Acer C7 Chromebook – laptop sub 1000 de lei, de la Google

Acer C7 Chromebook – laptop sub 1000 de lei, de la Google

Încet, dar sigur, Google continuă să dezvolte sistemul de operare bazat pe aplicații web și interfața browser-ului Chrome, alături de partenerii tradiționali Acer și Samsung. Dacă Samsung a ales o platformă bazată pe procesorul propriu Exynos, Acer a ales o soluție ce s-ar putea dovedi câștigătoare prin prețul mai mic, un Chromebook cu procesor Intel.

Din 13 noiembrie, în SUA și Marea Britanie,  Google începe să comercializeze, prin serviciul propriu Play și magazinele partenere, noul Chromebook Acer C7 la numai 199 dolari/199 lire.

Netbook-ul are un ecran de 11.6 inch, cu o rezoluție de 1366×768 pixeli, procesor Intel Core, 2GB RAM, hard de 320GB, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Ethernet, trei porturi USB 2.0, HDMI, VGA, cititor de carduri SD  și cameră web HD.

Spațiul de stocare este suplimentat prin oferirea a 100 GB în Google Drive pentru 2 ani din momentul activării serviciului.

porturile disponibile
porturile disponibile

Creșterea performanței prin includerea procesorului Intel are și un efect neplăcut, durata medie de viață a bateriei cu patru celule fiind de numai 3,5 ore, față de peste 6,5 ore la modelul oferit de Samsung.

Acer Chromebook C7 rulează Chrome OS, având preinstalate aplicațiile Google Chrome, Gmail, Drive, Youtube, un sistem de operare bazat pe Linux și centrat pe serviciile online furnizate de Google.

Dependența față de conexiunea Internet și absența unui modul 3G încorporat pot constitui o problemă în utilizarea curentă, funcțiile și aplicațiile offline fiind destul de limitate. Pentru utilizatorii americani, Google oferă 12 sesiuni de conectare în timpul zborului cu avionul prin serviciul Gogo Inflight Internet.

Acer C7 Chromebook
Acer C7 Chromebook

Acer a ales pentru Chromebook C7 un design similar unui netbook și nu unui ultrabook. Modelul are o carcasă de plastic negru, capacul gri mat cu logo-urile Chrome și Acer, porturi vizibile în lateral. Dimensiunile 285 x 202 x 27.35 mm, greutatea de 1,4 kg și aspectul compact îl fac ușor de transportat și folosit.

Dacă în SUA prețul pentru Chromebook C7 este de 199 $, aproximativ 700 lei, în Marea Britanie se comercializează la 199 lire, cca. 1100 lei, la noi ar putea ajunge undeva la 900 – 1000 lei.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!