GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Sliding PC 7 Series – Tableta-PC cu tastatură QWERTY

Autor: Echipa Giz.ro

Consumer Electronics Show, evenimentul găzduit de Las Vegas la începutul lunii ianuarie, a evidenţiat încă o dată că în 2011 piaţa va fi “inundată” de tablete touchscreen de la un număr tot mai mare de producători.

În încercarea de a acapara o cotă de piaţă cât mai generoasă, aceştia nu s-au limitat la simple clone de Apple iPad, mizând în schimb pe crearea unor dispozitive hibrid.

Unul dintre acestea este semnat de Samsung, care a dezvăluit o tabletă touchscreen cu tastatură full-QWERTY incorporată, care este acţionată prin intermediul unui slide, numita Samsung Sliding PC 7 Series. Chiar dacă aparent pare incomod, conceptul este copiat de la telefoanele mobile toucscreen cu tastatură QWERTY, astfel că şi acest gen de tablete ar putea deveni banale în viitorul apropiat.

Design şi construcţie

Tableta PC de tip computer de la Samsung

Capitolul design nu prezintă noutăţi spectaculoase. De altfel, formatul clasic al tabletelor touchscreen lasă puţin loc pentru imaginaţie, display-ul de 10” cu rezoluţie 1366×768 pixeli reprezentând practic singurul element al dispozitivului.

În schimb, tastatura QWERTY este de culoare albastră, acest lucru scoţând gadgetul din mulţime, chiar dacă unii utilizatori ar putea considera acest lucru ca deranjant. Tastele sunt bine evidenţiate şi spaţiate, iar touchpad-ul este suficient de mare pentru a asigura o utilizare confortabilă.

Dotări tehnice

Din punct de vedere al configuraţiei hardware, Samsung Sliding PC 7 Series se apropie mai degrabă de un computer personal decât de o tabletă. Gadgetul utilizează un procesor Intel Oak Trail tactat la 1.6 GHz optimizat pentru un consum redus de electricitate. Acesta este ajutat de o placă video Intel Graphics integrată, în timp ce memoria este de 2 GB. Datele utilizatorului sunt stocate pe SSD-uri cu capacitatea de 32 GB sau 64 GB, în funcţie de preferinţe.

Din punct de vedere al conectivităţii, tableta este dotată cu porturi HDMI şi USB 2.0, un slot pentru carduri de memorie, dar şi cu o cameră web de 1.3 MP. Conectarea la internet se poate realiza prin nu mai puţin de 3 tehnologii: wireless Wi-Fi 802.11b/g/n, WiMax şi 3G.

Acumulatorul este de tip Li-Polimer şi, datorită configuraţiei hardware, acesta promite o autonomie de până la 9 ore, în funcţie de gradul de utilizare. Cu tot cu baterie, produsul cântăreşte puţin sub 1 kg.

Adaptarea la un astfel de dispozitiv este uşurată semnificativ de sistemul de operare Windows 7 Home Premium, care beneficiază şi de soft-ul proprietar Samsung Touch Launcher. Cu ajutorul acestuia, sistemul de operare are un timp de pornire de numai 15 secunde, oferind astfel acces imediat la mediul de lucru. De asemenea, Samsung promite lansarea unor aplicaţii touchscreen multimedia, inclusiv pentru muzică, clipuri video şi fotografii, precum şi a unui magazin online pentru acestea, botezat App Manager.

Disponibilitate şi preţ

Samsung Sliding PC 7 Series va fi lansat oficial în cursul lunii martie, însă preţul nu se anunţă tocmai accesibil: cea mai ieftină versiune va costa 700 de dolari, un preţ pentru care se poate opta pentru laptopuri cu configuraţii similare sau chiar mai bune.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri