GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top jocuri din 2012 pentru PC si console

Autor: Echipa Giz.ro

Anul 2012 se anunţă unul foarte interesant pentru pasionaţii de jocuri, iar cea mai bună veste este că această afirmaţie este valabilă indiferent de genul de jocuri pe care îl preferi (FPS, RPG, simulatoare auto) sau de platforma pe care o utilizezi cel mai des (PC, PS3, XBOX 360). Vom avea atât jocuri complet noi, cât şi continuări ale unor jocuri celebre care se anunţă de pe acum de succes.

Giz a făcut o selecţie riguroasă şi îţi prezintă câteva dintre cele mai tari jocuri din 2012, care îţi vor alunga plictiseala în zilele ploioase sau îţi vor răcori serile calduresoare ale verii.

Counter-Strike: Global Offensive

Gen: FPS (First Person Shooter)
Lansare: ianuarie-martie 2012

Counter-Strike a fost unul dintre cele mai populare jocuri în sălile de internet din România şi are o bază uriaşă de fani care aşteaptă cu sufletul la gură Counter-Strike: Global Offensive, mai ales ca acesta va include şi numeroase hărţi din jocul clasic. Totuşi, vor exista şi multe noutăţi atât în privinţa hărţilor, cât şi a personajelor şi modurilor de joc.

StarCraft II: Heart of the Swarm

Gen: RTS (Real Time Strategy)
Lansare: 2012

Un alt joc cu rădăcini bine înfipte în industria jocuruilor care va avea o nouă continuare în 2012 este StarCraft. Noul joc a fost botezat StarCraft II: Heart of the Swarm este continuarea lui Starcraft II: Wings of Liberty în care Sarah Kerrigan va continua să fie liderul zergilor în formă umană. Modul multiplayer va primi drept noutăţi mai multe hărţi şi unităţi de luptă.

Grand Theft Auto V

Gen: TPS (Third Person Shooter), Open-world
Lansare: 2012

Rockstar nu a oferit prea multe detalii detalii despre viitorul GTA V care va apărea în 2012, cu excepţia trailerului de mai jos. Ştim însă că acţiunea se va petrece în oraşul fictiv Los Santos din la fel de fictivul stat San Andreas, care a mai fost prezent şi în jocul GTA: San Andreas. În plus, producătorul nu a anunţat nici măcar platformele pe care va fi disponibil noul joc.

Syndicate

Gen: FPS (First Person Shooter)
Lansare: 24 februarie 2012

În Syndicate, Miles Kilo joacă rolul unui agent al uneia dintre numeroasele corporaţii care a ajuns să controleze lumea în locul guvernelor. Fiecare corporaţie trebuie să lupte pentru “o cotă de piaţă” cât mai bună, iar rolul tău este să elimini inamicii care stau în calea prosperităţii corporaţiei pentru care lucrezi.

Max Payne 3

Gen: TPS (Third Person Shooter)
Lansare: martie 2012

La 8 ani după evenimentele din Max Payne 2, eroul a ajuns un simplu agent de securitate pentru o familie bogată din Brazilia, iar până acum am aflat că va avea misiunea de a găsi o fată răpită. Nu ştim exact care sunt celelalte noutăţi, însă cert este că Max Payne din noul joc este complet diferit de cel din precedentele două, fiind mult mai cinic.

Far Cry 3

Gen: FPS (First Person Shooter)
Lansare: februarie 2012

La trei ani după Far Cry 2, noul joc al seriei te pune în pielea unui personaj care se află pe o insulă tropicală la intersecţia dintre Oceanul Indian şi Oceanul Pacific. Principala misiune este să scapi de locuitori şi să evadezi de pe insulă. Pardon, insule, pentru că vor fi mai multe.

Mass Effect 3

Gen: TPS (Third Person Shooter)
Lansare: 9 martie 2012

În ultimul joc al trilogiei Mass Effect, comandantul Shepard trebuie să unească toate civilizaţiile galaxiei în lupta finală cu rasa Reaper, dar şi cu Cerberus, pentru a salva galaxia de la dispariţie. Una dintre noutăţi este îmbunatăţirea inteligenţei artificiale.

Diablo 3

Gen: Action role playing
Lansare: ianuarie-martie 2012

La 12 ani după Diablo 2, fanii seriei vor avea prilejul să continue acţiunea în Diablo 3. De data aceasta, poţi să-ţi alegi personajul masculin sau feminin dintre serie largă de opţiuni, precum barbar, vânător de demoni, călugăr sau vrăjitor. În mod sigur vor exista referiri directe la inamici din precedentul joc.

World of WarCraft: Mists of Pandaria

Gen: MMORPG
Lansare: vara 2012

Al patrulea expansion-pack pentru universul World of WarCraft se numeşte Mists of Pandaria şi va apărea undeva în vara anului viitor. Printre noutăţi se număra o nouă clasă numită Monk (călugăr), o nouă rasă, botezată Pandaren, dar şi un nou continent de explorat. Nivelul maxim va fi ridicat de la 85 la 90.

Bioshock Infinite

Gen: FPS (First Person Shooter)
Lansare: 2012

Deşi este al treilea joc din serie, Bioshock Infinite este complet separat de primele două. Acţiunea se petrece în anul 1912 (mai devreme decât celelalte două) în oraşul plutitor Columbia, acolo unde izbucneşte un război civil căruia personajul principal trebuie să-i facă faţă.

Concluzii

Credem că ţi-am oferit suficient motive pentru a aştepta cu nerăbdare anul viitor. Oricât de greu ar fi să realizăm un top jocuri 2012, titlurile sunt suficient de atrăgătoare pentru a-ţi atrage atenţia şi suntem siguri că vei găsi cel puţin unul care să-ţi placă.

13 comentarii

  1. c0aja

    8 mai 2012 la 23:54

    Esti prea jalnic prietene cu clasamentul tau.

    • Anton

      18 mai 2012 la 11:47

      mai ce mor eu pe voi cei care criticati dar nu faceti nimic!esti macar in stare sa-ti intretii pc-ul singur?

    • trafik

      17 iulie 2012 la 21:52

      chiar sunt cele mai tari jocuri ce vor fi lansate in 2012 … as mai adauga Fifa13 PES2013 Football Manager 2013 , DOTA2(care a rupt piata !!!) desi sunt doar anumite sectoare de jucatori care le joaca aa si sa nu uitam de Call of duty black ops2 ;) oricum clasamentul este bun :P

  2. Brotherly

    18 mai 2012 la 09:42

    Frate,dc este jalnic cu clasamentul lui?Jocurile sunt foarte tari,tu habar nai de unele jocuri de acolo,macar zi daca esti destept ce joc este world of warcfat:Mits of pandaria!Vezi ca nu sti,degeaba zici ca este jalnic daca habar nai!!!Bine frate,bun clasament,macar daca poti baga toate versiunile world of wacraft(classic,burning crusade,lich king,cataclism) ca merita sa vada lumea jocurile blizzard…vad ca ai bagat mai mult doar jocuri de la firma blizzard.Sunt fan blizzard.:)

  3. alex

    20 iunie 2012 la 14:47

    FRate eu sunt de acord cu Brotherly si eu sunt fan:)) dar pe mine ma incanta diablo 3, GTA5,si cel mai favorit WOW si putin far cry 3

  4. Lucian

    19 iulie 2012 la 13:49

    As mai adauga cateva jocuri:fear3,prototype2,ssx,mortal kombat9 si cabela’s dangerous hunts 2012.Uitativa la aceste jocuri pe you tube.Va zic eu, sunt foarte tari jocurile astea.

  5. Andrei

    2 august 2012 la 03:28

    Foarte misto lista mai adauga si Hitman 5 care e pe cale sa apara

  6. Adi

    9 august 2012 la 01:33

    Eu as baga:

    Sport:FIFA 13,PES 13,MODDEN NFL 13,NBA 12
    Se vede omul:ASSASINS CREED 3,WATCH DOGS,HITMAN ABSOLUTION(5),SPLINTER CELL BLACKLIST,THE LAST OF US,GTA 5,MASS EFECT 3,THE AMAZING SPIDER MAN,TOMB RIDER.
    Nu se vede omul:CRYSIS 3

    • dory dry

      24 octombrie 2012 la 14:59

      astea da jocuri..bv o tie ady

  7. alexandru

    26 august 2012 la 16:37

    cam imi lipseste Demon May Cry dar e super tare comentariul fara indoiala.

  8. Popescu Daniel

    21 noiembrie 2012 la 12:23

    GTA V nu este pentru PC. Ai uitat de Left 4 Dead 2, Guild Wars 2, Borderlands 2, Need for speed most wanted 2 cat si COD Black Ops 2 si Assassin’s Creed III.

  9. cristi

    28 noiembrie 2012 la 15:21

    Salut. Eu l-am cumparat, ma refer la diablo 3, l-am jucat pana la capat, ma refer la nihelul Hell. Acum as vrea sa-l vand. Daca esti interesat 0766793400

  10. armando

    1 decembrie 2012 la 19:36

    Far cry rules este the BEST…..si Syndicate pare super o sal iau sa ma apuc de el app sa nu uitam de Hitman Absolution

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri