Nook Simple Touch Reader – Simplitatea cititului

Nook Simple Touch Reader – Simplitatea cititului

De obicei, lansarea unui nou produs dintr-o gamă echivalează cu un progres din punct de vedere al dotărilor tehnice, care să reflecte tendinţele actuale din domeniul respectiv. Totuşi, cei de la Barnes & Noble au adoptat o strategie uşor diferită pentru gama de e-book readere aflate în portofiliu şi au decis că mulţi utilizatori de rând au nevoie de un e-book reader şi atât, fără funcţii suplimentare care pe lângă faptul că duc la creşterea preţului final nu sunt folosite la întregul potenţial.

Astfel a luat naştere Nook Simple Touch Reader, un e-book reader ale cărui caracteristici esenţiale ies în evidenţă chiar din titlu, foarte inspirat ales: un dispozitiv simplu cu display touchscreen pentru citirea cărţilor electronice.

Construcţie şi design

Nook Simple Touch Reader duce simplitatea cititului la rang de arta

Nook Simple Touch Reader are un format aproape pătrat datorită dimensiunilor laturilor de 5” şi, respectiv, 6.5”. Rama este una foarte generoasă, însă chiar şi aşa display-ul e-ink touchscreen are o diagonală de 6.5” care permite o rezoluţie de 800×600 pixeli.

Se remarcă existenţa unui singur buton pe toată suprafaţa dispozitivului, întrucât e-book reader-ul se adresează tocmai tinerilor care “s-au săturat de butoane fizice”, potrivit producătorilor. Practic, aproape toate comenzile se efectuează prin apăsarea touchscreen-ului.

De asemenea, pe una dintre laterale există un port microUSB care permite conectarea dispozitivului atât la PC, cât şi la Mac.

Dotări tehnice

Un ebook reader cu un design simplu, asa cum sugereaza si numele

Noul produs de la Barnes & Noble foloseşte puterea unui procesor TI OMAP3 cu frecvenţa de 800 MHz şi beneficiază de un spaţiu de stocare de 2 GB, care poate fi îmbogăţit cu până la 32 GB prin intermediul unui card microSD. Formatele de cărţi electronice suportate sunt epub şi PDF, iar gadgetul poate afişa şi fotografii în format JPG, GIF, PNG şi BMP.

Sistemul de operare ales de producător este Google Android 2.1 Eclair.

Funcţionalitate

Fontul cartii poate fi ajustat in sapte trepte

Întrucât gadgetul are un singur buton, utilizatorul va răsfoi paginile unei cărţi prin simpla apăsare a touchscreen-ului. Chiar dacă în mod obişnuit display-urile e-ink răspund relativ greu la astfel de comenzi, producătorul susţine că aceste probleme, cunoscute în limbaj de specialitate drept ‘flashing’, au fost reduse cu 80%. De asemenea, căutarea se va realiza acum prin intermediul unei tastaturi virtuale.

Nook Simple Touch Reader oferă nu mai puţin de şapte dimensiuni pentru fonturi, astfel încât fiecare utilizator va putea să selecteze o variantă pe placul său, indiferent dacă are sau nu probleme de vedere.

Producătorul nu a uitat să integreze şi Nook Friends, o reţea socială bazată pe Facebook şi Twitter care permite partajarea cărţilor şi efectuarea unor însemnări între prieteni.

Autonomie

Potrivit datelor oficiale, acumulatorul permite o autonomie de aproximativ două luni cu o singură încărcare, însă probabil că aceasta este mai scăzută dacă Wi-Fi-ul şi Nook Friends sunt utilizate intensiv.

Disponibilitate şi preţ

Nook Simple Touch Reader are un preţ recomandat de producător de 139 de dolari, exact preţul cu care este comercializat cel mai ieftin e-book reader Amazon Kindle. De altfel, noul produs se anunţă un concurent redutabil pentru Kindle, întrucât oferă în principiu aceleaşi dotări tehnice la un preţ identic.

7 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!