Kobo eReader Touch Edition – Un nou rival pentru Kindle

Vara anului 2011 tinde să devină una foarte interesantă pentru cititorii interesaţi să lectureze cărţile preferate pe un dispozitiv mobil, întrucât concurenţa la adresa lui Amazon Kindle se înteţeşte şi, odată cu ea, preţurile scad din ce în ce mai mult. Asta poate şi pentru că acum este momentul potrivit să citeşti o carte electronică în aer liber.

Cu câteva zile în urmă am descoperit în Nook Simple Touch Reader un e-book reader cel puţin la fel de performant ca versiunea de bază a lui Kindle şi, mai important, la acelaşi preţ, iar cei de la Kobo au ieşit în faţă cu un nou produs care promite să fie şi mai interesant: Kobo eReader Touch Edition.

Construcţie şi design

Kobo E-book Reader Touch, un nou rival pentru Kindle

Noul e-book reader de la Kobo apelează la una dintre caracteristicile definitorii ale noilor dispozitive de acest tip: un display touchscreen şi un singur buton fizic, pentru o manevrare cât mai uşoară a comenzilor.

Gadgetul are dimensiunile 114×165 mm, o grosime de 10 mm, masa totală ajunge la exact 200 de grame, iar carcasa spate beneficiază de un design inedit în romburi care îl va scoate în mod cert în evidenţă.

Dotări tehnice

Tastatura virtuala este intuitiva

E-book reader-ul utilizează un display de tip Pearl E Ink cu contrast ridicat (similar cu cel disponibil pe ultimul Kindle) cu o diagonală de 6” care permite 16 nuanţe de gri. Procesorul Freescale 508 permite o randare rapidă a paginilor, iar stocarea datelor se realizează în memoria internă de 2 GB (din care numai 1 GB este disponibil pentru date) sau pe carduri microSD cu capacitatea de până la 32 GB. Conectarea la internet se poate realiza prin Wi-Fi 802.11b/g/n, la care se adăugă un port USB.

Formatele recunoscute sunt EPUB şi PDF pentru cărţi, JPEG, GIF, PNG şi TIFF pentru imagini, TXT, HTML şi RTF pentru texte şi CBZ şi CBR pentru cărţile comice.

Funcţionalitate

Carcasa spate are un design inedit

Citirea cărţilor se face fluent prin simpla apăsare a touchscreen-ului, iar randarea paginilor este superioară modelelor precedente datorită procesorului puternic şi a display-ului Pearl. Poţi alege între două stiluri de fonturi şi între nu mai puţin de 17 mărimi pentru font, astfel că este practic imposibil să nu găseşti varianta care să ţi se potrivească.

Gadgetul include posibilitatea de a pune “un semn de carte” prin intermediul unei aplicaţii dedicate de sincronizare, astfel încât vei putea citi o carte pe mai multe dispozitive fără să uiţi unde ai rămas.

Potrivit datelor furnizate de producător, autonomia acumulatorului este de aproximativ o lună, însă valoarea depinde foarte mult şi de cât de des utilizezi aparatul.

Mai multe detalii despre funcţionalitatea noului e-book reader de la Kobo puteţi afla în clipul de mai jos:

Kobo eReader Touch Edition Demo Video from Kobo on Vimeo.

Disponibilitate şi preţ

Kobo eReader Touch Edition este disponibil în patru nuanţe diferite (liliac, albastru, argintiu şi negru) şi poate fi deja comandat în Statele Unite şi Canada. Preţul solicitat de producător este de 130 de dolari, cu nouă dolari mai puţin decât solicită Amazon pe Kindle. Având în vedere caracteristicile tehnice, şi acest model se poate dovedi un rival de temut pentru Kindle.

Cel puţin deocamdată nu avem informaţii despre disponibilitatea lui Kobo eReader Touch Edition pe piaţa românească.

2 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!