Grand Theft Auto Episodes from Liberty City: povestea continua

Grand Theft Auto Episodes from Liberty City: povestea continua

Forțată de scăderea vânzărilor din cauza crizei economice, industria jocurilor video a inventat în ultimii ani o nouă rețetă a succesului. Astfel, în locul dezvoltării unui joc vast într-o perioadă de timp de câțiva ani, producătorii au ales să lanseze un joc în mai multe episoade scurte la intervale regulate de timp.

Sam & Max este poate cel mai cunoscut exemplu, atât prin prisma vânzărilor generate, cât și datorită respectării termenelor de lansare. Iată însă  că acum Rockstar Games a făcut același lucru cu unul dintre cele mai cunoscute titluri ale sale: Grand Theft Auto. La un an și jumătate de la lansarea GTA IV, fanii au în sfârșit oportunitatea de a se bucura de conținut nou și pe PC, grație lansării într-un singur pachet a două episoade disponibile anterior doar pentru XBOX 360.

Asteptarea a luat sfarsit: fanii GTA au doua noi "jocuri" la dispozitie

Cele două episoade se numesc The Lost and Damned și The Ballad of Gay Tony și au fost grupate pe un singur disc, putând fi rulate chiar și fără instalarea GTA IV. Noutățile generale includ noi arme, vehicule, melodii, posturi de radio sau moduri de joc online.

The Lost and Damned

Motocicleta, elementul cheie din The Lost and Damned

În The Lost and Damned, jucătorul va interpreta rolul lui Johnny “€œThe Jew” Klebitz, devenit liderul găștii de motocicliști The Lost. Situația se complică în momentul în care Billy, personajul de la care Johnny a preluat conducerea, revine în acțiune după o perioadă de reabilitare la o clinică și dorește să-și mărească cota pe piața stupefiantelor din oraș. Lucru neagrat însă de Johnny, datorită stilului său mai conservator.

Misiunile în care va fi implicat Johnny se vor desfășura după un tipic diferit comparativ cu cel din GTA IV, întrucât personajul are numeroase relații în oraș. În plus, acesta are tot interesul de a-și protaja banda în lupte, întrucât fiecare victorie este echivalentă cu creșterea gradului de experiență a coechipierilor săi.

Adevărata noutate este însă reprezentată de controlul foarte facil al motocicletelor. Acestea vor fi preferate în detrimentelor mașinilor datorită manevrabilității superioare, fiind aproape imposibil ca jucătorul să cadă din șa. Adăugați la acest lucru numeroase confruntări spectaculoase cu echipajele de poliție și aveți peisajul complet al unui episod reușit, mai ales că întreaga campanie se întinde pe parcursul a 25 de confruntări cu alte găști.

The Ballad of Gay Tony

In The Ballad of Gay Tony veti putea experimenta salturile cu parasuta

Din păcate, jucătorii vor fi dezamăgiți să afle că nu vor intra în pielea cunoscutul mafiot Gay Tony, ci a lui Luis Lopez, unul dintre oamenii săi de bază. Diferența față de The Lost and Damned este dată de faptul că Lopez a ajuns deja în vârful ierarhiei și are misiunea de a-și păstra influența în Algonquin, echivalentul districtului Manhattan din New York.

Statutul de mafiot important este reliefat foarte bine de mijlocul de locomoție utilizat de Lopez: elicopterul, fără îndoială mult mai rapid decât mașinile sau motocicletele din primul episod. Din păcate, gameplay-ul nu vine în sprijinul aparatului de zbor, întrucât confruntările directe din aer sunt relativ rare, poate și pentru că sistemul de ochire a țintei nu este foarte precis.

Pe de altă parte, amatorii de senzații tari vor putea efectua salturi cu parașuta și se vor putea confrunta cu un tanc. Ideea este puțin ciudată, dacă ne gândim că tancul utilizat în joc aparține forțelor de poliție, însă până la urmă jocul nu trebuie să urmeasca îndeaproape firul realității.

Iata si trailerul oficial al celor doua episoade:

Concluzii

Dacă ți-a plăcut GTA IV, în mod sigur vei fi captivat de cele două noi episoade. Chiar dacă acestea nu excelează și pe alocuri unele lucruri pot căpăta aspecte frustrante, Episodes from Liberty City reprezintă o bine-meritată adiție la unul dintre cele mai populare jocuri ale momentului.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!