GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Yahoo Messenger 10: noutati, prezentare si link download

Autor: Echipa GiZ

Pentru cei care sunt pasionaţi de internet chatting şi se gândesc să opteze pentru Yahoo Messenger, vi se  pune la dispoziţie o versiune care se vrea îmbunătăţită: Yahoo Mesenger 10.0.0.525 Beta.

Cu ce vine nou versiunea Y! Messenger 10 Beta?

Y! Updates

Veţi observa în mod cert o schimbare de aspect. Cea mai evidentă este faptul că Address Book-ul a fost înlocuit de un mai practic Y! Updates. Y! Updates este o fereastră care cuprinde toate actualizarile în legătură cu activităţile membrilor listei dumneavoastră de messenger. De asemenea această opţiune cuprinde şi notificări de genul celor de la vechiul Yahoo Messenger atunci când primeaţi un e-mail ( un asterisc pe bara de messenger lângă box-ul Y! Updates sau fereastra mică ce apare de obicei în colţul dreapta jos al desktop-ului când vreun membru al listei îşi schimbă statusul online/offline). Această opţiune este o noutate destul de practică din punctul meu de vedere.

Yahoo Messenger 10 Updates

Yahoo Messenger 10 Updates

Suport pentru mai multe limbi

O altă schimbare la Y!Messenger 10 Beta, pe care e posibil să o treceţi cu vederea, este faptul că puteţi selecta limba (din fereastra de sign-in). Nouă nu ne este însă de prea mare ajutor pentru că lista nu cuprinde şi limba romană. Aici găsim însă patru tipuri de spaniolă (din Argentina, Spania, Mexic şi – surpriză- Statele Unite), germană, franceză, engleză ( aici puteţi alege între americană şi britanică), , chineză, tailandeză, vietnameză, portugheză, italiană, coreană. Pentru ca limba să se schimbe trebuie să reporniţi messenger-ul după ce selectaţi limba. Să sperăm totuşi că versiunea finală va cuprinde şi limba romană, dacă nu de nevoie măcar pentru orgoliu rănit.

Convorbiri audio-video

Versiunea nouă a Yahoo Messenger s-a bazat mai mult pe îmbunătăţirea metodelor de comunicare ( mă refer aici la voice call şi webcam). Veţi observa că opţiunile voice call şi web cam au butoane separate. Yahoo a încercat o îmbunătăţire a calităţii convorbirii audio-video. De asemenea veţi observa că Yahoo Messenger permite şi vizionarea full-screen a transmisiunii webcam. Pentru convorbirea audio video aveţi şi opţiunile mute şi on hold. Trebuie menţionat însă faptul că pentru ca aceste opţiuni să poată fi aplicate este necesar ca şi persoana cu care doriţi să vorbiţi să aibă şi ea Y! Messenger 10 şi că opţiunea este disponibilă pentru convorbirea cu o singură persoană (nu puteţi să aplicaţi această opţiune pentru mai multe persoane în acelaşi timp).

Yahoo Messenger 10

Yahoo Messenger 10

Alte schimbări aduse la Y! Messenger 10 sunt în materie de design şi anume faptul că s-a schimbat felul în care arată butoanele pentru IMvironments, Send File şi altele de acest gen. Cu alte cuvinte l-au mai machiat un pic. Ar mai trebui să menţionez că Y! Messenger 10, în funcţie de opţiunea utilizatorilor, vă permite să vedeţi actualizările celor din lista dvs de pe Twitter, Y! Buzz sau alte asemenea activităţi.

Noul Yahoo Messenger nu atrage atenţia printr-o schimbare majoră faţă de versiunile precedente. Aş spune însă că nu trebuie să judecăm lucrurile prea aspru -este doar o versiune Beta – aşa că ne punem aşteptările în versiunea finală pentru o surpriză.

2 comentarii

  1. Chivu Florin

    18 noiembrie 2009 la 15:57

    salut am mesenger 10 dar nu este bun nu are Lb Romana si an plus nu-i functioneaza nici webul cand dau web an acelasi timp si apeleaza persoana respectiva cum comentati astept raspuns urgeeeeent

  2. căty

    17 martie 2011 la 19:00

    de ce nu ma lăsati să intru ???

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri