GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Laptopuri Asus de gaming şi multimedia: Asus GL552, G501 şi UX501

Autor: Echipa Giz.ro

Asus a prezentat la târgul Computex din Taiwan o nouă colecţie de laptopuri pentru jocuri din populara serie Republic of Gamers, dar şi din gama multimedia.

Prin noile notebook-uri lansate, producătorul taiwanez şi-a actualizat gama de laptopuri pentru jocuri cu performanţe de top, seria dedicată pasionaţilor de gaming care au nevoie şi de portabilitate, precum şi notebook-urile multimedia.

Asus ROG GL552 – laptop de top pentru jocuri

Prin modelul ROG GL552, Asus aduce performanţele întâlnite de regulă pe desktop-uri într-o carcasă de laptop cu grosimea de 32 de milimetri. Cu un design inspirat din avionul invizibil F-22 şi forme grafice mayase deasupra tastaturii, GL5523 beneficiază de un dispay IPS mat cu diagonala de 15.6”, unghiuri de vizualizare de 178 de grade şi rezoluţie Full HD, însă există şi o variantă cu ecran HD.

Tastatura este iluminată cu roşu, element care asigură un aspect vizual spectaculos, iar tastele WASD, utilizate frecvent în jocuri, sunt bine evidenţiate, la care se adaugă şi tastele numerice din partea dreaptă.

Din punct de vedere hardware, laptopul mizează pe puterea unui procesor Intel Core i7-4720HQ şi este acompaniat de o placă video dedicată Nvidia GeForce 950M cu 2 GB sau 4 GB RAM, la care se adaugă până la 16 GB memorie RAM. Stocarea datelor se poate realiza pe HDD-uri cu capacitatea de până la 2 TB şi, opţional, pentru performanţe mai bune, pe SSD-uri M.2 de până la 256 GB.

În cazul în care ulterior vrei să faci un upgrade, carcasa spate este astfel concepută încât să permite un acces facil la componentele interne: astfel, poţi înlocui HDD-ul, SSD-ul sau plăcuţele de memorie RAM.

Autonomia este asigurată de un acumulator pe 4 celule cu o capacitate de 3200 mAh, însă laptopul va fi utilizat în cea mai mare parte a timpului la priză, întrucât portabilitatea să este limitată.

Asus GL552

Asus GL552

Asus ROG G501 – laptop portabil pentru jocuri

Pentru cei care preferă portabilitatea, Asus a lansat şi modelul ROB G501, care se remarcă printr-o construcţie de aluminiu care a permis atingerea unei greutăţi de numai 2.06 kg şi a unei grosimi de 20.6 mm. Sistemul de răcire este asigurat de două ventilatoare indepedente şi radiatoare din cupru care utilizează tehnologia Hyper Cool pentru o răcire mai eficientă. La fel ca şi în cazul lui GL552, tastatura este iluminată în roşu pentru un efect estetic superior pe timp de noapte, iar grupul de taste WASD este evidenţiat.

Ecranul IPS cu diagonala de 15.6” oferă o rezoluţie UHD (3840×2160 pixeli), însă există şi o variantă Full HD. Din punct de vedere hardware, Asus a optat pentru un procesor Intel Core i7-4720HQ cu frecvenţa de 3.6 GHz şi placă video dedicată Nvidia GeForce GTX 960M cu 2G sau 4 GB RAM, la care se adaugă până la 16 GB RAM. Stocarea datelor se realizează fie pe un HDD de 1 TB, fie pe SSD cu capacitatea de 128 GB sau 256 GB.

În funcţie de specificaţiile hardware, laptopul pentru jocuri va fi disponibil cu unul dintre cei doi acumulatori: 6 celule şi 96 Whr sau 4 celule şi 60 Whr.

Asus G501

Asus G501

Asus Zenbook UX501 – laptop multimedia premium

Pe baza modelului NX500, Asus a prezentat şi UX501, un laptop multimedia premium care împrumută o bună parte dintre caracteristicile acestuia. Cu o carcasă integral metalică, UX501 beneficiază de o tastatură iluminată cu LED-uri albe şi care integrează taste numerice şi direcţionale de mici dimensiuni.

Ecranul IPS are de asemenea diagonala de 15.6”, iar rezoluţia este 3840×2160 pixeli, însă va exista şi o versiune de bază cu ecran Full-HD, rezoluţie suficient de mare pentru aproape toţi utilizatorii casnici.

Pentru platforma hardware, producătorul taiwanez a implementat un procesor Intel Core i7-7420HQ acompaniat de o placă video Nvidia GeForce GTX 960M de 4 GB RAM, plus până la 16 GB RAM. Pentru stocare poţi alege între un HDD cu capacitatea de 1 TB sau un SSD de 128 GB sau 256 GB, în funcţie de preferinţe şi buget.

Varianta standard a lui Zenbook UX501 are o greutate de 2.27 kg şi integrează o baterie pe şase celule, însă dacă portabilitatea joacă un rol mai important decât autonomia poţi alege şi un acumulator pe numai patru celule.

Asus UX501

Asus UX501

Pentru moment, Asus nu a oferit detalii concrete despre disponibilitatea pe piaţă şi preţurile de comercializare ale noilor laptopuri prezentate la Computex.

2 comentarii

  1. Gadget

    4 iunie 2015 la 12:29

    Intr-un final avem pe laptop-uri ecran 4K. Asus Zenbook UX501 mi se pare cel mai interesant. Pe langa ecranul cu rezolutie mare, este prezent un nou procesor i7 si placa video de noua generatie GeForce GTX 960m. Marele minus al acestui device va fi pretul.

  2. Filip Ghitoiu

    3 iulie 2015 la 12:45

    O marca excelenta, sunt foarte multumit de laptopul meu!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri