GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

PES 12 – Pro Evolution Soccer 2012 – mai mult realism pentru jocul de fotbal

Autor: Echipa Giz.ro

Pro Evolution Soccer. Un nume care până în urmă cu câţiva ani simboliza pe bună dreptate evoluţia graduală a jocului de fotbal PES, până în punctul în care a surclasat seria rivala FIFA.

Este însă mult mai greu să rămâi pe primul loc decât să ajungi acolo, motiv pentru care PES a eşuat în tentativa de a înregistra progrese simultan cu trezirea la viaţa a seriei FIFA.

Aşa se face că duelul la distanţa dintre EA Sports şi Konami a devenit unul pasionant şi, după ce am văzut noutăţile din FIFA 12, a venit momentul să aruncăm o privire asupra şi îmbunatăţirilor pe care le va aduce PES 12.

PES 12 incearca sa detroneze FIFA din topul jocurilor fotbalistice

  • Active AI

Cea mai importantă noutate din PES 12 este concentrarea pe jocul de echipă prin îmbunătăţirea inteligenţei artificiale într-un nou sistem numai Active AI.

Astfel, comportamentul jucătorilor a fost îmbunătăţit pentru a reflecta jocul de echipă prin demarcări mai bune şi strategii mai bine adaptate situaţiei din teren în detrimentul jocului egoist. Teoretic, jucătorii vor avea sprinturi prin care vor încerca să creeze culoare de demarcaţie pentru coechipieri, iar jocul de pase promite să fie mai fluent.

Mijlocaşii vor avea sarcina cea mai dificilă, întrucât vor trebui să sprijine sistemul defensiv, dar şi să furnizeze pase decisive pentru atacanţi.

  • Accent pe jocul fizic

La fel ca FIFA 12, PES 12 va avea un grad sporit de realism printr-un nou sistem care va permite ca duelurile fizice dintre jucători să fie mai naturale, în special în cazul loviturilor de cap. De asemenea, faulturile vor avea drept consecinţă o cădere a jucătorului mai realistă decât până în prezent. Konami nu a precizat numele noului sistem de impact, care în cazul FIFA poartă denumirea Player Impact Engine.

  • Arbitraj în stil britanic

Arbitrii îşi vor face mai puţin simţită prezenţa în timpul meciurilor, întrucât vor lăsa jocul ceva mai liber decât până în prezent. Această tactică va fi influenţată şi de cursivitatea generală a jocului, astfel încât un meci spectaculos cu multe faze de poartă nu va fi “omorât” de fluierul arbitrului.

  • Grafică uşor îmbunătăţită

Konami promite o uşoară îmbunătăţire la nivelul graficii generale, însă fără ca aceasta să iasă în mod deosebit în evidenţă, întrucât producătorul s-a axat pe punctele enumerate mai sus. De asemenea, în prezent nu se cunosc detalii despre noutăţile din multiplayer.

  • Licenţă pentru cupele europene. Şi atât

Konami beneficiază şi în acest an de licenţă oficială din partea UEFA pentru competiţiile europene inter-cluburi precum Champions League şi Europa League, dar şi pentru Copa Libertadores din America de Sud.

Din păcate, doar trei campionate naţionale vor fi suportate integral (Spania, Olanda şi Franţa), marea absenţă fiind Anglia (ok, există Manchester United şi Tottenham, dar este prea puţin pentru una dintre cele mai puternice competiţii din lume). Din România, singura prezenţă este Otelul Galaţi, echipă cu care vei putea juca în meciurile din Champions League.

Pro Evolution Soccer 12 va apărea la jumătatea lunii octombrie şi va fi disponibil pentru platformele PC, PlayStation 3, XBOX 360, Nintendo Wii, PlayStation Portable, PlayStation 2, Nintendo 3DS şi iOS.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri