GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Call of Duty: Modern Warfare 3 – Noul etalon al FPS-urilor

Autor: Echipa Giz.ro

La scurt timp după ce Electronic Arts a lansat Battlefield 3, Activison a ieşit miercuri pe piaţă cu Call of Duty: Modern Warfare 3, continuare lui CoD: MW 2 şi al optulea joc din această serie.

Considerat de mulţi fani drept unul dintre FPS-urile de referinţă ale industriei, Call of Duty se îmbogăţeşte acum cu un nou joc care, la fel ca şi Battlefield 3, pune accentul pe partea de multiplayer, în timp ce campania singleplayer a rămas în mare parte la fel ca cea din CoD: MW 2.

Call of Duty: Modern Warfare 3 are un multiplayer imbunatatit

Multiplayer la un nou nivel

Call of Duty: Modern Warfare 3 introduce noi moduri de joc, însă una dintre principalele caracteristici noi este arsenalul de luptă: vei avea la dispoziţie 40 de arme, iar sistemul de deblocare a acestora a fost regândit pentru a reliefa mai bine progresele realizate în joc.

Partea cu adevărat bună este că îmbunatăţirile abilitaţilor se vor face în funcţie de stilul tău de joc, în urma schimbării Killstreak-urilor cu aşa-numitele Strike Packages. Practic, jucătorii mai puţin buni vor avea o contribuţie mai mare în cadrul jocului multiplayer, element ce teoretic va conduce la un joc de echipă superior.

Jocul are un ritm alert, iar controlul este ca de obicei la nivel înalt, astfel că ai puţine şanse să te plictiseşti, mai ales că şi noile moduri de joc sunt variate. Poate cel mai spectaculos este Kill Confirmed, în care trebuie să-ţi ucizi inamicul, dar şi să intri în posesia ‘tagului’ său personal. De asemenea, Team Defender este un mod în care echipa ta trebuie să păstreze cât mai mult timp steagul inamic, ceea ce înseamnă confruntări pe perioade mai lungi de timp în cazul unui joc echilibrat.

Singleplayer aproape la fel

Dacă Activision a lucrat intens la multiplayer, campania singleplayer a rămas în mare măsură aceeaşi ca şi cea din CoD: MW2. Partea bună este că ritmul jocului este în continuare la fel de alert, cu puţine momente în care îţi poţi ţine respiraţia. Adaugă la asta şi posibilitatea de a opta pentru strategii diferite şi ai în faţă o campanie singleplayer care te va ţine lipit în faţa monitorului pentru perioade lungi de timp.

Din păcate, aceste avantaje vin şi cu preţul unor mici defecte care nu au fost încă remediate de echipa producătoare. Nu de puţine ori vei fi asaltat de un număr prea mare de inamici pentru a putea facă faţă atacurilor, iar restartarea misiunii poate deveni la un moment dat frustrantă. Nici povestea nu este foarte bine închegată şi uneori vei avea dificultăţi în a înţelege exact misiunea.

Call of Duty: Elite

Simulatan cu Call of Duty: Modern Warfare 3 a părut şi Call of Duty: Elite, un serviciu online realizat pentru campania multiplayer din noul joc care îţi permite înregistrarea pe viaţă a statisticilor şi integrare facilă cu cele mai populare reţele de socializare ale momentului. Din păcate, pentru a beneficia de conţinut dedicat, competiţii cu premii reale şi de a analiza diverse strategii trebuie să plăteşti 50 de dolari anual.

Cerinţe minime de sistem

  • procesor Intel Core 2 Duo E6600 sau AMD Phenom X3 8750
  • 2 GB memorie RAM
  • placă video Nvidia GeForce 8600GT sau AŢI Radeon X1950
  • sistem de operare Windows XP, Windows Vista sau Windows 7

Campania singleplayer din Call of Duty: Modern Warfare 3 este aproape identica

Disponibilitate şi preţ

Call of Duty: Modern Warfare 3 a fost lansat miercuri şi se găseşte deja şi pe piaţa din România, însă preţurile sunt destul de piperate: 230 lei pentru versiunea PC, 260 lei pentru versiunea PlayStation 3 şi 260 lei pentru versiunea XBOX 360.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri