GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

FIFA 11 – jocul impatimitilor de fotabal – poze, download, smecherii

Autor: Echipa Giz.ro

Seria FIFA de la EA Sports nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind probabil cea mai populară serie de jocuri de fotbal din lume. Evident, asta nu înseamnă că FIFA este şi cel mai bun joc de acest gen, de multe ori Pro Evolution Soccer (PES) dovedindu-se a fi superior, cel puţin din anumite puncte de vedere.

Toamna acestui an ne va aduce o nouă versiune, botezată simplu FIFA 11 şi, respectiv, FIFA Soccer 11 în SUA. Producătorii promit o serie de noutăţi importante, însă spre deosebire de anii precedenţi de data aceasta s-ar putea chiar să aibă dreptate în această privinţă.

Engine unificat

În primul rând, pentru că EA Sport a confirmat că versiunea pentru PC de FIFA 11 va utiliza acelaşi engine ca şi versiunile pentru consolele PlayStation 3 şi XBOX 360. Fanii înrăiţi ai seriei au cerut în mod insistent acest lucru în ultimii ani, întrucât versiunile de consolă aveau o calitate net superioară comparativ cu cea pentru PC, iar studio-ul producător afirmă că a avut nevoie de doi ani de muncă pentru a realiza o portare cât mai bună. Astfel, cele trei versiuni vor avea aceleaşi facilităţi de gameplay şi moduri de joc.

Personality+

Trecând la facilităţile oferite de FIFA 11, trebuie să spunem că una dintre noutăţile majore este Personality+. Aşa cum sugerează şi numele, EA Sports şi-a propus să traseze un semn de egalitate între abilităţile unui jucător din joc şi corespondentul său din realitate. Cu alte cuvinte, portughezul Cristiano Ronaldo va avea o eficacitate mai mare la executarea loviturilor libere, iar spaniolul David Villa va transforma în goluri o mare parte dintre suturile sale la poartă. Pe de altă parte, trebuie să avem în vedere că această funcţie va fi disponibilă numai pentru jucătorii foarte cunoscuţi, întrucât implementarea abilitaţilor nu este atât de uşoară pe cât ar putea părea la prima vedere.

Alte noutăţi

Unul dintre capitolele la care Pro Evolution Soccer a excelat de-a lungul timpului a fost acurateţea imaginilor fotbaliştilor. EA Sports pregăteşte însă o contraofensivă şi promite că feţele jucătorilor vor fi mult mai apropiate de cele din realitate, beneficiind şi de animaţii în timp real în funcţie de tipul de fază: o durere acută în urma unui fault, o mică strâmbătură în momentul unei lovituri de cap şi, bineînţeles, bucuria de după marcarea unui gol.

FIFA 11 va beneficia şi de un nou sistem de pase numit Pro Passing. Acurateţea paselor va depinde mai mult de abilităţile individuale ale jucătorilor, iar modul de atingere al mingii va fi mai natural decât până acum, fiind eliminat astfel genul de pase poreclit “ping-pong” de fanii nemulţumiţi ai versiunilor precedente.

De regulă, jocurile FIFA au fost recunoscute fie pentru uşurinţa de a înscrie goluri, fie pentru eficacitatea extremă a portarilor, ceea ce inevitabil nu este un avantaj pentru nimeni. Noul FIFA 11 nu adoptă niciuna dintre cele două variante, portarii având abilităţi diferite, astfel că numărul de goluri dintr-un meci vă fi mai dificil de pronosticat, ceea ce nu poate fi decât benefic în cazul unui joc.

Alte modificări minore se referă la suprafeţele de joc disponibile şi la piesele muzicale care pot fi ascultate în timpul meciurilor.

Acestea sunt doar o parte dintre îmbunătăţirile aduse noului FIFA 11, EA Sports urmând să dezvăluie mai multe detalii pe măsură ce ne apropiem de data de lansare. Şi pentru că tot a venit vorba, să spunem că FIFA 11 va fi disponibil în magazinele de profil din Europa începând din 1 octombrie pe platformele PC, PlayStation3, Xbox 360, Wii, PlayStation2, Nintendo DS şi PSP. De asemenea, va exista şi o versiune pentru telefoanele mobile de ultima generaţie.

3 comentarii

 1. yoman

  19 iulie 2010 la 23:19

  fifa 11 va fi cel mai bun joc din toate timpurile …da din toate timpurile!!!!! a venit si vremea noastra a celor cu pc!!!! ne vedem in toamna la un fifa 11

  • paul

   30 iulie 2010 la 02:32

   oare apare si cu echipele ROMANNESTI?

 2. marius

  9 octombrie 2010 la 12:49

  imi da eroare cu E0001 ce
  sa fac? imi spuneti si mie?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri