Cel mai bun laptop în 2021 – preţuri, sfaturi şi recomandări

Persoana care ar fi interesată în acest moment să achiziționeze un laptop bun, un laptop ieftin sau, de ce nu, ambele la un loc, ar fi pusă în fața unei decizii dificile. Piața oferă foarte multe modele, începând de la cele extrem de ieftine până la cele exorbitant de scumpe, iar multitudinea de opțiuni va deveni în scurt timp bulversantă din cauza modelelor asemănătoare, a unor tipuri constructive mai noi care nu spun prea multe, a apariției unor game noi de procesoare și a multor alte detalii care sunt mai mult sau mai puțin relevante pentru cumpărător.

O parte din vină poate fi reproșată și producătorilor, aceștia nereușind să învețe prea multe de la concurența Apple și oferind game prea bogate, cu o sumedenie de modele asemănătoare ale căror denumiri sunt niște înșiruiri criptice și imposibil de memorat. Acest aspect derutează cumpărătorii care nu au prea multe cunoștințe în domeniu și-i împiedică adesea să găsească cea mai bună opțiune în mormanul de informație redundantă.

Pentru a face puțină ordine în acest haos, vă vom oferi în acest articol o listă de criterii generale care vă vor ajuta să alegeți laptopul cel mai bine potrivit nevoilor voastre. Pornind de la aceste, cumpărătorul își va face o idee generală despre opțiunile disponibile și avantajele și dezavantajele lor.

Ca de obicei, nu lipsesc nici sugestiile noastre de cele mai bune laptopuri ale momentului, grupate în funcție de clasele diferite de laptopuri disponibile în acest moment, în a doua parte a articolului.

Cum alegem un laptop nou

Înainte de a cumpăra un laptop, utilizatorului trebuie să îi fie clară suma de bani disponibilă, puterea hardware necesară, diagonala potrivită a ecranului, greutatea și dimensiunile cu care este de acord să se împace și alte detalii de această natură.

Cum alegem un laptop în funcție de formă

Atunci când spune „laptop”, un cumpărător obișnuit se gândește la acea formă care este consacrată încă din negura anilor `80: un sistem portabil cu o tastatură inclusă în bază și un capac rabatabil, cu ecran. Încă cea mai folosită formă, aceasta este opțiunea standard și cea mai ieftină pentru cumpărătorii care nu au cerințe speciale. Ofertele cuprind însă și alte tipuri de laptopuri mai puțin familiare, iar puțină claritate nu strică niciodată.

Ce este un Ultrabook? Pe scurt, un Ultrabook este un laptop obișnuit care oferă însă o carcasă subțire (sub 20mm pentru cele mai mici de 14” și 23 mm pentru cele mai mari de 14”), o autonomie de minim 6 ore de redare video, procesoare cu consum energetic redus și un HDD sau un SSD rapid. O ofertă destul de bogată de modele puteți găsi aici.

ultrabook
Ultrabook-ul, fratele mai subțire și mai ușor al laptopului clasic

Ce este un laptop 2 în 1? În momentul în care tabletele au început să submineze vânzările de laptopuri, producătorii au contraatacat cu modelele 2 în 1. Adesea suprapunându-se, această categorie cuprinde două tipuri mari de produse.

Primul este numit adesea și „convertibil” și constă în laptopuri cu ecranul rabatabil sau rotativ, acestea putând trece de la forma clasică la cea a unui stand multimedia, a unui ecran de prezentare, sau, prin rotirea integrală la 360 de grade, chiar la cea a unei tablete.

laptop convertibil
Lenovo Yoga 500, un convertibil clasic

Cel de-al doilea model este numit adesea „detașabil” și este practic o tabletă ce rulează Windows și care poate fi folosită pe post de notebook atașându-i un dock sau o tastatură. În consecință, tastatura suplimentară, suportul pentru masă, baza de andocare cu conectori mai numeroși sau capacul pentru protecția ecranului devin astfel accesorii opționale.

laptop detasabil
ASUS Transformer Book, la granița dintre tabletă și laptop

Folosind de cele mai multe ori un ecran tactil, laptopul 2 în 1 este limitat de neajunsurile mediului grafic Modern UI al sistemul de operare Windows și este adeseori prea mare și prea greu pentru a putea concura serios cu o tabletă.

Pentru a lua o decizie corectă, utilizatorul trebuie să aleagă una dintre aceste patru forme. Laptopul „clasic” și Ultrabook-ul sunt practic identice, alegerea depinzând de preț si de portabilitate, însă cei care se gândesc la flexibilitatea unui sistem 2 în 1 sau a unui convertibil trebuie să fie siguri că-l vor folosi și ca pe o tabletă, altminteri alegerea fiind o risipă de bani.

Cum alegem un laptop în funcție de dimensiuni

Oferind ecrane cu diagonale care pornesc de la 10” și urcă la peste 18”, laptopurile servesc astfel multiplele cerințe legate de portabilitate sau spațiu de ecran, iar dimensiunile lor influențează și dotările, categoria de preț și puterea de calcul.

Laptopuri cu ecrane de 11” – 12” sau mai mici sunt create în primul rând pentru portabilitatea extremă, acestea sacrificând de cele mai multe ori puterea de calcul sau autonomia pentru a avea dimensiuni și greutate redusă.

În această categorie se găsesc de multe ori produse cu procesoare Atom, Celeron sau Pentium, acestea fiind deci recomandate pentru utilizatorii cu buget și pretenții reduse. Cei care doresc un sistem foarte compact, dar totodată puternic au totuși câteva opțiuni oferite de HP, Apple, Dell și Lenovo. Folosind adesea ecrane de 11,6”, în cazul modelelor multimedia, sau 12,5”, în cazul celor business, acestea oferă performanțe mai bune, design extravagant și dotări interesante. Deloc surprinzător însă, mic și puternic înseamnă și scump.

laptop sizes
Ecrane diferite, dimensiuni diferite

Laptopurile cu ecrane de 13” – 14” sunt cele mai populare opțiuni în rândul celor care vor un sistem portabil cu putere de calcul ridicată și un preț rezonabil. Diagonala de 13,3” este foarte populară în rândul producătorilor de Ultrabook-uri, 2 în 1 și laptopuri standard, oferta fiind în consecință foarte variată. Modelele de 14” au un caracter ceva mai aparte, deoarece aceasta este considerată diagonala ideală pentru laptopurile business, prețurile lor fiind astfel mai ridicate.

Laptopurile cu ecrane de 15” reprezintă cea mai consistentă parte a ofertei disponibile în magazine și este cea mai populară alegere. În funcție de buget, nevoi și preferințe, utilizatorii pot găsi aici de la modestele laptopuri standard cu prețuri sub 1500 de lei, până la puternicele sisteme dedicate jocurilor. Dacă nu sunteți sigur ce doriți și dacă sunteți convins că nu veți scoate prea des laptopul din casă, aceasta este categoria de la care ar trebui să porniți cu cercetarea pieței.

Laptopurile cu ecrane de 17” sau mai mari fac parte dintr-o categorie numită odinioară „desktop replacement”, iar numele probabil că spune tot. Mari și grele, acestea nu sunt gândite să fie plimbate decât atunci când faceți curat în casă sau vă mutați, însă oferă un spațiu de ecran generos, tastatură mare cu un spațiu aerisit în jurul ei, procesoare puternice, plăci video din gama superioară și dotări bune datorită spațiului generos oferit de marginile carcasei. În general, aceste modele sunt fie laptopuri pentru jocuri, fie stații de lucru, fie laptopuri multimedia.

Cum alegem un laptop în funcție de procesor

Procesoare din seriile Intel Atom, Celeron și Pentium: opțiuni înrudite cu preț scăzut, acestea nu oferă prea multă putere de calcul și sunt suficiente doar pentru navigare Web, conținut multimedia, utilizarea aplicațiilor de birou și alte activități simple. În general, Atom oferă o autonomie mai bună, în timp ce Celeron și Pentium sunt ceva mai performante. Acceptabile doar în cazul laptopurilor cu prețuri care se învârt undeva în jurul sumei de 1000 – 1500 lei.

Procesoare AMD din seriile A, E și FX: mai puternice decât modelele anterioare, acestea sunt implementate în general pe laptopurile accesibile și au un raport preț/performanță bun, fiind apte pentru navigare Web, aplicații de birou, redare media și aplicații 3D puțin pretențioase. Suferă însă la capitolul autonomie.

Procesoarele Intel Core din gama ULV: ușor de recunoscut după sufixul U din numele procesorului, acestea sunt inima celor mai multe laptopuri disponibile pe piață și un etalon al puterii mobile. Începând de la mezinul Core i3 și urcând până la puternicul Core i7, acestea oferă performanțe bune și sunt cele mai recomandate alegeri pentru un utilizator obișnuit co dorește un laptop pentru utilizare zilnică. De preferat sunt variantele Core i5, unde prețul și performanța se echilibrează în mod optim.

Procesoarele Intel din gama Core M: niște modele mai noi care sunt pe piață de circa doi ani de zile, acestea au un consum energetic redus, ceea ce le permite să ofere răcire fără ventilator, și au o putere de procesare suficient de bună pentru a se apropia de un Intel Core i5 din gama ULV. Din păcate, aceste procesoare sunt însă scumpe, iar laptopurile care le folosesc urmează aceeași tendință.

Procesoarele Intel Core din gama HQ, MQ sau HK: cele mai puternice procesoare Intel pentru laptopuri, acestea sunt oferite în configurații quad-core și sunt mult mai puternice decât suratele lor cu U în coadă. Cei care doresc un laptop cât mai puternic, cum ar fi cele pentru jocuri sau editare grafică, trebuie să se orienteze către aceste modele, însă puterea înseamnă totodată că sistemul de răcire poate fi adesea zgomotos, iar autonomia destul de redusă.

Cum alegem un laptop în funcție de celelalte detalii

Tipul de ecran și rezoluție. Cu excepția cazului în care alegeți un laptop foarte ieftin și nu prea aveți încotro, ecranele TN trebuie evitate. Ecranele IPS oferă culori mai bune, contrast ridicat, unghiuri ample de vizualizare și un nivel de negru mai profund.

În cazul laptopurilor de 11” 12”, rezoluția de 1366 x 768 pixeli este mai mult decât suficientă. Începând de la 13” și urcând până la 15”, vă sfătuim să optați pentru rezoluția Full HD, care oferă o densitate bună și un preț rezonabil. Dincolo de bariera celor 15”, deja sunt recomandate rezoluțiile 2K și UHD. Bine înțeles, cei care fac editare foto sau sunt pretențioși pot alege rezoluții UHD și pentru laptopurile mai mici, însă pentru un utilizator obișnuit nu este justificată alegerea unui ecran cu rezoluție mare în detrimentul altor specificații hardware mai importante.

laptop ecran ips
Ecran IPS cu rezoluție mare, o cerință care nu trebuie neglijată

Ecranul tactil. Cu excepția sistemelor 2 în 1, unde acesta este omniprezent deoarece modul de lucru încearcă să-l copieze pe cel al unei tablete, ecranul tactil este nu doar opțional, ci și arareori indicat. Acesta face laptopul ceva mai greu, ceva mai gros și ceva mai scump, iar utilitatea lui pe platforma Windows este discutabilă, mai ales pe un laptop cu format clasic. Chiar dacă interfața grafică nouă Modern UI a evoluat, aplicațiile tactile oferite de acesta sunt puține și de multe ori neatrăgătoare. Iar dacă vreți să petreceți cel mai mult timp în mediul grafic desktop tradițional, ceea ce se va și întâmpla, ecranul se va dovedi destul de repede complet inutil.

Cantitatea de memorie RAM. Pe piață încă mai există laptopuri ieftine cu 2 GB de memorie RAM, însă acestea trebuie evitate cu orice preț. Cantitatea minimă acceptabilă pentru utilizarea Windows este de 4 GB, utilizatorul care dorește să aleagă ceva optim trebuie să opteze pentru 8 GB, iar de la 16 GB în sus încep opțiunile pretențioase pentru jocuri sau pentru stații de lucru pentru grafică, editare video și programare.

Stocarea internă. Stocarea SSD are o influență crucială în modul în care un laptop actual se comportă, tocmai de aceea sfatul nostru e să faceți tot ce puteți pentru a vă lua un computer cu SSD. Probabil că banii disponibili nu vor fi suficienți pentru achiziționarea unui SSD de capacitate mare, însă un model de 128 GB pentru sistemul de operare, aplicații și documente, este un bun punct de pornire. Dacă bugetul nu vă permite achiziționarea unui laptop cu SSD, ați putea să vă uitați și către rarele modele de HDD cu 7200 rpm, sau eventual să optați pentru o soluție de stocare hibridă, mulți producători oferind HDD-uri normale și un mic SSD (de 16-32 GB) utilizat pentru a accelera unele procese și programe. Bine înțeles, cei care dispun de fonduri generoase pot uitat cu totul de HDD și alege ruta SSD-urilor de capacitate mare.

touchpad tastatura
Tastele cu o cursă lungă și răspuns bun și un touchpad sensibil înseamnă confort

Alte detalii importante care trebuie luate în vedere sunt dimensiunea, formatul și calitatea tastaturii, dimensiunile și materialul constructiv al touchpad-ului, numărul de porturi USB (3.0 sau 3.1 sunt recomandate, eventual și Thunderbolt cu conectori USB Type-C), disponibilitatea ieșirilor video (HDMI, Display Port) și conectivitatea (Wi-Fi 802.11n dual-band sau 802.11ac și, dacă este posibil, Ethernet pentru o conexiune de rețea de rezervă care se poate dovedi într-o zi mai utilă decât credeați). Iar cei ce doresc un laptop ultraportabil nu trebuie să uite să ia în considerare și dimensiunea bateriilor existente în modelele vizate: cu cât mai mari, cu atât mai bine.

Recomandări pentru un laptop bun și nou

Cele mai bune laptopuri din gama accesibilă

În categoria de preț sub 2000 de lei, laptopurile oferă în general procesoare Intel sau AMD din gamele inferioare, arareori putându-se găsi un model cu Core i5. Acestea oferă în general ecrane de 15” cu rezoluții HD sau Full HD, 4 GB de RAM, HDD cu diverse capacități și carcase simple din material plastic.

Acer Aspire E5-573G – 1650 leiAcest model de laptop oferă o configurație bună ținând cont de preț, acesta oferind un procesor Intel Core i3, un ecran de 15” cu rezoluție Full HD, 4 GB de memorie RAM, un HDD cu o capacitate de 1TB și o placă video NVIDIA GT 920.

acer-aspire-e5-573g-37u0
Acer Aspire E5 573G

Lenovo IdeaPad 110-15ISK – 1850 lei. O altă soluție accesibilă și atractivă, laptopul Lenovo este bazat pe un procesor Intel Core i3-6006U și oferă un ecran HD de 15”, 4 GB de memorie RAM, un SSD cu o capacitate de 128 GB, unitate optică și interfață Wi-Fi 802.11ac.

ASUS X540SA-XX433 – 1000 lei. Un model ieftin pentru cei fără prea multe pretenții, laptopul oferă un procesor Celeron quad-core, un ecran de 15″ cu rezoluție HD, 4 GB de memorie RAM, un HDD de 500 GB și unitate optică.

Cele mai bune laptopuri multimedia

În această categorie intră laptopurile performante capabile să facă față filmelor, jocurilor uzuale fără necesități hardware deosebite, și aplicațiilor uzuale. Acestea oferă ecrane Full HD sau QHD cu diagonale de 15″ sau mai mari, procesoare puternice din gama Intel Core ULV, procesoare grafice din gamele joasă sau medie și sisteme audio ceva mai bune, dar nu pun accent pe greutate redusă sau dimensiuni compacte.

ASUS N552VX – 4300 lei. Un sistem bun pentru acasă, acest laptop oferă cele mai puternice procesoare Intel Core din gama quad-core HQ, ecran IPS de 15″ cu rezoluție Full HD, placă video NVIDIA GTX 950, 8 GB de memorie RAM și un HDD cu capacitatea de 1 TB.

asus n552
ASUS N552

Acer Aspire F5 – 3500 lei. Chiar dacă nu folosește un procesor de top Intel Core din gama HQ, ci unul cu consum energetic redus din gama U, Aspire F5 este atractiv deoarece oferă un ecran de 17″ cu rezoluție Full HD și panou IPS, un procesor Intel Core i7 din generația Kaby Lake, 8 GB de memorie RAM și SSD de 256 GB și placă video NVIDIA GTX 950M. Cei care vor ceva mai ieftin pot alege versiuni bazate pe Core i5 sau cu ecrane de 15″.

HP Pavilion 15 – 3800 lei. Un sistem atractiv, gama Pavilion oferă procesoare quad-core Intel Core i5 sau Core i7 HQ, dar și modele mai accesibile din gama U, 8 GB de memorie RAM, o placă video suficient de puternică pentru jocuri NVIDIA GTX 960, SSD de 128 GB însoțit de un HDD de 1 TB și ecran IPS cu rezoluție Full HD. Puțin mai scump, Pavilion 17 oferă aceleași caracteristici, dar pe un ecran mai generos de 17″.

Cele mai bune Ultrabook-uri

Aceste laptopuri oferă în general specificații din gamele medie și superioară, cu procesoare Intel Core ULV sau Core M, ecrane Full HD IPS, stocare SSD și carcase ușoare de bună calitate.

Acer Swift SF314 – 3450 lei. Un ultrabook ceva mai accesibil, Swift SF314 oferă un procesor Intel Core i7-6500U, 8 GB de memorie RAM și un SSD cu o capacitate de 256 GB. Ecranul are o diagonală de 14″, panou IPS și rezoluție Full HD, oferind astfel o combinație bună pentru cei care doresc un echilibru între diagonală și spațiu de ecran. Laptopul are o greutate de 1,5 kilograme și o grosime maximă de 17,9 milimetri, carcasa din aluminiu mai ascunzând un card reader, interfață Wi-Fi 802.11ac, conector USB 3.0 Type-C și o baterie cu patru celule.

Acer-Swift-SF314
Acer Swift SF314

ASUS ZenBook UX305CA – 4600 lei. Un Ultrabook cu răcire pasivă bazat pe una dintre cele mai puternice soluții cu consum energetic foarte redus din gama Core M, ZenBook UX305 plusează cu un ecran de 13″ cu rezoluție  de 3200 x 1800 și panou IPS, 8 GB de memorie RAM, SSD rapid de 128 GB și o carcasă subțire cu o greutate de 1,2 kilograme.

Dell XPS 13 – 9000 lei. Un sistem excelent pentru cei care doresc un sistem ultraportabil de lux, XPS 13 oferă un ecran tactil de 13″ cu rezoluție QHD+, panou IPS și ramă foarte subțire, un procesor puternic Intel Core i7, 16 GB de memorie RAM și SSD de 512 GB. Pentru cei care doresc un ecran puțin mai mare, Dell XPS 15 este o alegere bună.

Cele mai bune laptopuri 2 în 1

În această gamă se găsesc deopotrivă atât sisteme scumpe, înrudite cu Ultrabook-urile, dar și sisteme accesibile cu configurații mai slabe, fiecare model încercând să atragă cumpărătorul interesat de acest format specific cu design flexibil.

Dell Inspiron 13 5000 2-in-1 – 3600 lei. Un model 2 în 1 convertibil, Inspiron 13 5000 oferă un ecran tactil de 13″ cu rezoluție Full HD și panou IPS, un procesor Intel Core i5 din noua generație Kaby Lake, 8 GB de memorie RAM și un SSD cu o capacitate de 256 GB.

Dell-Inspiron-5378
Dell Inspiron 5378

ASUS ZenBook Flip UX360UAK – 4400 lei. Un laptop 2 în 1 puternic și ușor, UX360 oferă un procesor Intel Core i7-7500U din generația Kaby Lake, 8 GB de memorie RAM, ecran IPS tactic de 13″ cu rezoluție Full HD și un SSD de 256 GB. În cazul în care necesarul de putere nu este mare, UX360 este oferit și în variante ceva mai ieftine bazate pe Intel Core M.

ASUS Transformer Book T101HA – 1600 lei. Dacă sunteți atrași de flexibilitatea unui 2 în 1 detașabil foarte mic dar nu dispuneți de prea mulți bani și nici nu aveți nevoie de prea multă putere de calcul, T101HD oferă un procesor Atom quad-core, ecran tactil IPS de 10″ cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, 4 GB RAM, stocare internă de 128 GB, fiind astfel mai mult o tabletă decât un laptop în toată regulă.

Cele mai bune laptopuri pentru business

O categorie ceva mai aparte, laptopurile pentru business preferă de obicei ecranele cu diagonale de 14″ sau 12,5″, iar dacă nu sunt cele mai elegante sau cele mai compacte, acestea recuperează prin securitate, tastaturi rezistente la apă, carcase ranforsate și conectivitate 3G sau 4G.

Lenovo ThinkPad T460 – 7000 lei. O vedetă incontestabilă în gama lui, Thinkpad T460 oferă un procesor Intel Core i7, ecran IPS de 14″ cu rezoluție Full HD și strat protector mat, 8 GB de memorie RAM, SSD de 256 GB, cititor pentru amprentă secondat de Trusted Platform Module și vPro, precum și conectivitate mobilă 4G.

lenovo thinkpad t460
Lenovo ThinkPad T460

HP ProBook 440 G3 – 4300 lei. Fără a străluci din punct de vedere estetic, ProBook 440 G3 este o soluție bună pentru cei care doresc un laptop solid de 14″ pentru lucru. Oferind un procesor Core i7, dar având și versiuni mai accesibile bazate pe Core i5 și Core i3, ecran IPS Full HD, 8 GB de memorie RAM, SSD de 256 și cititor pentru amprente.

Lenovo X1 Carbon – 9000 lei. Un model faimos datorită carcasei sale ranforsate cu fibră de carbon, X1 Carbon se poziționează la marginea dintre un laptop business și un Ultrabook. Acesta oferă un procesor Core i7 puternic, ecran IPS mat de 14″ cu rezoluție Full HD, 8 GB de memorie RAM, SSD de 256 GB și modem 4G opțional.

Cele mai bune laptopuri pentru jocuri

Cele mai puternice și mai dotate laptopuri, dar totodată și cele mai scumpe, laptopurile pentru jocuri sunt cele care oferă ecrane cu diagonală mare, procesoare puternice din seriile HQ sau HK, plăci video pentru jocuri și alte dotări specifice cerințelor gamei. Acestea au fost însă acoperite mai pe larg în alt articol de pe giz.ro.

Acer Predator G9 – 8100 leiUn model pentru gaming interesant, Predator G9 oferă un procesor Intel Core i7-6700HQ și o placă video NVIDIA GTX 1070 cu 8 GB de memorie video dedicată. Ecranul de 17″ oferă un panou IPS cu rezoluție Full HD, strat anti-glare și compatibilitate G-Sync. Configurația mai oferă un sistem de răcire conceput de Cooler Master, 8 GB de memorie RAM extensibilă, SSD cu o capacitate de 256 GB, un sistem audio cu patru difuzoare și subwoofer, tastatură cu iluminare, interfețe de rețea Ethernet Gigabit și Wi-Fi 802.11ac și un port USB Type-C.

Acer-Predator-G9
Acer Predator G9

ASUS FX502VM – 5100 leiUn laptop de gaming ceva mai accesibil, FX502VM este totodată și un model ceva mai compact care oferă un ecran cu diagonală de 15,6″ cu rezoluție Full HD și strat protector anti-glare. Configurația este bazată pe un procesor Intel Core i7-6700 HQ și o placă video NVIDIA GTX 1060 cu 3 GB de memorie dedicată, la care se mai adaugă 8 GB de memorie RAM, un HDD cu o capacitate de 1 TB, tastatură cu iluminare roșie, interfață Wi-Fi 802.11 ac/a/b/g/n 2×2 și sistem audio SonicMaster. Spre deosebire de alte modele de gaming, FX502VM este și suficient de ușor, având o greutate de 2,24 kg.

Lenovo Ideapad Y700-15ISK – 3500 lei: Un model de 15″ care s-a ieftinit suficient de mult pentru a intra în gama laptopurilor accesibile pentru jocuri, Y700-15ISK oferă un procesor Intel Core i7-6700HQ și o placă video NVIDIA GTX 960M cu 4Gb de memorie dedicată. Laptopul mai oferă un ecran IPS cu rezoluție Full HD, 8 GB de memorie RAM, un HDD cu o capacitate de 1 TB, difuzoare stereo cu subwoofer cu o putere totală de 7W fabricate de JBL și tastatură cu iluminare. Gama include și modele ceva mai scumpe, însă modelul de bază este suficient de bun și interesant pentru un laptop de jocuri accesibil.

Concluzii

Sperăm că ghidul nostru va reuși să vă clarifice anumite probleme și să vă indice direcțiile în care ar trebui să mergeți pentru a cumpăra un laptop care să vă satisfacă cerințele dar să se încadreze totodată într-un buget fix. Recomandările noastre sunt un punct de plecare, cei mai puțin grăbiți și în căutarea anumitor caracteristici putând explora opțiunile bogate disponibile în acest moment.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!