Top jocuri din 2012 pentru PC si console

Anul 2012 se anunţă unul foarte interesant pentru pasionaţii de jocuri, iar cea mai bună veste este că această afirmaţie este valabilă indiferent de genul de jocuri pe care îl preferi (FPS, RPG, simulatoare auto) sau de platforma pe care o utilizezi cel mai des (PC, PS3, XBOX 360). Vom avea atât jocuri complet noi, cât şi continuări ale unor jocuri celebre care se anunţă de pe acum de succes.

Giz a făcut o selecţie riguroasă şi îţi prezintă câteva dintre cele mai tari jocuri din 2012, care îţi vor alunga plictiseala în zilele ploioase sau îţi vor răcori serile calduresoare ale verii.

Counter-Strike: Global Offensive

Gen: FPS (First Person Shooter)
Lansare: ianuarie-martie 2012

Counter-Strike a fost unul dintre cele mai populare jocuri în sălile de internet din România şi are o bază uriaşă de fani care aşteaptă cu sufletul la gură Counter-Strike: Global Offensive, mai ales ca acesta va include şi numeroase hărţi din jocul clasic. Totuşi, vor exista şi multe noutăţi atât în privinţa hărţilor, cât şi a personajelor şi modurilor de joc.

StarCraft II: Heart of the Swarm

Gen: RTS (Real Time Strategy)
Lansare: 2012

Un alt joc cu rădăcini bine înfipte în industria jocuruilor care va avea o nouă continuare în 2012 este StarCraft. Noul joc a fost botezat StarCraft II: Heart of the Swarm este continuarea lui Starcraft II: Wings of Liberty în care Sarah Kerrigan va continua să fie liderul zergilor în formă umană. Modul multiplayer va primi drept noutăţi mai multe hărţi şi unităţi de luptă.

Grand Theft Auto V

Gen: TPS (Third Person Shooter), Open-world
Lansare: 2012

Rockstar nu a oferit prea multe detalii detalii despre viitorul GTA V care va apărea în 2012, cu excepţia trailerului de mai jos. Ştim însă că acţiunea se va petrece în oraşul fictiv Los Santos din la fel de fictivul stat San Andreas, care a mai fost prezent şi în jocul GTA: San Andreas. În plus, producătorul nu a anunţat nici măcar platformele pe care va fi disponibil noul joc.

Syndicate

Gen: FPS (First Person Shooter)
Lansare: 24 februarie 2012

În Syndicate, Miles Kilo joacă rolul unui agent al uneia dintre numeroasele corporaţii care a ajuns să controleze lumea în locul guvernelor. Fiecare corporaţie trebuie să lupte pentru “o cotă de piaţă” cât mai bună, iar rolul tău este să elimini inamicii care stau în calea prosperităţii corporaţiei pentru care lucrezi.

Max Payne 3

Gen: TPS (Third Person Shooter)
Lansare: martie 2012

La 8 ani după evenimentele din Max Payne 2, eroul a ajuns un simplu agent de securitate pentru o familie bogată din Brazilia, iar până acum am aflat că va avea misiunea de a găsi o fată răpită. Nu ştim exact care sunt celelalte noutăţi, însă cert este că Max Payne din noul joc este complet diferit de cel din precedentele două, fiind mult mai cinic.

Far Cry 3

Gen: FPS (First Person Shooter)
Lansare: februarie 2012

La trei ani după Far Cry 2, noul joc al seriei te pune în pielea unui personaj care se află pe o insulă tropicală la intersecţia dintre Oceanul Indian şi Oceanul Pacific. Principala misiune este să scapi de locuitori şi să evadezi de pe insulă. Pardon, insule, pentru că vor fi mai multe.

Mass Effect 3

Gen: TPS (Third Person Shooter)
Lansare: 9 martie 2012

În ultimul joc al trilogiei Mass Effect, comandantul Shepard trebuie să unească toate civilizaţiile galaxiei în lupta finală cu rasa Reaper, dar şi cu Cerberus, pentru a salva galaxia de la dispariţie. Una dintre noutăţi este îmbunatăţirea inteligenţei artificiale.

Diablo 3

Gen: Action role playing
Lansare: ianuarie-martie 2012

La 12 ani după Diablo 2, fanii seriei vor avea prilejul să continue acţiunea în Diablo 3. De data aceasta, poţi să-ţi alegi personajul masculin sau feminin dintre serie largă de opţiuni, precum barbar, vânător de demoni, călugăr sau vrăjitor. În mod sigur vor exista referiri directe la inamici din precedentul joc.

World of WarCraft: Mists of Pandaria

Gen: MMORPG
Lansare: vara 2012

Al patrulea expansion-pack pentru universul World of WarCraft se numeşte Mists of Pandaria şi va apărea undeva în vara anului viitor. Printre noutăţi se număra o nouă clasă numită Monk (călugăr), o nouă rasă, botezată Pandaren, dar şi un nou continent de explorat. Nivelul maxim va fi ridicat de la 85 la 90.

Bioshock Infinite

Gen: FPS (First Person Shooter)
Lansare: 2012

Deşi este al treilea joc din serie, Bioshock Infinite este complet separat de primele două. Acţiunea se petrece în anul 1912 (mai devreme decât celelalte două) în oraşul plutitor Columbia, acolo unde izbucneşte un război civil căruia personajul principal trebuie să-i facă faţă.

Concluzii

Credem că ţi-am oferit suficient motive pentru a aştepta cu nerăbdare anul viitor. Oricât de greu ar fi să realizăm un top jocuri 2012, titlurile sunt suficient de atrăgătoare pentru a-ţi atrage atenţia şi suntem siguri că vei găsi cel puţin unul care să-ţi placă.

13 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!