GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Battlefield 3 – Joc FPS de top pentru fanii multiplayer

Autor: Echipa Giz.ro

Battlefield 3 a fost unul dintre cele mai aşteptate jocuri First Person Shooter ale anului, alături de Call of Duty: Modern Warfare 3, iar lansarea acestuia de la finalul lunii octombrie a generat un entuziasm proporţional în rândul fanilor.

Publicat de Electronic Arts, Battlefield 3 mizează în principal pe un mod multiplayer spectaculos, întrucât segmentul singleplayer pare să fi fost uitat prin prisma numeroaselor lacune pe care le are.

Battlefield 3, unul dintre cele mai asteptate jocuri ale anului

Battlefield 3: Multiplayer

Modul multiplayer a fost cu siguranţă cel care a atras cel mai mult jucătorii la ediţiile precedente, iar Battlefield 3 nu face nici el excepţie. Dacă poţi să treci peste inconvenientul de a lansa jocul prin intermediul unui browser, vei fi pus în ipostaza de a alege unul dintre cele patru roluri (Assault, Support, Engineer şi Recon) şi, în scurt timp, de a descoperi un mediu care duce libertatea de alegere la extrem, indiferent că vorbim de poziţia din care poţi să tragi în inamic sau modul în care te deplasezi pe hartă.

Battlefield 3: Impresionant in multiplayer, dezamagitor in singleplayer

Şi pentru că tot a venit vorba despre hărţi, merită precizat că acestea au suprafeţe diferite sau devin din ce în e mai mari pe măsură ce progresezi în joc. Acest lucru creează nerăbdarea de a descoperi noi zone, dorinţa de a explora, element important în rejucabilitate, chiar dacă există şi mici inerente probleme, cum ar fi acelea ca unele elemente par să se repete prea des.

Un alt element care va câştiga numeroşi fani este motorul grafic Frostbite 2 dezvoltat de suedezii de la Dice. Acesta permite distrugerea realistă a mediilor din joc, lucru mai puţin impresionant prin cuvinte, dar mai elocvent prin intermediul trailerului de mai jos:

Battlefield 3: Single Player

Din păcate, modul singleplayer este departe de nivelul ridicat pe care îl propune Battlefield 3 în multiplayer, în primul rând din cauza limitării drastice a opţiunilor pe care le ai.

Principalul motiv de frustrare apare însă atunci când eşti omorât din senin fie de un inamic pe care nu l-ai putut vedea la timp, fie din cauza unei grenade care a explodat fără ca tu să ai habar de existenţa ei.

Printre cele mai popularizate misiuni singleplayer este şi Operation Guillotine, în care jucătorul intra în pielea unui segent american care are misiunea de a răni câţiva membri ai unei grupări armate din Iran, conform trailerului de mai jos:

În general, componenta singleplayer este mult mai puţin atrăgătoare decât cea de multiplayer, motiv pentru care dacă din diverse motive nu vrei sau nu poţi juca online în multiplayer nu vei găsi multe motive să revii la joc.

Cerinţe minime de sistem

 • procesor dual-core de 2 GHz
 • 2 GB memorie RAM
 • 20 GB spaţiu liber pe HDD
 • placa video ATI Radeon 3870 sau GeForce 8800 GT
 • sistem de operare: Windows Vista SP2

Disponibilitate şi preţ

Battlefield 3 a apărut în Statele Unite şi Europa în 28 octombrie şi este disponibil în versiuni pentru PC şi consolele PlayStation 3 şi XBOX 360. În prima săptămână de la lansare, titlul celor de la Electronic Arts s-a vândut în cinci milioane de exemplare şi a devenit jocul cu cea mai rapidă vânzare din istoria companiei.

Preţurile variază de la 190 lei pentru versiunea PC până la 270 lei pentru versiunile de PlayStation 3 şi XBOX 360.

2 comentarii

 1. jeguridejocuri

  1 ianuarie 2012 la 17:48

  battelfield 3 este un rahat de joc … pacat ca are grafica buna in rest e o abulreala de joc .. stai o mie de ani sa numeresti butoanele … tocmai pentru a spune ca este un joc lung … dar de fapt stai o mie de ani sa ghicesti ce tre sa faci ..

  • gigimenta

   9 ianuarie 2015 la 19:00

   „jeguridejocuri” sunt fan Call of Duty de cand a aparut primul modern warfare le stiu pederost si mereu am zis ca BF este o serie naspa si nu stiu ce insa de cand mi-am luat laptopul nou am incercat battlefield 3 si pot spune ca nu m-a dezamagit insa mi s-a parut foarte scurt si NU , nu iti ia 1000 de ani sa iti dai seama ce sa faci doar daca nu ai auzit in viata ta de un calculator sau un joc de genul FPS . Am terminat jocul in 2 zile si in zilele astea a fost inclusa scoala si alte activitati . Jocul in sine mi se pare frumos insa prea scurt .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri