GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Jocuri multiplayer pentru Android, iPhone şi iPad

Autor: Echipa Giz.ro

Platformele mobile Android, iPhone şi iPad oferă numeroase jocuri multiplayer în care îţi poţi testa abilităţile împotriva prietenilor sau a altor jucători din întreaga lume.

La început, jocurile dedicate smartphone-urilor şi tabletelor se rezumau în mare măsură la lupta împotriva computerului, iar acest lucru este suficient pentru mulţi dintre noi în special când vrem să ne relaxăm singuri pe canapea indiferent dacă ştim sau nu să jucăm bine un anumit titlu.

Totuşi, AI-ul oricărui joc tinde să fie înţeles rapid şi să devină repetitiv şi, implicit, plictisitor. Pentru un strop suplimentar de adrenalină merită să încerci un joc care are şi funcţie de multiplayer, întrucât în acest fel vei putea juca împotriva prietenilor sau, dacă aceştia nu sunt disponibili, împotriva altor jucători online din întreaga lume.

În plus, aceasta este cea mai bună metodă să-ţi demonstrezi abilităţile într-un anumit joc, întrucât concurezi împotriva unor jucători umani şi nu împotriva computerului.

Asphalt 7: Heat

Asphalt 7: Heat este unul dintre cele mai populare jocuri cu maşini pentru platformele mobile, iar unul dintre avantajele sale este modulul de multiplayer. Poţi juca împotriva a cel mult cinci prieteni printr-o conexiune locală sau prin internet, iar opţiunea Asphalt Tracker îţi permite să vezi statistici pentru fiecare dintre ei sau să găseşti noi rivali de întrecere care obţin performanţe asemănătoare cu ale tale.

Disponibil pentru Android (3.3 RON) sau iPhone şi iPad (0.99 USD)

N.O.V.A 2 – Near Orbit Vanguard Alliance

N.O.V.A 2 este dedicat utilizatorilor pasionaţi de jocuri FPS cu tentă SF prin prisma graficii de calitate şi a diverselor arme pe care le ai la dispoziţie. În mod multiplayer poţi juca cu până la 10 persoane local sau online şi ai la dispoziţie 10 hărţi şi cinci moduri de joc (Free for All, Team Deathmatch, Capture the Flag, Freeze Tag şi InstaGib), astfel că este destul de greu să te plictiseşti. Există inclusiv un clasament al celor mai buni jucători.

Disponibil pentru Android (23.4 RON) sau iPhone şi iPad (6.99 USD)

Modern Combat 4: Zero Hour

Considerat principalul rival pentru Call of Duty, FPS-ul Modern Combat 4: Zero Hour surprinde plăcut prin varietatea de mişcări disponibile pe câmpul de luptă şi oferă un modul de multiplayer radical schimbat. Acesta păstrează posibilitatea de a juca cu până la 12 prieteni, dar include şi noutăţi în privinţa personalizării armelor şi abilitaţilor de luptă.

Disponibil pentru Android (23.4 RON) sau iPhone şi iPad (6.99 USD)

Raging Thunder 2

Raging Thunder 2 este un joc de curse cu o grafică mai puţin impresionantă decât cea din seria Need For Speed, dar are avantajul că există şi într-o versiune gratuită. În multiplayer ai posibilitatea de a juca curse de tip arcade cu până la trei adversari, dar în single-player există şi alte tipuri de curse pe care le poţi încerca împotriva AI-ului.

Disponibil pentru Android (gratuit sau 7.4 RON) sau iPhone şi iPad (2.99 USD)

Real Racing 3

Real Racing 3 este apreciat în special pentru grafica sa de top, însă beneficiază şi de un inedit modul multiplayer botezat Time Shifted Multiplayer. Astfel, în loc să joci în timp real cu alte persoane, joci cu până la 21 alţi jucători controlaţi de AI care au parcurs anterior acelaşi eveniment. În acest fel îţi poţi măsura abilităţile cu prietenii tăi fără să fie nevoie să jucaţi în acelaşi timp.

Disponibil pentru Android sau iPhone şi iPad

Starfront: Collision HD

Acţiunea jocului se petrece pe planeta Sinistral, unde rasa umană Consortium, extratereştrii Myriad şi roboţii Wardens luptă pentru cristalele de Xenodiu. Sună a Starcraft şi chiar aşa şi este: un joc de strategie de tip RTS cu 5 hărţi disponibile în modulul multiplayer local sau online şi acces la platforma Gameloft Live!

Disponibil pentru iPad (6.99 USD)

Minecraft – Pocket Edition

Minecraft nu mai are probabil nevoie de nicio prezentare, întrucât este unul dintre jocurile care au făcut istorie pe PC. În versiunea pentru Android şi iOS, Minecraft include şi un modul multiplayer. Chiar dacă este destul de rudimentar, acesta îţi permite să joci cu mai mulţi prieteni prin intermediul unei reţele Wi-Fi locale.

Disponibil pentru Android (20.6 RON) sau iPhone şi iPad (6.99 USD)
D2Z9oKTzzrM

Brother în Arms 2

Versiunea pentru platformele mobile a jocului Brother în Arms 2 are marele avantaj de a fi gratuită. Modulul multiplayer integrat îţi permite să te joci cu până la 5 prieteni printr-o conexiune bluetooth sau prin internet. Există cinci hărţi şi trei moduri diferite de joc: Free For All, Team Deathmatch şi Domination.

Disponibil pentru Android sau iPhone şi iPad

Virtua Tennis

Dacă ai prieteni pasionaţi de tenis, Virtua Tennis este alegerea ideală. Pe lângă faptul că include 50 de jucători internaţionali şi 18 terenuri de tenis, jocul are un modul multiplayer în care poţi juca împotriva unui prieten sau chiar la dublu cu un coechipier şi doi adversari. În plus, versiunea plătită oferă numeroase stiluri de joc care nu sunt disponibile în varianta gratuită.

Disponibil pentru Android (gratuit sau 16.7 RON) sau iPhone şi iPad (4.99 USD)

Star Legends

Nu puteam încheia acest articol fără să pomenim de Star Legends, în joc de tip MMO (Massively Multiplayer Online) care prin natura sa implică un mod multiplayer. Acţiunea are loc în spaţiu, acolo unde trebuie să îndeplineşti o varietate de misiuni pentru a-ţi câştiga locul în univers prin intermediul a numeroase arme şi tehnologii pe care le ai la dispoziţie şi pe care le câştigi pe măsură ce progresezi.

Disponibil pentru Android sau iPhone şi iPad (4.99 USD)

Concluzii

Chiar dacă are doar câţiva ani vechime, piaţa jocurilor pentru platformele Android şi iOS s-a dezvoltat într-un ritm rapid. Tocmai de aceea, în prezent există numeroase jocuri bune multiplayer pe care le poţi încerca împreună cu prietenii, indiferent de genul preferat. Sigur, predomină jocurile cu maşini, dar aşa cum demonstrează şi acest articol există şi jocuri FTP, RTS sau chiar MMO pe care le poţi instala pe Android, iPhone şi iPad.

7 comentarii

 1. Marian Savu

  6 iunie 2013 la 20:13

  Sunt innebunit dupa Real Racing 3, il am pe tableta. Nu sunt eu amatorul jocurilor dar pot sa spun ca asta m-a atras destul, e bun, grafica excelenta. Imi place, mult :D

 2. Alin Popescu

  5 mai 2014 la 17:44

  De ce nu merge Real Racing 3 pe Orange Hiro? De cateva zile am netul activat si tot nu se descarca datele.

  • Daniel Popescu

   5 mai 2014 la 21:12

   Cel mai probabil, Real Racing 3 nu poate fi instalat pe Orange Hiro din cauza specificatiilor hardware modeste. Orange Hiro este un smartphone potrivit pentru navigare pe internet si jocuri mici precum Angry Birds sau Candy Crash Saga, insa nu este suficient de puternic pentru a rula jocuri precum Real Racing 3.

   • ovidiu pleut

    31 iulie 2015 la 11:16

    Intradevar procesorul nu ruleaza astfel de jocuri precum real racing 3 . Ca si la calculator , jocurile se instaleaza dupa cerintele de sistem pe care le cere jocul…Cumpara.ti un telefon mai bun …

 3. ionel popescu

  8 februarie 2015 la 00:43

  cu alte civinte ia-ti un telefon decent… auzi ca orange hiro :)))

 4. Alin M.

  13 aprilie 2015 la 22:48

  Virtual Tennis se poate juca in varianta multiplayer intre 2 jucatori ce detin un device cu Android, respectiv celalalt terminal este cu IOS, folosind conexiunea 3G? Multumesc.

  • ovidiu pleut

   31 iulie 2015 la 11:20

   Da , se poate , desi nu cred ca o sa mearga foarte bine…Daca celalalt este terminal ccu iOS .. Ambele sunt sisteme de operare diferite din punct de vedere tehnologic , ambele au un plus si un minus , dar ceea ce trebuie sa stii este ca se poate juca mp pe doua device.uri diferite !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri