Samsung Series 7 Chronos – laptopuri puternice în format compact

În ultima perioadă, Samsung a fost foarte activă în domeniul smartphone-urilor şi tabletelor, însă sud-coreenii demonstrează că nu rămân impasibili la segmentul laptopurilor şi lansează pe piaţă Series 7 Chronos.

Subordonate laptopurilor ultra-subţiri din gama Series 9, nouă Serie 7 Chronos înglobează notebook-uri de 15” şi 15.6” cu dotări tehnice de vârf: procesoare Intel Core i7 din generaţia SandyBridge şi grafică dedicată AMD, pe lângă câteva tehnologii care permit micşorarea formatului şi îmbunatăţirea timpilor de pornire.

Samsung 7 Series

Specificaţii tehnice

  • display HD LED de 15” sau 15.6” cu rezoluţie 1600×900 pixeli
  • procesor Intel Core i7 2675QM cu frecvenţa de 2.2 GHz
  • placă video AMD Radeon HD6750M cu 1 GB de memorie GDDR5
  • 8 GB memorie RAM DDR3
  • HDD de 750 GB şi SSD de 8 GB cu tehnologie ExpressCache
  • sistem audio cu 3 boxe de câte 2W
  • conectivitate: Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 3.0, HDMI, 2x USB 3.0, USB 2.0
  • acumulator pe 8 celule
  • dimensiuni: 362.1 x 238.4 x 23.9 mm, greutate: 2.31 kg

Construcţie şi design

Trackpadul este amplasat usor in partea stanga a tastaturii

Noile laptopuri Series 7 Chronos au un design elegant şi sunt construite dintr-un aliaj de aluminiu, însă principala noutate a construcţiei este reducerea ramei. Samsung susţine că acest lucru le-a permis să integreze un display de 15” în profilul obişnuit al unui notebook de 14”, iar unul de 15.6” într-un profil de numai 15”.

Chiar dacă nu sunt la fel de subţiri precum modelele din gama Series 9, noile oferte propuse de sud-coreeni au o grosime mai mică de 2.5 cm, ceea ce contribuie la aspectul elegant al acestora.

Dotări tehnice

Pe partea stanga se regasesc cele mai multe porturi

Series 7 Chronos vine în două versiuni: una dintre ele beneficiază de un display SuperBright HD LED de 15” cu rezolutie1600x900 pixeli, în timp ce a doua este similară din punctul de vedere al caracteristicilor, însă ecranul este de 15.6”.

Indiferent de alegere, restul dotărilor tehnice sunt similare: procesorul Intel Core i7 2675QM cu frecvenţa de 2.2 GHz este acompaniat de grafica dedicată AMD Radeon HD6750M cu 1 GB de memorie GDDR5 şi de 8 GB memorie RAM DDR3.

Stocarea se realizează pe un HDD clasic cu capacitatea de 750 GB, la care se adaugă un Solid State Drive (SSD) de 8 GB. Acesta nu este destinat stocării datelor, însă dispune de tehnologia ExpressCache care, aşa cum sugerează şi numele, promite îmbunatăţirea vitezei de pornire a laptopului şi de închidere a acestuia în numai 19 secunde.

Carcasa este realizata din aluminiu

Conectivitatea este asigurată de tehnologiile Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 3.0, iar la capitolul porturi remarcăm prezenta HDMI şi a doua porturi USB 3.0, pe lângă cel USB 2.0. În plus, există cititor de carduri 4in1 şi adaptor VGA.

Pasionaţii de muzică vor fi încântaţi să afle de prezenţa celor trei boxe, fiecare cu o capacitate de 2 W, în timp ce acumulatorul pe 8 celule promite o autonomie de cel mult 9 ore în condiţii standard de utilizare.

Disponibilitate şi preţ

Noua gama de laptopuri Samsung a fost lansată cu ocazia evenimentului IFA Berlin 2011 şi urmează să-şi facă apariţia şi în magazine în viitorul apropiat.

În Statele Unite, preţurile pornesc de la 1.150 dolari, motiv pentru care în România noile modele vor costa probabil în jur de 4500 – 5000 lei.

Samsung 7 Series
2 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!