GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Need For Speed World: curse la nivel planetar

Autor: Echipa Giz.ro

Dacă îţi plac jocurile cu maşini, este practic imposibil să nu fi auzit de celebra serie Need For Speed, inaugurată de EA Sports cu 16 ani în urmă, când o parte dintre fanii actuali nici măcar nu se născuseră. Fiecare an a însemnat un nou joc NFS, uneori mai bun, alteori mai prost decât cele precedente, însă de data aceasta EA Sports a pregătit nu mai puţin de trei titluri.

Dacă NFS Shift şi NFS Nitro sunt jocuri clasice, lucrurile se schimba total pentru al treilea titlu: Need For Speed World este un joc disponibil exclusiv pe internet şi, pe deasupra, este gratuit. Un adevărat paradis pentru utilizatorii cu conexiuni puternice la internet, ar spune fanii înflăcăraţi. Să vedem dacă şi au dreptate…

Introducere

Primul lucru care trebuie precizat de la bun început este că, deşi vorbim despre un joc online, NFS World rulează pe baza unui software-client care trebuie instalat în prealabil pe PC. Lucrurile decurg însă rapid şi uşor, astfel că intrarea în joc se face fără dureri de cap. Perfect previzibil, la prima intrare în joc dispui de o anumită sumă de bani cu care îţi poţi cumpăra prima maşină pentru a avansa în joc. În acest stadiu, una dintre cele mai intersante variante este Volkswagen Scirocco, însă ulterior vor fi disponibili şi bolizi precum Porsche Cayman S, Mitsubishi Lancer Evo IX, Nissan 370Z, Lamborghini Gallardo LP560 sau Audi R8.

Gameplay

Câştigarea primei curse este obligatorie pentru a putea juca în modul multiplayer, acesta fiind de altfel şi principala atracţie a unui joc online. Odată ajuns în acest stadiu, există trei variante de joc: curse de viteză, curse pe mai multe tururi de circuit sau explorarea oraşului.

Pentru fiecare dintre cele trei tipuri de curse se pot cumpăra abilităţi pe baza banilor câştigaţi în cursele precedente. Aceste abilităţi pornesc prin clasicului Nitro şi ajung la opţiuni precum Dragster, care îmbunătăţeşte acceleraţia, Need For Speed, care suplimentează viteză maximă, sau Nerves of Steel, care asigură o manevrabilitate mai bună.

Chiar dacă la prima vedere pare banală şi plictisitoare, explorarea oraşului poate deveni antrenantă datorită posibilităţii de a provoca poliţia în urmăriri. În acest mod de joc se pot utiliza abilităţi suplimentare precum Radar, care detectează amplasamentul poliţiştilor, sau Most Wanted, care măreşte reputaţia jucătorului.

Din păcate, traseele pe care se concurează sunt în mare parte cunoscute fanilor seriei NFS, întrucât sunt versiuni mai mult sau mai puţin similare cu cele întâlnite în versiuni mai vechi ale jocului, precum NFS Carbon şi NFS Most Wanted.

Una dintre principalele probleme în acest stadiu de dezvoltare este selecţia automată a adversarilor de cursă. Practic, nu există niciun fel de criteriu de selecţie, astfel că mulţi jucători de nivel 2 au fost nevoiţi să se confrunte cu jucători de nivel 10-15, ceea ce afectează semnificativ echilibrul luptei.

De asemenea, numeroşi testeri au acuzat producerea unui număr mare de erori şi chiar crash-uri, care au avut ca rezultat ieşirea completă din joc chiar în timpul curselor, un lucru frustrant mai ales dacă eşti pe primul loc şi te apropii de linia de sosire.

Monetizare

Chiar dacă este un joc gratuit, EA analizează în prezent modalităţile prin care va monetiza NFS World. Una dintre variantele cu cele mai mari şanse de a fi implementate se referă la posibilitatea de a achiziţiona cu bani reali anumite abilităţi de genul celor exemplificate anterior, care vor spori astfel şansele de victorie.

Concluzii

EA Sports încearcă o abordare inedită a seriei Need Ford Speed prin intermediul unui joc desfăşurat complet online. Primele impresii din varianta beta sunt încurajatoare, însă bug-urile trebuie remediate urgent pentru a nu frustra jucătorii încă de la început. Lansarea oficială a jocului este programată pentru 21 iulie, Need For Speed World putând fi accesat aici.

5 comentarii

 1. Morphy

  30 iulie 2010 la 20:28

  Pacat ca de la nivelul 10 in sus trebuie sa platesti 20$ daca vrei sa mergi mai departe. Altfel joci ca prostul mult si bine dar nu mai ai acces la masini noi si alte imbunatatiri…

 2. enter

  30 martie 2011 la 21:21

  mai nou .. iti ramane blocata masina, sau nu mai accelereaza deci nu te mai misti ..

 3. florin

  30 iunie 2011 la 12:36

  eu am lv 39 la nfs world si nu mam plicitisit de loc doar pana la lv 15
  daca joaca cineva va dau un sfat nu lua lamourghini galardo e varza si ia rx 7 noroc la lv!!!

  • marius

   7 ianuarie 2012 la 18:43

   florin imi spui cum imi cumpar masina fara sa dua bani adevarati ?la nfs world

 4. catalin

  30 august 2012 la 18:03

  lucrurile s`au schimbat in joc,ar fi mai stabil,sunt mult mai multe masini acum,au dat mai multe sloturi sa iti cumperi masini igc,chiar masini foarte bune si da,galardo e varza,recomand lexus lfa

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri