Afla totul despre Farmville, jocul care domina Facebook

Afla totul despre Farmville, jocul care domina Facebook

În cazul în care ai cont pe Facebook, este aproape imposibil să nu fi auzit încă de Farmville. Și chiar dacă nu utilizezi această platformă de socializare, aproape sigur ai auzit în jurul tău acest cuvânt, care a devenit la fel de popular că și Facebook în sine.

Ştiu chiar cazuri de oameni care şi-au făcut cont pe Facebook doar pentru a se juca Farmville, considerând jocul un motiv suficient pentru a  intra în reţea.

Știm însă că printre voi sunt și persoane care nu cunosc foarte multe amănunte despre Farmville, iar Giz.ro îți propune în rândurile următoare un ghid care să-ți dezvăluie caracteristicile sale principale.

Farmville este un joc de strategie online disponibil ca aplicație pentru Facebook, care permite uilizatorului să gestioneze o fermă prin plantarea unor categorii diverse de culturi agricole și prin creșterea animalelor.

farmville_logo
Farmville, jocul care te transforma intr-un „țaran”

Cu alte cuvinte, în Farmville trebuie să-ți demonstrezi abilitățile de fermier și să obții o experiență cât mai mare în acest domeniu, cu care eventual să te lauzi în fața prietenilor, la rândul lor jucători de Farmville.

Cum se joacă Farmville

farmville_plot
Va trebui să muncești din greu pentru a obține profituri generoase din aceste parcele de pământ

După înscrierea în Farmville vei avea la dispoziție 6 parcele de pământ. Misiunea ta este să crești culturile de plante și animalele primite și ulterior să le vinzi pentru a putea cumpăra noi semințe, animale, arbori, clădiri utilitare și alte parcele de pământ. Pentru început vei avea la dispoziție 6 parcele de pământ, două dintre acestea putând fi deja comercializate: vinete și căpșune.

Tranzacțiile se realizează în „coins” sau, mai pe românește, în monede. Toate plantele și animalele au un preț fix la care pot fi comercializate, așa că una dintre calitățile esențiale ale oricărui vânzător, și anume talentul de negociator, este ca și inexistentă în Farmville. Cu monedele obținute din vânzarea primelor culturi vei crește în experiență, iar fiecare nivel îți oferă acces la noi legume și animale. Bineînțeles, cu cât crești în nivel, cu atât profitul obținut va fi mai mare, iar acest lucru îți va permite creșterea investițiilor în propria fermă.

farmville_market
Farmville Market, locul din care cumperi semințe, animale sau clădiri

Până aici, toate par bune și frumoase. Curând după începerea jocului vei observa însă că Farmville are și câteva aspecte mai puțin pozitive.

Dependența

Fiecare legumă va ajunge la maturitate într-un interval fix de timp, ce variază de la două ore la patru zile, în funcție de tipul acesteia. În cazul în care legumele nu sunt culese într-un interval de timp egal cu timpul de creștere, recolta este pierdută și nu mai poate fi vândută, iar jucătorul este nevoit să o ia de la capăt cu plantarea. Acesta este modul în care Farmville creează o puternică dependență, pentru că trebuie să te conectezi la joc la anumite intervale de timp pentru a valorifica recolta. (Da, acesta este motivul pentru care mulți dintre colegii tăi de serviciu joacă Farmville la locul de muncă).

Bani reali

Poți sări peste anumite etape din joc prin utilizarea banilor reali. De exemplu, pentru a-ți mări numărul parcelelor de pământ vei avea nevoie de minim 10.000 de monede, o sumă nu tocmai ușor de atins din vânzarea și cultivarea plantelor. În schimb, poți utiliza „cash”, pe care îi poți obține prin mai multe metode: un dolar pentru fiecare nivel de experiență, plata cu bani reali sau acceptarea unor oferte din partea advertiserilor de pe Farmville.

Plata cu bani reali este cea mai simplă cale de a obține anumite facilități, însă mulți utilizatori refuză această metodă din motive evidente. Tocmai de aceea, poți apela la anumite „oferte” prezentate de clienții de publicitate de pe Farmville pentru a obține „cash”. Am pus însă oferte între ghilimele pentru că acestea sunt de cele mai multe ori înșelătoare și poți ajunge să plătești chiar mai mult decât dacă ai fi apelat la metoda tradițională.

De exemplu, pentru a obține „cash” vei fi invitat să te înregistrezi pe anumite site-uri pe care probabil nu le vei utiliza niciodată, să dezvălui anumite informații strict personale, să descarci anumite programe software pe calculator sau chiar să plătești o taxă lunară prin operatorul tău de telefonie.

Concluzii

În numai 6 luni de la lansare, Farmville a devenit cel mai popular joc de pe Facebook, având peste 70 de milioane de utilizatori activi din cei 350 de milioane de useri ai platformei de socializare, iar în România se estimează că sunt aproximativ 400.000 de utilizatori. Popularitatea jocului este în continuă creștere, iar unul dintre principalele motive este că mulți utilizatori au vrut să experimenteze „viața la țară”. Chiar dacă este departe de a fi realistă, aplicația merită încercată ocazional fie numai și pentru a vedea de ce a captat atenția atâtor utilizatori. Totuși, dacă faci acest lucru ia în calcul depedența pe care o creează și, mai ales, pericolele la care te expui dacă vrei să folosești bani reali.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!