GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top Jocuri Logice Gratuite, disponibile online

Autor: Echipa Giz.ro

Tuturor ne place să ne jucăm pe calculator, însă unii dintre noi pur şi simplu nu avem timpul necesar să instalăm jocuri de câţiva GB pe PC şi să pierdem câteva ore pe zi timp de luni de zile pentru a le termina. Aici intervine o nouă categorie de jocuri adaptată special pentru aceia dintre noi care preferă ceva simplu, un joc cu puţine instrucţiuni care să poată fi încheiat în câteva zeci de minute sau maxim câteva ore: jocurile online.

Printre jocurile online şi-au făcut loc şi jocurile logice, care pe lângă faptul că te relaxează reuşesc să-ţi pună şi mintea la contribuţie. În acest fel putem spune că nu vei avea remuşcări că pierzi timpul jucându-te pe computer, pentru că îţi vei folosi mintea într-un mod util.

Pentru aceia dintre voi care caută jocuri logice online, Giz a pregătit o selecţie interesantă de titluri pe care le poţi încerca oricând şi oriunde ai o conexiune la internet.

Sudoku

Probabil cel mai cunoscut joc de logică din România este Sudoku, parţial datorită promovării de care s-a bucurat în ultimii ani în presă. Pe internet există numeroase site-uri unde poţi juca online şi gratuit Sudoku, însă noi am ales Komoroske datorită interfeţei curate şi moderne, dar şi a celor câteva artificii interesante de marcaj pentru numerele pe care le poţi introduce într-o celulă şi a locurilor unde poate apărea un anumit număr.

Sudoku este unul dintre cele mai cunoscute jocuri logice din lume

Kakuro

Nu puteam trece de Sudoku fără să amintim şi de “fratele” său mai mare provenit, evident, tot din Japonia. Vorbim despre un joc dedicat în primul rând celor pentru care Sudoku este prea banal. În principiu, este un joc de integrame în care trebuie să foloseşti cifre în loc de cuvinte, însă complexitatea şi dificultatea este semnificativ mai mare decât la Sudoku.

Kakuro este versiunea mai dificila a lui Sudoku

Prizma Puzzle

Trecem la jocuri cu o grafică ceva mai interesantă şi ne oprim la Prizma Puzzle, pentru care poţi folosi doar mouse-ul. Tot ce ai de făcut este să “conduci” o rază la una sau mai multe piramide pe drumul cel mai scurt prin cele 28 de niveluri ale jocului. Chiar dacă la început pare banal, jocul devine din ce în ce mai dificil pe măsură ce progresezi şi va trebui să te gândeşti bine înainte ce drum să alegi.

Prizma Puzzle, un puzzle interesant

MathPlayground

Dacă vrei să te distrezi şi, în acelaşi timp, să-ţi exersezi cunoştinţele de matematică, MathPlayground este destinaţia ideală. La prima vedere pare destinat mai degrabă copiilor, însă vei găsi şi unele puzzle-uri interesante sub formă de worksheet-uri Excel şi vei putea să-ţi exersezi cunoştinţele de trigonometrie. Există inclusiv un joc cu tancuri în care îţi elimini inamicul mai degrabă în funcţie de unele calcule elementare de algebră.

Iti place matematica? Acesta este jocul potrivit pentru tine!

Tangram

Tangram este un joc provenit din China cu un principiu foarte simplu: trebuie să combini şapte piese pentru a realiza figura prezentată. Nu este chiar atât de uşor precum pare la prima vedere, cel puţin nu şi atunci când ajungi la un nivel superior.

Potriveste piesele pentru a crea figura

Planarity

Unul dintre jocurile de logică care îmi plac cel mai multe este Planarity, poate şi pentru că este vorba despre geometrie. În principiu, tot ce ai de făcut este să reorganizezi nişte puncte albastre (numite în joc vertices) astfel încât două linii să nu se intersecteze. Te avertizez însă că jocul îţi va solicita destul de mult gândirea.

Segmente de dreapta, intersectii… geometrie pura!

The Idiot Test

Testul Idiotului este un joc care îţi antrenează în primul rând memoria, dar în acelaşi timp este şi foarte amuzant. Trebuie doar să urmezi instrucţiunile de pe ecran şi să dai click pe ceea ce ţi se spune. Vei vedea că, după câteva nivele, trebuie să reţii o succesiune foarte lungă de acţiuni, de aici şi accentul pus pe memoria de scurtă durată.

Nu rade, testul pentru idioti devine mult mai greu decat atat la nivelurile urmatoare!

Electric Box

Electric Box este un joc care va fi pe placul tuturor celor pasionaţi de electronică şi care, în acelaşi timp, te poate învăţa câteva noţiuni de fizică. Ideea este să transporţi curentul de la punctul de plecare până la punctul de sosire cu ajutorul unor elemente banale utilizate, mai mult sau mai puţin, în viaţa de zi cu zi. Printre ele se numără un bec obişnuit şi un panou solar, care trebuie poziţionate în aşa fel încât să trasporte curentul de la un punct la altul.

Pentru pasionatii de electronica

3D Logic 2

3D Logic 2 este un joc de logică realizat de un bielorus în care principalul obiectiv este să complezi un cub în funcţie de culori. Din păcate, controlul este destul de deficitar, însă jocul nu este foarte dificil, cel puţin în primele niveluri.

Un joc de logica sub forma unui cub

Concluzii

Dacă îţi plac jocurile logice vei găsi numeroase resurse pe internet. Pe lângă jocurile prezentate în acest articol, care nouă ne-au plăcut cel mai mult, poţi încerca numeroase alte jocuri aflate, în unele cazuri, pe aceleaşi site-uri. Cert este că este foarte posibil să găseşti măcar câteva jocuri care să-ţi atragă atenţia prin grafică şi complexitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri