GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Ultrabooks la IFA: Acer Aspire S3, Lenovo U300S, Toshiba Z830

Autor: Echipa Giz.ro

Ultrabook este probabil cel mai nou termen utilizat în industria IT, chiar dacă nu simbolizează un nou segment de piaţă, ci doar laptopurile ultraportabile.

Evenimentul IFA 2011 de la Berlin a fost ocazia perfectă pentru ca trei dintre producătorii consacraţi de notebook-uri să vină cu propuneri pentru această “nouă” piaţă: Acer, Lenovo şi Toshiba s-au prezentat la raport, iar GiZ îţi dezvăluie ce vei putea găsi în curând în magazinele de profil.

Acer Aspire S3

Cascasa din aluminiu si design elegant pentru Acer Aspire S3

Ultrabook-ul propus de Acer are un design elegant datorită carcasei confecţionate din aluminiu, însă tastatura lasă de dorit din cauza plasticului. Display-ul este de tip LED HD şi are o diagonală de 13.3”, oferind o rezoluţie de 1366×768 pixeli.

Platforma hardware este asigurată de procesoare Intel Core i3, i5 şi i7 din generaţia SandyBridge, acompaniate de 4 GB memorie RAM şi HDD-uri de 320 GB sau 500 GB. Interesant este că Acer oferă inclusiv opţiunea unui SSD de 240 GB, o capacitate impresionantă în acest moment. Conectivitatea este asigurată de Wi-Fi, bluetooth, port HDMI, card reader 2in1 şi o cameră web de 1.3 MP.

Aplicaţiile Acer Green Instant On şi Instant Connect permit restartarea ultrabook-ului în numai 1.5 secunde atunci când este lăsat în mod sleep, respectiv conectarea la internet în numai 2.5 secunde. Masa gadgetului ajunge la 1.3 kg, iar grosimea este de numai 1.3 cm, în timp ce autonomia va fi de până la 7 ore, potrivit datelor oficiale.

Acer Aspire S3 va debuta în magazine la finalul lunii septembrie şi va costa, în funcţie de configuraţie, între 800 şi 1.200 EUR, astfel că în România ne putem aştepta la preţuri cuprinse între 3.500 şi 5.000 lei.

Lenovo U300S

Lenovo U300S va fi disponibil inclusiv intr-o varianta portocalie

Lenovo a prezentat pentru prima oară ultrabook-ul U300S la sfârşitul lunii iunie, însă a aşteptat IFA pentru a dezvălui dotările tehnice: deloc surprinzător, întâlnim acelaşi display de 13.3” cu rezoluţie 1366×768 pixeli, în timp ce platforma tehnică este asigurată din nou de procesoarele Intel ULV, printre care Core i5-2467M şi Core i7-2667M.

Nu lipsesc grafica integrată Intel HD, 2-4 GB memorie RAM şi SSD-urile de 128 GB sau 256 GB pentru stocarea datelor. Avantajul acestora din urmă este că asigură o perioadă de pornire de numai 10 secunde datorită tehnologiei Intel TurboBoost.

Lenovo U300S vazut din profil

Conectivitatea include Wi-Fi, bluetooth, USB 3.0 sau HDMI, precum şi tehnologia Intel WiDi (cunoscută şi ca WirelessHD), care permite streaming între mai multe dispozitive prin wireless.

Şi carcasa lui U300S este realizată din aluminiu, însă tastatura se prezintă mai bine, iar trackpadul este foarte generos în dimensiuni. Greutatea este de puţin peste 1.3 kg, iar autonomia oficială de 8 ore (probabil 5-6 în condiţii reale de lucru). Ultrabook-ul va fi disponibil de la finalul lunii octombrie, iar preţul de pornire va fi de 1.200 dolari, adică undeva la 3.600 lei în România.

Toshiba Portage Z830

Toshiba Portage Z830 promite sa fie util si in medii de lucru dificile

Toshiba îşi respectă blazonul impus de brandul Portage cu un ultrabook construit din aliaj de aluminiu, ce beneficiază de o tastatură backlit şi chiclet cu cititor de amprente. În plus, acesta poate fi utilizat şi în condiţii de lucru mai dificile, datorită protecţiei la şocuri oferite.

Din punct de vedere hardware avem în mare parte aceeaşi reţetă: display de 13.3” cu rezoluţie de 1366×768 pixeli, procesoare Intel Core i3, i5 şi i7, grafică integrată Intel HD 3000 şi până la 6 GB de memorie RAM. La fel ca Lenovo U300S, stocarea datelor se face doar pe SSD-uri.

Toshiba Z830 vazut din profil

Nicio surpriză la conectivitate, unde regăsim Wi-Fi, bluetooth, HDMI, VGA, Ethernet, USB 3.0, USB 2.0 şi cititor de carduri SD. Marele atu al ultrabook-ului pare să fie însă greutatea, întrucât Z830 cântăreşte numai 1.1 kg şi are o grosime de numai 1.65 cm, în ciuda aspectului său solid.

Gadgetul va putea fi achiziţionat începând de la sfârşitul lunii noiembrie pentru un preţ de pornire de aproximativ 1.000 dolari – a se citi 4.000 lei pentru România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri