Google Chrome vs Mozilla Firefox in 2011: batalia pentru cel mai bun browser

Mozilla Firefox și Google Chrome sunt două dintre cele mai populare browsere folosite astăzi de utilizatorii de internet din toată lumea. Cu toate acestea,  ne punem întrebarea: care dintre acestea două este cel mai bun?

În acest sens am realizat o comparație Mozilla Firefox vs. Google Chrome pentru a determina care dintre acestea două este opțiunea cea mai potrivită. În cele ce urmează vom încerca să identificăm ce avantaje și dezavantaze aduce fiecare pentru a vedea în final pentru care dintre cele două browsere ar trebui să opteze utilizatorii.

Mozilla Firefox vs. Chrome – cel mai popular browser al anului 2011

Potrivit statisticilor, Chrome a câștigat foarte mult teren anul acesta, reușind să depășească Internet Explorer și devenind astfel al doilea cel mai popular browser cu un procent de 32.3%. Chrome nu a reușit să depășească însă popularitatea pe care o are Mozilla Firefox care a intregistrat în procent de 38.7%.

Cu toate acestea, urmărind creșterea susținută pe care a avut-o Chrome de la lansare ne putem aștepta că în anul următor să reușească să depășească Mozilla Firefox.

Mozilla Firefox - o solutie viabila inca din anul 2004
Mozilla Firefox - o solutie viabila inca din anul 2004

Firefox vs Google Chrome – viteză

În ceea ce privește viteza, cele două browsere sunt foarte apropiate. Cu toate acestea, Firefox vine cu mai multe funcții și o interfață mai accesibilă decât Google Chrome ceea ce ușurează navigarea utilizatorului și fac Mozilla Firefox să fie mai rapid.

Google Chrome vs Mozilla Firefox – securitate

În ceea ce privește siguranța pe care o oferă, din nou, cele două sunt foarte apropiate ca performanță. La cea mai nouă versiune, Mozilla a  introdus funcția „private browsing” intr-o formă care este foarte ușor de activat. De asemenea, Firefox  vine cu funcția „parental control” și protejează împotriva virușilor, atacurilor de tip phishing, spyware, malware și pop-up.

Pe de altă parte, ceea ce face Google Chrome să fie varianta ceva mai sigură este faptul că își separă taburile în cadrul propriului proces, protejând astel sistemul. De asemenea, Chrome anunță utilizatorul când este pe cale să acceseze site-uri care este considerat nesigur și vine și cu funcția „incognito mode” care îi permite utilizatorului să navigheze fără că site-urile vizitate să apăra în istoria browser-ului.

Google Chrome a avut parte de o crestere spectaculoasa
Google Chrome a avut parte de o crestere spectaculoasa

Chrome vs Mozilla Firefox – accesibilitate

Un alt aspect care trebuie luat în calcul este accesibilitatea acestor două programe.

Inferfața accesibilă a lui Google Chrome este un alt aspect care face acest browser să fie unul dintre cele mai bune. Google Chrome este ușor de folosit și rapid prin faptul că pune la dispoziția utilizatorului un singur câmp pentru căutare, adresă web și istorie. Un alt lucru care face ca Chrome să fie foarte ușor de manevrat este faptul că de fiecare data când veți deschide un tab nou acesta va afișa cele mai vizitate site-uri, taburi inchise recent, pagini marcate sau cele mai folosite motoare de căutare.

Mozilla Firefox are o interfață simplă, ușor de folosit care face determină că navigarea să fie una mai rapidă. Firefox aduce o mulțime de funcții în noua versiune, însă interfața sa rămâne una intuitivă și organizată. De asemenea, una dintre funcțiile care fac acest browser să fie unul ușor de folosit este funcția „restore session” care poate restaura chiar și textul pe care utilizatorulu îl scria sau sesiuni de download.

După cum ați putut vedea, diferențele dintre Mozilla Firefox și Google Chrome în ceea ce privește performanța nu sunt foarte mari. Firefox este considerat, însă cel mai bun browser, aflându-se în competiție strânsă cu Google Chrome. Cu toate acestea, opțiunea pentru un browser sau altul ține de nevoile și preferințele fiecărui utilizator.

9 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!