Need For Speed World: curse la nivel planetar

Dacă îţi plac jocurile cu maşini, este practic imposibil să nu fi auzit de celebra serie Need For Speed, inaugurată de EA Sports cu 16 ani în urmă, când o parte dintre fanii actuali nici măcar nu se născuseră. Fiecare an a însemnat un nou joc NFS, uneori mai bun, alteori mai prost decât cele precedente, însă de data aceasta EA Sports a pregătit nu mai puţin de trei titluri.

Dacă NFS Shift şi NFS Nitro sunt jocuri clasice, lucrurile se schimba total pentru al treilea titlu: Need For Speed World este un joc disponibil exclusiv pe internet şi, pe deasupra, este gratuit. Un adevărat paradis pentru utilizatorii cu conexiuni puternice la internet, ar spune fanii înflăcăraţi. Să vedem dacă şi au dreptate…

Introducere

Primul lucru care trebuie precizat de la bun început este că, deşi vorbim despre un joc online, NFS World rulează pe baza unui software-client care trebuie instalat în prealabil pe PC. Lucrurile decurg însă rapid şi uşor, astfel că intrarea în joc se face fără dureri de cap. Perfect previzibil, la prima intrare în joc dispui de o anumită sumă de bani cu care îţi poţi cumpăra prima maşină pentru a avansa în joc. În acest stadiu, una dintre cele mai intersante variante este Volkswagen Scirocco, însă ulterior vor fi disponibili şi bolizi precum Porsche Cayman S, Mitsubishi Lancer Evo IX, Nissan 370Z, Lamborghini Gallardo LP560 sau Audi R8.

Gameplay

Câştigarea primei curse este obligatorie pentru a putea juca în modul multiplayer, acesta fiind de altfel şi principala atracţie a unui joc online. Odată ajuns în acest stadiu, există trei variante de joc: curse de viteză, curse pe mai multe tururi de circuit sau explorarea oraşului.

Pentru fiecare dintre cele trei tipuri de curse se pot cumpăra abilităţi pe baza banilor câştigaţi în cursele precedente. Aceste abilităţi pornesc prin clasicului Nitro şi ajung la opţiuni precum Dragster, care îmbunătăţeşte acceleraţia, Need For Speed, care suplimentează viteză maximă, sau Nerves of Steel, care asigură o manevrabilitate mai bună.

Chiar dacă la prima vedere pare banală şi plictisitoare, explorarea oraşului poate deveni antrenantă datorită posibilităţii de a provoca poliţia în urmăriri. În acest mod de joc se pot utiliza abilităţi suplimentare precum Radar, care detectează amplasamentul poliţiştilor, sau Most Wanted, care măreşte reputaţia jucătorului.

Din păcate, traseele pe care se concurează sunt în mare parte cunoscute fanilor seriei NFS, întrucât sunt versiuni mai mult sau mai puţin similare cu cele întâlnite în versiuni mai vechi ale jocului, precum NFS Carbon şi NFS Most Wanted.

Una dintre principalele probleme în acest stadiu de dezvoltare este selecţia automată a adversarilor de cursă. Practic, nu există niciun fel de criteriu de selecţie, astfel că mulţi jucători de nivel 2 au fost nevoiţi să se confrunte cu jucători de nivel 10-15, ceea ce afectează semnificativ echilibrul luptei.

De asemenea, numeroşi testeri au acuzat producerea unui număr mare de erori şi chiar crash-uri, care au avut ca rezultat ieşirea completă din joc chiar în timpul curselor, un lucru frustrant mai ales dacă eşti pe primul loc şi te apropii de linia de sosire.

Monetizare

Chiar dacă este un joc gratuit, EA analizează în prezent modalităţile prin care va monetiza NFS World. Una dintre variantele cu cele mai mari şanse de a fi implementate se referă la posibilitatea de a achiziţiona cu bani reali anumite abilităţi de genul celor exemplificate anterior, care vor spori astfel şansele de victorie.

Concluzii

EA Sports încearcă o abordare inedită a seriei Need Ford Speed prin intermediul unui joc desfăşurat complet online. Primele impresii din varianta beta sunt încurajatoare, însă bug-urile trebuie remediate urgent pentru a nu frustra jucătorii încă de la început. Lansarea oficială a jocului este programată pentru 21 iulie, Need For Speed World putând fi accesat aici.

5 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!