil ca aplicație pentru Facebook, care permite uilizatorului să gestioneze o fermă prin plantarea unor categorii diverse de culturi agricole și prin creșterea animalelor.

farmville_logo

Farmville, jocul care te transforma intr-un „țaran”

Cu alte cuvinte, în Farmville trebuie să-ți demonstrezi abilitățile de fermier și să obții o experiență cât mai mare în acest domeniu, cu care eventual să te lauzi în fața prietenilor, la rândul lor jucători de Farmville.

Cum se joacă Farmville

farmville_plot

Va trebui să muncești din greu pentru a obține profituri generoase din aceste parcele de pământ

După înscrierea în Farmville vei avea la dispoziție 6 parcele de pământ. Misiunea ta este să crești culturile de plante și animalele primite și ulterior să le vinzi pentru a putea cumpăra noi semințe, animale, arbori, clădiri utilitare și alte parcele de pământ. Pentru început vei avea la dispoziție 6 parcele de pământ, două dintre acestea putând fi deja comercializate: vinete și căpșune.

Tranzacțiile se realizează în „coins” sau, mai pe românește, în monede. Toate plantele și animalele au un preț fix la care pot fi comercializate, așa că una dintre calitățile esențiale ale oricărui vânzător, și anume talentul de negociator, este ca și inexistentă în Farmville. Cu monedele obținute din vânzarea primelor culturi vei crește în experiență, iar fiecare nivel îți oferă acces la noi legume și animale. Bineînțeles, cu cât crești în nivel, cu atât profitul obținut va fi mai mare, iar acest lucru îți va permite creșterea investițiilor în propria fermă.

farmville_market

Farmville Market, locul din care cumperi semințe, animale sau clădiri

Până aici, toate par bune și frumoase. Curând după începerea jocului vei observa însă că Farmville are și câteva aspecte mai puțin pozitive.

Dependența

Fiecare legumă va ajunge la maturitate într-un interval fix de timp, ce variază de la două ore la patru zile, în funcție de tipul acesteia. În cazul în care legumele nu sunt culese într-un interval de timp egal cu timpul de creștere, recolta este pierdută și nu mai poate fi vândută, iar jucătorul este nevoit să o ia de la capăt cu plantarea. Acesta este modul în care Farmville creează o puternică dependență, pentru că trebuie să te conectezi la joc la anumite intervale de timp pentru a valorifica recolta. (Da, acesta este motivul pentru care mulți dintre colegii tăi de serviciu joacă Farmville la locul de muncă).

Bani reali

Poți sări peste anumite etape din joc prin utilizarea banilor reali. De exemplu, pentru a-ți mări numărul parcelelor de pământ vei avea nevoie de minim 10.000 de monede, o sumă nu tocmai ușor de atins din vânzarea și cultivarea plantelor. În schimb, poți utiliza „cash”, pe care îi poți obține prin mai multe metode: un dolar pentru fiecare nivel de experiență, plata cu bani reali sau acceptarea unor oferte din partea advertiserilor de pe Farmville.

Plata cu bani reali este cea mai simplă cale de a obține anumite facilități, însă mulți utilizatori refuză această metodă din motive evidente. Tocmai de aceea, poți apela la anumite „oferte” prezentate de clienții de publicitate de pe Farmville pentru a obține „cash”. Am pus însă oferte între ghilimele pentru că acestea sunt de cele mai multe ori înșelătoare și poți ajunge să plătești chiar mai mult decât dacă ai fi apelat la metoda tradițională.

De exemplu, pentru a obține „cash” vei fi invitat să te înregistrezi pe anumite site-uri pe care probabil nu le vei utiliza niciodată, să dezvălui anumite informații strict personale, să descarci anumite programe software pe calculator sau chiar să plătești o taxă lunară prin operatorul tău de telefonie.

Concluzii

În numai 6 luni de la lansare, Farmville a devenit cel mai popular joc de pe Facebook, având peste 70 de milioane de utilizatori activi din cei 350 de milioane de useri ai platformei de socializare, iar în România se estimează că sunt aproximativ 400.000 de utilizatori. Popularitatea jocului este în continuă creștere, iar unul dintre principalele motive este că mulți utilizatori au vrut să experimenteze „viața la țară”. Chiar dacă este departe de a fi realistă, aplicația merită încercată ocazional fie numai și pentru a vedea de ce a captat atenția atâtor utilizatori. Totuși, dacă faci acest lucru ia în calcul depedența pe care o creează și, mai ales, pericolele la care te expui dacă vrei să folosești bani reali.

38 comentarii

 1. Farmville Expert

  11 ianuarie 2010 la 23:44

  Aici sunt toate secretele Farmville explicate foarte bine. Eu le-am citit si am ajuns la level 40 in 2 saptamani

  • anonim

   28 ianuarie 2010 la 11:47

   nu inteleg unde pot gasi aceste coduri. le am cautat p foarte multe site-uri si nu gasesc nimic. nu stiu cum sa mi maresc bugetul si nr de bancnote si xp-uri. dati mi le si mie va rog :*

   • cata

    1 februarie 2010 la 15:04

    si eu vreau o parola de gasit animale pierdut si de facut mai multi cash :((dar nu gasesc nicaieri

  • mirabela

   23 aprilie 2010 la 22:06

   buna tuturor,va rog frumos sa imi da-ti si mie niste coduri sau ceva secrete sa imi maresc ferma si sa fac bani verzi,de 2 luni ma joc si sunt la levalul 30.va rog…..mersi

   • ssisu

    28 iunie 2010 la 15:30

    buna tuturor,va rog frumos sa imi da-ti si mie niste coduri sau ceva secrete sa imi maresc ferma si sa fac bani verzi,de 1 luna ma joc si sunt la levalul 33.va rog…..mersi

    • ionoprea

     23 mai 2011 la 20:50

     vreau asa ceva

 2. nellie

  19 ianuarie 2010 la 02:54

  mc mult pentru informatii este super situl!!! pe bune nu gasesti multe lucruri explicate atit de bine nicaieri!!!faceti o treba buna!

 3. Adytza

  24 ianuarie 2010 la 16:41

  am si eu o intrebare: De ce nu ma mai lasa sa adaug vecini in conditiile in care mai am nevoie de 4 pt a-mi putea mari ferma???

 4. pop andreea

  9 februarie 2010 la 22:49

  Va rog spunetimi si mie cum te inregistrezi pe farmville ca eu nu stiu!

  • Marius

   9 februarie 2010 la 22:54

   intai trebuie sa-ti faci cont pe facebook, apoi cauti „farmville” si dai join

 5. roxy

  29 martie 2010 la 23:24

  Sp si voi De exemplu, pentru a obține “cash” vei fi invitat să te înregistrezi pe anumite site-uri pe care probabil nu le vei utiliza niciodată, să dezvălui anumite informații strict personale, să descarci anumite programe software pe calculator sau chiar să plătești o taxă lunară prin operatorul tău de telefonie……………………………

  Deci ce sa inteleg ca daca apelez la cash imi vor lua bani cu adevarat?
  Sp si voi,mie nu mi se pare corect

 6. muntean

  28 aprilie 2010 la 13:50

  cum pot sa schimb numele fermei pe farmville

 7. simo

  10 mai 2010 la 11:31

  ok, jocul provoaca dependenta crunta, asta nu se spune. depinde doar de fiecare sa se hotarasca sa spuna stop. ca de mancat timpul il mananca …. :P eu sunt la level 42 si recunosc ca e greu sa spun stop…..

 8. roxana

  7 octombrie 2010 la 10:56

  bai frate km imi cumpar mai mult teren ca habar am de cand ma chinui sa imi cumpar mai mult si nu gasesc

 9. Alexandra

  29 octombrie 2010 la 18:36

  cum cumpar mai mult teren ? …

  • Petrica

   28 aprilie 2011 la 21:50

   intri in Market … si la Farm Aides … apoi Expand Farm … daca nu ai aflat inca ceao .

 10. popa andrei

  14 noiembrie 2010 la 15:47

  dai pe upgrade si trebui sa ai vecini

 11. Cristi

  17 decembrie 2010 la 23:32

  am si eu o problema…cand dau pe aplicatia Farmville si dau „ADD NEIGHBOUR” imi apare in lista aia lunga ca am 10 vecini(care mi`au confirmat) si inca 12 de la care astept raspuns. problema este ca, daca intru sa joc („play”), in lista de jos imi apar numai 3 prieteni…intrebarea mea este: De ce nu imi apar in lista de la ferma toti vecinii?

  astept raspuns, va rog mult!!!

  • BIZAU MONICA

   19 mai 2011 la 08:35

   trebuie sa iti trimita si ei cerere de prietenie,deoarece ei te-au aceptat dar tu nu

 12. raluca

  17 decembrie 2010 la 23:36

  am o problema va rog sa ma ajutati si pe mine,nu pot sa imi bag vecini,mi au dat accept sa fiu vecina lor ,la ei eu apar ca vecina,dar ei nu apar la mine ca vecini,unde trebuie sa dau sa mi apara,ce sa fac?va multumesc

 13. vlad cristian

  18 decembrie 2010 la 01:03

  cine vrea sa ne facem vecini invitati-ma si va voi raspunde jovanny_piciu@yahoo.com

 14. andrei

  21 decembrie 2010 la 17:46

  ba cum se joaca

 15. tantumic

  18 ianuarie 2011 la 11:54

  Am pierdut „holiday tree” ..desi prietenii mi-au tr mai multi in dar,nu pot sa-l plasez in joc. Stie cineva ce tr sa fac????

 16. gabriel

  27 martie 2011 la 09:21

  eu cred k va stresati degeabva pt ki nu sunt ..nici’un fel de coduri…eu ca sa ajung la nivelul 93 cum sunt acuma e greu frate ..joci de rupi:)))…nu va mai ganditi la coduri auziti pa unu de cod si gata…hmz..cata prostie

 17. Petrica

  28 aprilie 2011 la 21:46

  Salut … sunt la level 90 . Mai am 10 levele si il termin .

 18. alexandra

  8 iunie 2011 la 20:23

  buna sunt alexandra deabea incep sa joc si nu pra stiu sunt incepatoare.
  Intrati pe ID-ul meu va rog nu am niciun prieten tenchiu_alexandra@yahoo.com ms.pa

 19. marian

  2 iulie 2011 la 08:36

  am o problema va rog sa ma ajutati si pe mine,nu pot sa imi bag vecini,mi au dat accept sa fiu vecina lor ,la ei eu apar ca vecina,dar ei nu apar la mine ca vecini,unde trebuie sa dau sa mi apara,ce sa fac?va multumesc

 20. marian

  2 iulie 2011 la 08:37

  am si eu o problema…cand dau pe aplicatia Farmville si dau “ADD NEIGHBOUR” imi apare in lista aia lunga ca am 10 vecini(care mi`au confirmat) si inca 12 de la care astept raspuns. problema este ca, daca intru sa joc (“play”), in lista de jos imi apar numai 3 prieteni…intrebarea mea este: De ce nu imi apar in lista de la ferma toti vecinii?

  astept raspuns, va rog mult!!!

 21. robert

  28 august 2011 la 14:26

  am level 23 si joc doar de o luna jocul e forte fain

 22. lili

  26 noiembrie 2011 la 12:13

  buna, am si eu o intrebare: cum pot sa mut un obiect din home farm in lighthouse ? din home in english ma adescurc dai inventory din lighthouse nu se leaga de celelalte doua

 23. gg@@

  3 februarie 2012 la 20:07

  ma da stiti si voi ce va trebe sa aveti un cadou specia; pe care trebe sa faceti ceva sal primiti sin el iti va esi un balon mare si cu el iti va esi o ferma savuloasa pe nume england farm bafta :D

 24. vlad tepes

  25 februarie 2012 la 04:13

  oameni nebuni. macar daca s-ar castiga bani..

 25. Iasmyna

  3 decembrie 2012 la 13:49

  ceau alex,imi spui si mie ce cod ai folosit ca sa primesti cash si cum il pot folosi? Iti multumesc

 26. dutu

  19 decembrie 2012 la 11:25

  nustiu

 27. Andreea

  6 februarie 2014 la 23:53

  Am si eu o intrebare :
  Ca sa imi consruiesc anumite grajduri am nevoie de cuibare sau ciocane …de unde fac rost de ele ?
  Multumesc !

 28. cccccccccccccc

  12 martie 2015 la 10:10

  Cum îl scot petele care vinde sa îl pun sa pescuiasca?

 29. Bibe

  27 noiembrie 2015 la 16:40

  Cum pot sa fac mai multe chei? Si nu pot vinde prajiturile si cascavalu nik.. Pot doar sa vind doar lapte, grau .. cum pot face ?? Multumesc

 30. diaconuandrei

  1 aprilie 2016 la 21:37

  fratilor de 2 ani si ceva joc acest joc dar nu gasesc parole,cum fac sa le gasesc,k sa pot obtine mai multi bani sa-mi iau pamant mult,multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri