Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Laptopuri de gaming în 2020: Lenovo Legion Y740, Asus Zehpyrus S GX701, Acer Triton 500 și MSI GS75

Ultima modificare: 26 February 2020, Echipa Giz.ro

Laptopurile de gaming au devenit în ultima perioadă populare și pe piața din România, pe măsură ce producătorii au lansat modele performante și suficient de compacte și ușoare pentru a fi transportate cu destulă ușurință, iar prețurile au devenit la rândul lor mai accesibile.

Cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, marii producători au lansat noile generații ale unor modele deja consacrate.

În cazul acestora, principala noutate a fost reprezentată de platforma hardware: pe lângă noile procesoare din seria Intel Whiskey Lake, laptopurile de gaming ale începutului de an mizează și pe plăcile video din seria Nvidia RTX 2000.

Noua serie are ca punct de plecare placa video RTX 2060, în timp ce versiunea RTX 2070 este disponibilă și în două variante Max-Q. Versiunea de top este RTX 2080, iar aceasta are la rândul ei două variante Max-Q. Variantele Max-Q permit utilizarea plăcii video standard într-un șasiu mai subțire și mai ușor, ceea ce se traduce printr-o portabilitate mai mare a laptopului cu menținerea nivelului de performanțe.

Lenovo Legion Y740

Noul flagship al celor de la Lenovo este Legion Y740, disponibil în versiuni cu ecran de 15 inch sau 17 inch cu rezoluție Full HD și luminozitate maximă de 300 cd/m2. Configurațiile hardware sunt în mare parte aceleași, cu posibilitatea de a alege între procesoarele Core i5-8300H și Core i7-8750H, până la 32 GB RAM și un SSD de 512 GB acompaniat de un al SSD de 512 GB sau de un hard-disk tradițional de 2 TB.

Versiunea de 15 inch este echipată cu placa video RTX 2070 Max-Q, are un acumulator de 57 Wh și cântărește 2.2 kilograme. Dacă o greutate de 2.9 kilograme nu reprezintă o problemă, îți poți îndrepta atenția spre versiunea de 17 inch, care include placa video RTX 2080 Max-Q, acumulator de 76 Wh și un subwoofer.

Asus Zehpyrus S GX701

Asus și-a câștigat o bună reputație în segmentul laptopurilor datorită gamei Republic of Gamers, care ulterior a primit și seria Zehpyrus. Noul Zehpyrus S GX701 este versiunea cu ecran de 17.3 inch a laptopului Zehpyrus GX501 lansat anul trecut și împrumută numeroase elemente de la acesta.

Platforma hardware nu aduce surprize majore, întrucât vorbim despre un procesor Intel Core i7-8750H acompaniat de placa video RTX 2080 Max-Q și de până la 24 GB RAM. Asus nu a oferit detalii despre soluțiile de stocare, dar este ușor de dedus că vorbim despre SSD-uri generoase. GX701 cântărește 2.7 kg.

Acer Predator Triton 500

Unul dintre cele mai ușoare laptopuri de gaming prezentate la CES este Acer Predator Triton 500, care ajunge la numai 2.2 kilograme. În principiu, vorbim despre versiunea de 15.6 inch a lui Acer Predator Triton 900, iar aceasta iese în evidență și prin ramele înguste și lățimea de 17.9 mm.

Cât despre hardware, avem de-a face cu procesoare Intel Core i7 din noua generație Intel Whiskey Lake, iar placa video este chiar cea de top, RTX 2080 Max-Q, astfel că nivelul de calitate în jocuri ar trebui să fie unul ridicat. Nu în ultimul rând, vorbim despre până la 16 GB RAM și până la 512 GB spațiu liber pe SSD.

MSI GS75

Laptopurile de gaming MSI au sosit destul de târziu pe piața din România, însă oferta este una generoasă. Cel mai nou model este MSI GS75, care mizează pe un display IPS de 17.3 inch cu o rată de referesh de 144 Hz.

Procesorul Intel Core i7-8750H este acompaniat de o placă video dedicata din nouă serie Nvidia, iar aici apare și un avantaj al său: producătorul oferă atât plăcile video de top, cât și placa video RTX 2060 mai puțin performantă, dar care permite atingerea unui preț mai accesibil. Întregul pachet are o greutate de 2.2 kilograme, în timp ce grosimea este de sub 19 mm.

Pentru moment, producătorii au fost evazivi în anunțarea prețurilor, însă acestea vor fi anunțate mai aproape de lansările comerciale ale noilor produse.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.