GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Dell XPS 14 şi XPS 15 – preţuri, specificaţii şi detalii pentru noile modele Dell

Autor: Echipa GiZ

Dell anunţă noile laptop-uri XPS 14 şi XPS 15. Dispozitivele sunt similare cu Dell XPS 13, însă aduc câteva funcţionalităţi suplimentare.

Pentru început, noile laptop-uri aduc schimbări în ceea ce priveşte design-ul. Astfel, spre deosebire de XPS 13 cele două modele sunt dotate cu o carcasă din aluminiu, lucru care permite celor două dispozitive să fie mult mai subţiri, păstrând însă o performanţă ridicată.

Dell XPS 14 beneficiază de o rezoluţie de 1600 x 900 pixeli şi o luminozitate de 400 nits. Acest model este dotat cu un procesor Intel Core i5 şi o placă grafică NVIDIA HD 4000. Dispozitivul are o memorie RAM de 4GB şi o capacitate de stocare de 500 GB. De asemenea, utilizatorul poate opta pentru specificaţii mai performante, laptop-ul fiind disponibil cu procesor Core i7, placă grafică NVIDIA GT 630M, memorie RAM de până la 8 GB RAM şi memorie SSD de 512 GB.

Dell XPS 14 - autonomie de pana la 10 ore

Dell XPS 14 - autonomie de pana la 10 ore

În ceea ce priveşte conectivitatea, acest model aduce o serie de îmbunătăţiri faţă de modelul XPS 13. Astfel, Dell XPS 14 este dotat cu două porturi USB 3.0, ieşire HDMI, Ethernet, DisplayPort şi slot pentru card SD.

Configuraţia de bază pentru modelul Dell XPS 15 include un procesor Intel Core i5, GPU NVIDIA GT 630M şi o memorie RAM de 6GB. Trebuie menţionată rezoluţia monitorului de 1920 x 1080 pixeli, superioară modelului XPS 14, precum şi faptul că XPS 15 va avea integrat o unitate optică.

Pentru cei care vor mai mult de la noul model Dell, se poate opta pentru o serie de specificaţii mai puternice, modificările urmând să se reflecte bineînţeles în preţ. Astfel, o configuraţie de top pentru XPS 15 ar putea include un procesor Intel Core i7, placă grafică NVIDIA GT 640M, 16 GB RAM, 1TB capacitate hard-disk în plus sau unitate Blu-Ray.

Dell XPS 14 si XPS 15 - preturi incepand cu 5000 RON

Dell XPS 14 si XPS 15 - preturi incepand cu 5000 RON

Rămâne de văzut care dintre cele două modele va reuşi să atingă un raport optim între performanţe şi preţ, cei care vor decide în acest caz fiind cumpărătorii.

În acest sens, pentru cei interesaţi de noile modele de la Dell, amintim că preţul pentru modelul XPS 14 începe de la suma aproximativă de 5000 RON, în timp ce pentru XPS 15 preţul de start va fi undeva în jurul sumei de 6000 RON. De asemenea, este util de ştiut că preţul pentru pentru o configuraţie cu specificaţii de top, pentru ambele modele, se învârte în jurul sumei de 9000 RON.

1 comentariu

  1. robert

    30 octombrie 2012 la 23:09

    prea scump 5000 de ron

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri