GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Allview Alldro – tableta romaneasca de 7 inch

Autor: Echipa GiZ

Din moment ce Apple a avut succes pe piaţă cu iPad, ceilalţi producători s-au grăbit să lanseze şi ei produse asemănătoare. Fie că vorbim de Samsung Galaxy Tab, Dell Streak, LG Optimus Pad sau noul BlackBerry PlayBook, toţi producătorii visează la vânzări şi profituri cât mai mari. Rămâne să aflăm în ce măsură dorinţele lor se vor transforma în cifre reale pe hârtie.

Din punctul meu de vedere problema cea mai mare legată de aceste dispozitive o reprezintă preţul. Nu cred că îşi permite oricine să scoată din buzunar cel puţin 2000 de lei pentru o tabletă care probabil nu este la fel de utilă precum un notebook. Acest aspect este pe cale să se schimbe deoarece compania braşoveană Visual Fan vrea să lanseze în luna decembrie prima tabletă românească intitulată AllDro.

Oricât de patriot aş fi, trebuie să fiu obiectiv şi să recunosc că este cam mult spus “tabletă românească”. Până la urmă Visual Fan este o firmă cunoscută pe meleagurile noastre pentru telefoane mobile Dual-SIM, sisteme GPS sau televizoare fabricate în China şi branduite sub denumirea de Allview.
Principalele caracteristici tehnice ale tabletei Alldro sunt următoarele:

 • ecran tactil de 7”, rezoluţie 800 x 480 pixeli,
 • memorie internă 256MB DDR2,
 • procesor cu frecvenţa de 800 MHz,
 • suport multitasking, widget,
 • G-senzor,
 • player audio MP3, MIDI, WAV,
 • player video AVI, MPEG 1/2/4, MKV, FLV, RMVB,
 • 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, miniUSB,
 • sistem de operare Android.
Allview Alldro

Allview Alldro cu ecran tactil de 7.0″

Design – Construcţie
Cât de bine este construită tableta Allview Alldro nu vă pot spune pentru că evident nu am avut şansa să o folosesc până acum. Bănuiesc că materialele folosite nu au totuşi aceeaşi calitate ca în cazul tabletei realizate de Apple. Producătorul s-a inspirat destul de mult la capitolul design de la iPad. Având un ecran cu diagonala de (doar) 7″, dimensiunile lui Allview Alldro sunt chiar rezonabile: 192 x 121 x 11.9mm, iar greutatea se situează la valoarea de 372g.

Sistem de operare – Aplicaţii
Pe scurt tableta “românească” are la bază sistemul de operare Android versiunea 2.1, iar pentru a rula cât mai bine aplicaţiile instalate a fost folosit un procesor ARM11 tactat la 800MHz şi 256MB DDR2 memorie internă. Allview Alldro poate deschide documente office şi are bineînţeles aplicaţii pentru principalele reţele de socializare.

Allview Alldro

Allview Alldro foloseste sistemul de operare Android v2.1

Multimedia
Tableta este capabilă să redea o mulţime de fomate audio-video printre care: MP3, MIDI, WAV, AVI, MPEG 1, 2 şi 4, MKV, FLV, RMVB dar şi imagini cu extensia BMP, JPG, TIF, PNG sau GIF. Sunetul este stereo în cazul în care sunt folosite căştile din cutia produsului. Capacitatea internă de stocare este de 2GB dar poate fi extinsă cu ajutorul cardurilor microSD.

Allview Alldro

Allview Alldro poate reda diferite tipuri de fisiere audio, video, imagini

Conectivitate
Allview Alldro are conexiune la internet prin wireless Wi-Fi 802.11 b/g dar se pare că va exista şi o versiune cu tehnologie 3G care urmeză să intre în listele operatorilor de telefonie. Acumulatorul de tip Li-Ion oferă următoarele autonomii:

 • 6 ore pentru Wi-Fi pornit,
 • 6.5 ore pentru utilizare fără wireless,
 • 3.5 ore atunci când faceţi streaming media,
 • 72 ore în modul standby.

Disponibilitate şi pret
Tableta Allview Alldro este momentan indisponibilă dar odată cu luna decembrie aceasta îşi va face apariţia în ofertele magazinelor din România. Preţul afişat pe site-ul oficial este de 899 lei, TVA inclus. După cum bine se poate observa, preţul lui Alldro este mult mai mic decât al concurenţei. Eu mă întreb la ce capitole a ales producătorul să facă compromisuri pentru a ajunge la acest preţ de comercializare.

1 comentariu

 1. anonim

  21 decembrie 2011 la 13:10

  am o intrebare : tableta aceasta are un loc special in care pot pune un stik de internet sau are internet ea ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri