GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Football Manager 2010: simulatorul perfect de manager de fotbal

Autor: Echipa GiZ

Football Manager 2010 sau FM10 este un simulator de management fotbalistic lansat de curând şi în România. Jocul este produs de studioul Sports Interactive, publicat de Sega şi este disponibil atât pe PC cât şi pe PlayStation Portable sau Apple Mac.

Faţă de versiunea 2009, producătorii se laudă că noul joc beneficiază de câteva noutăţi/îmbunătăţiri. Vom vedea în continuare care sunt acestea şi cât de utile se dovedesc. Pentru început să vedem care sunt cerinţele minime de sistem pentru posesorii de PC-uri:

 • Procesor – 1.4GHz pentru XP sau 2.0GHz pentru Windows Vista/7;
 • Memorie – 512MB (Windows XP) sau  1GB (Windows Vista/7);
 • Placă video – GeForce  FX 5900 Ultra sau Radeon 9800 – 128MB;
 • Sistem de operare Windows XP, Vista sau 7.
Coperta Football Manager 2010

Coperta Football Manager 2010

Iată care sunt principalele noutăţi/îmbunătăţiri din Football Manager 2010:

 • motor grafic 3D îmbunătăţit – modulul 3D pentru vizualizarea meciurilor oferă acum o variantă cu peste 100 de animaţii noi, AI îmbunătăţit, public diversificat, iluminare mai bună şi chiar gazon degradabil pentru o experienţă cât mai autentică.
 • interfaţă complet nouă pentru utilizatori – există posibilitatea de a alege între nuanţe închise şi deschise, iar meniurile au fost complet regândite pentru a face Football Manager mult mai accesibil tuturor jucătorilor. Cert este că noua interfaţă arată foarte bine atât din punct de vedere grafic cât şi ergonomic.
 • Tactics Creator – este o facilitate interesantă prin care utilizatorii pot controla mai bine echipa. Exista posibilitatea de a „striga” de pe marginea gazonului şi de a efectua imediat schimbări tactice dacă echipa nu joacă aşa cum vă doriţi.
 • Feedback optimizat – jucătorii sunt mai bine informaţi de punctele forte şi defectelecare există în jocul echipei lor. De asemenea opţiunea denumită Match Analysis le permite jucătorilor să vadă exact unde au avut loc pasele, faulturile, şuturile, etc. jucătorilor de pe gazon. Informaţiile pot fi analizate în timpul meciului, în direct dar şi la sfârşitul acestuia aşa încât se pot lua cele mai bune decizii.
 • Data editor – permite adăugarea unor divizii noi în campionatele implementate deja în joc dar şi adăugarea altora complet noi. Oricum Football Manager 2010 cuprinde o mulţime de ligi şi cupe printre care: Cupa Mondială, Jocurile Olimpice, Liga Campionilor, Super Cupa Europei, Liga Europei plus campionate din majoritatea ţărilor inclusiv România.

Galerie foto Football Manager 2010

Cei de la Sports Interactive au colaborat cu antrenori şi tacticieni din comunitatea Football Manager pentru a oferi jucătorilor un nou set de opţiuni tactice şi o experienţă deosebită.

Microbiştii cu siguranţă vor încerca acest joc şi ţinând cont de succesul înregistrat de Football Manager 2009 (s-a vândut în peste un milion de exemplare în toată lumea) tind să cred că sunt foarte mulţi oameni pasionaţi de fotbal  (virtual). Cred că Football Manager 2010 este un upgrade binevenit, fiind superior din toate punctele de vedere faţă de versiunea precedentă. Nu mai rămâne decât să iei decizii, să stabileşti tactici şi să pui în aplicare strategii ca sa obţii ce ţi-ai propus.

1 comentariu

 1. tony

  19 februarie 2010 la 18:21

  motor grafic 3D îmbunătăţit – modulul 3D pentru vizualizarea meciurilor oferă acum o variantă cu peste 100 de animaţii noi, AI îmbunătăţit, public diversificat, iluminare mai bună şi chiar gazon degradabil pentru o experienţă cât mai autentică.
  interfaţă complet nouă pentru utilizatori – există posibilitatea de a alege între nuanţe închise şi deschise, iar meniurile au fost complet regândite pentru a face Football Manager mult mai accesibil tuturor jucătorilor. Cert este că noua interfaţă arată foarte bine atât din punct de vedere grafic cât şi ergonomic.
  Tactics Creator – este o facilitate interesantă prin care utilizatorii pot controla mai bine echipa. Exista posibilitatea de a „striga” de pe marginea gazonului şi de a efectua imediat schimbări tactice dacă echipa nu joacă aşa cum vă doriţi.
  Feedback optimizat – jucătorii sunt mai bine informaţi de punctele forte şi defectelecare există în jocul echipei lor. De asemenea opţiunea denumită Match Analysis le permite jucătorilor să vadă exact unde au avut loc pasele, faulturile, şuturile, etc. jucătorilor de pe gazon. Informaţiile pot fi analizate în timpul meciului, în direct dar şi la sfârşitul acestuia aşa încât se pot lua cele mai bune decizii.
  Data editor – permite adăugarea unor divizii noi în campionatele implementate deja în joc dar şi adăugarea altora complet noi. Oricum Football Manager 2010 cuprinde o mulţime de ligi şi cupe printre care: Cupa Mondială, Jocurile Olimpice, Liga Campionilor, Super Cupa Europei, Liga Europei plus campionate din majoritatea ţărilor inclusiv România

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri