GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Lista celor mai mari HUB-uri de ODC si DC++

Autor: Echipa GiZ

DC++ si oDC sunt poate cele mai utilizate softuri de agregare peer to peer din Romania. Daca iti instalezi si pornesti DC++ (cea mai noua versiune 0.75 poate fi descarcata de aici), trebuie sa alegi un asa numit HUB. HUB-ul este de fapt o retea de computere interconectate unde utilizatorii au dat acces la fisierele si directoarele personale. Bineinteles, si tu trebuie sa pui la dispozitia celorlalti utilizatori o cantitate de date care sa contina filme, poze, muzica, programe, in functie de cerintele HUB-ului.

Cu alte cuvinte, prin DC++ faci schimb de date cu ceilalti utilizatori. Tu poti intra la un utilizator pe computer pentru a descarca ceva, dar si el, la randul sau poate face acelasi lucru cu datele pe care le-ai pus la dispozitie. Cele mai bune HUB-uri sunt cele romanesti pentru ca le poti accesa cel mai rapid.

 Asa arata cea mai noua interfata DC++

Asa arata cea mai noua interfata DC++

Cum adaugi HUB-uri? Dai click pe steluta galbena (favourite HUBs), click jos pe new, adaugi adresa hub-ului si bifezi casuta din dreptul fiecarui HUB. Cand vei porni data viitoare DC++ te vei conecta automat la toate HUBurile bifate.

Ti-am pregatit o lista cu cateva HUB-uri numai bune de adaugat in lista ta de DC++, dar atentie, nu toate vor merge la fel de rapid. Daca primesti Internet de la un furnizor de cartier, prima ta optiune ar fi sa intri pe HUB-ul pus de ei la dispozitie (daca e cazul). Vei vedea ca viteza cu care descarci va fi automat mai mare decat de pe oricare alt HUB.

Inca ceva! Daca te conectezi de pilda la 10 HUB-uri simultan, va trebui sa deschizi si 10 slot-uri de upload, macar unul pentru fiecare HUB la care te conectezi. Gasesti optiunea asta in Settings/Sharing. In partea de jos, in dreapta, este o casuta in care maresti sau micsorezi numarul de Upload slots.

dchub://dchub.Ever-Net.ro:411
Gasesti de toate aici, dar trebuie sa pui la bataie (share) 10 GB de date daca vrei sa intri. Pe urma insa vei avea acces la peste 60 TB de la ceilalti utilizatori. De obicei sunt peste 1200 de utilizatori online conectati la HUB.

dchub://cool.wired.ro:411
Este HUB-ul furnizorului WiredNetworks. Aici nu trebuie sa pui nici un GB la share si vei avea acces la peste 90 TB de date de la vreo 2500 de utilizatori online in timpul zilei. Este probabil o optiune buna pentru inceput, cand hard disk-ul tau este cam gol si nu prea ai ce sa imparti.

dchub://imperial.mitnet.ro
Daca ai internet de la MitNet ca mine, asta este HUB-ul pe care trebuie sa-l ai in lista. Nu sunt multe date la share, doar 2,5 TB, dar nu trebuie sa pui mai mult de 1 GB la upload pentru ceilalti utilizatori.

dchub://dchub.titannet.ro:411
Daca stai in Titan si ai ca ISP (internet service provider) Titannet, atunci HUB-ul asta va deveni preferatul tau. Trebuie sa pui minimum 2 GB la share in schimbul accesului la peste 60 TB.

dchub://dchub.GolaNNet.ro:411
Este HUB-ul ISP-ului ProLink, merge bine de tot, iar motto-ul lor este “de aici nu lipseste nimic”. Asta ramane sa vezi chiar tu daca pui la share minimum 1 GB pentru a gasi peste 100 TB de date de la altii.

dchub://dc.NirvanaZone.ro:4112
ISP-ul este Xplor Network. Mie imi merge binisor, dar trebuie sa pui la share minimum 5 GB si trei sloturi de upload doar pentru HUB-ul lor. La ora la care am scris despre el erau peste 100 TB in HUB.

dchub://dc.huburi.net:411
Este HUB-ul oficial al Xplor Network, asa ca daca ti-a mers bine NirvanaZone, vei avea rezultate bune si aici. Ai acces la peste 40 TB daca pui la share minimum 1 GB.

dchub://hub.pannet.ro:411
Este un HUB pus la dispozitie de ISP-ul Evolva. Am gasit 50 TB cu un minim share de 1 GB.

dchub://dc.romanticnet.ro:4112
Cica este HUB-ul romanticilor. Aici gasesti tot felul de filme vechi si joculete de mult uitate. Oricum, nu trebuie sa pui nimic la share, dar poti rascoli prin 50 TB de la ceilalti.

dchub://dc.fdx.ro:411
Este HUB-ul oficial al furnizorului FDX. Trebuie sa pui la share minimum 5 GB, dar gasesti vreo 150 TB de la ceilalti. Mie imi merge bine.

Toate HUB-urile postate aici sunt din Bucuresti. Daca vrei sa gasesti altele din provincie, merita sa le cauti pe http://www.dchubs.ro.

ATENTIE!

Nu cred ca mai este nevoie sa va reamintim ca file sharing-ul fisierelor pentru care nu aveti drepturi reprezinta o incalcare a legii drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Deci atentie la ce fisiere dati share pe DC++.

2 comentarii

  1. Paul

    12 iulie 2009 la 21:13

    Mai foloseste cineva DC++, programul standard?! Este destul de slab. Eu folosesc Strong DC++ si sint foarte multumit de el.

  2. Ionut

    13 iulie 2010 la 01:58

    frumos post..gg

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri