GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Huawei MateBook 13 review și teste (i7-8565U, MX150)

Testat pe data de 8 iulie 2019
Pe scurt: Huawei MateBook 13 este un ultra-portabil cu un set particular de caracteristici oferite la un preț atractiv. Acesta se face remarcat prin ecranul IPS cu touch, rezoluție mare și raport de aspect 3:2, configurația hardware modernă, sistemul de răcire competent și tastatura bună, însă este tras în jos de conectivitatea redusă, bateria mică și difuzoarele amplasate cam anapoda.
Produs testat: Huawei MateBook 13   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4,25/5    Pret: începând de la 4000 Lei

Cu toate controversele legate de compania Huawei în ultima perioadă, excelentul raport preț/dotări ale produselor oferite de compania chineză este greu de trecut cu vederea.

Astfel, dacă sunteți în căutarea unui laptop ultraportabil cu preț mediu, dar funcții de top, Matebook-ul 13 al celor de la Huawei ar trebui să fie pe lista de voastră de potențiale achiziții.

Acest produs are de partea sa anumite atuuri greu de găsit la alte notebook-uri disponibile în România, precum formatul ultra-compact și un ecran touch cu raport 3:2, așadar mai înalt decât cele întâlnite pe majoritatea alaptopurilor, și astfel capabil să ofere o suprafață de lucru mai mare. Acestora li se adaugă o construcție integral metalică, o tastatură rapidă și silențioasă, performanțe bune în utilizarea de zi cu zi și chiar și abilități de gaming pe anumite configurații. Pe de altă parte, autonomia și conectica sunt punctele mai slabe ale produsului.

Despre toate aceste aspecte ale Huawei-ului MateBook 13, cu bune și cu rele, discutăm pe larg în review-ul de mai jos.

huawei-matebook-13-main

Specificații Huawei MateBook 13

Ecran13″, 2160 x 1440 px, IPS, tactil, strat protector lucios
ProcesorIntel Whiskey Lake Core i7-8565U
VideoIntel UHD 620, Nvidia MX150 25 W
Memorie8 GB LPDDR3 2400 MHz dual-channel (lipiți)
Stocare512 GB M.2 NVMe SSD (80 mm – WDC PC SN720 SDAPNTW-512G)
ConectivitateWireless AC (Intel AC 9560), Bluetooth 5.0
Porturi2x USB-C gen2, mic/headphone
Baterie41.7 Wh, încărcător 65W
Dimensiuni358 mm x 239 mm x 17 mm
Greutate1,33 kg, încărcător 0,2 kg
Alteletastatură iluminare, webcam HD, sistem audio stereo, senzor amprentă în butonul Power, adaptor HDMI, USB-A și VGA inclus în pachet

Construcție și design

Carcasa lui Huawei MateBook 13 este fabricată din aliaj de aluminiu, însă nu avem de-a face cu o construcție monobloc, așa cum am văzut de pildă la Matebook X Pro, ci cu un exemplar cu șasiu din material plastic și îmbrăcat în foi metalice, așa cum am văzut pe cele mai multe laptopuri din gama intermediară.

huawei-matebook13-fin1

Din acest motiv, Huawei MateBook 13 nu este un laptop cu o rigiditate perfecta precum MacBook Air, de exemplu, însă cea mai mare problemă remarcată este faptul că această carcasă cam scârțâie atunci când este strânsă mai tare sau ridicată de o margine. Rama ecranului pare în general rigidă, însă se remarcă zona sensibilă din jurul siglei Huawei unde apăsările vor provoca deformări elastice pe ecran, de aceea este recomandată păstrarea laptopului într-o husă protectoare în timpul deplasărilor pentru a evita regretele ulterioare.

Dincolo de aceste aspecte însă, Huawei MateBook 13 are un design frumos și o construcție îngrijită. Producătorul a ales temele de gri, oferind laptopul într-o versiune numită, fără pic de originalitate, Space Gray (cea de față) și alta mai închisă la culoare numită Deep Gray. Ambele variante au un aspect profesional, curat și, în plus, finisajul materialului metalic reușește să ascundă bine urmele de praf sau mizerie.

Ergonomia este un alt capitol la care laptopul stă bine. Deoarece ecranul are un raport de aspect de 3:2, laptopul are o amprentă mai înaltă decât cea a laptopurilor obișnuite de 13”, ceea ce-i permite să găzduiască o tastatură, un touchpad și un restpad de dimensiuni bune, la care se adaugă și un buton Power separat care ascunde și un senzor pentru amprente.

Capacul ecranului poate fi ridicat ușor cu o singură mână, iar balamalele au o deschidere de 160 de grade, ceea ce facilitează lucrul și în poziții mai puțin uzuale. Piciorușele din cauciuc asigură o priză bună pe suprafața de sprijin, iar marginea frontală joasă și teșită, precum și colțurile rotunjite, îl fac foarte plăcut de utilizat și pe birou.

Spațiul limitat a necesitat amplasarea difuzoarelor pe capacul inferior, spre deosebire de cazul rudei mai mari MateBook X Pro, iar dacă incintele au în continuare o calitate destul de bună, acestea sunt acum foarte ușor de obturat. Designul face ca laptopul să fie ceva mai greu și ceva mai gros decât rivalii din această clasă, iar dacă cele 1,33 kg și cei 17 milimetri nu sunt o problemă, există opțiuni mai ușoare sau care oferă o conectivitate mai bună.

Laptopul oferă doar două porturi USB-C, cel din stânga oferind suplimentar încărcarea bateriei iar cel din dreapta oferind suplimentar o ieșire video. Laptopul mai oferă un conector audio jack în partea stângă și un mic LED indicator, însă cam acestea sunt toate dotările, iar porturile USB-C sunt văduvite și de compatibilitatea Thunderbolt 3. Producătorul oferă însă în pachet un adaptor care include conectori HDMI, USB-A și VGA, extinzând astfel posibilitățile de conectare.

huawei-matebook-13--ports-replicator

Privind în ansamblu, Huawei MateBook 13 este un laptop compact și arătos dar care este penalizat la construcție și parțial la ergonomie atunci când este comparat cu alte ultra-portabile de pe piață. Nu trebuie însă uitat prețul mai mic cu câteva sute de dolari decât cel al rivalilor, ceea ce va face ca aspectele precum conectivitatea redusă să fie mai ușor de acceptat.

Tastatură și touchpad

Spre deosebire de alți producători de laptopuri compacte, Huawei nu a făcut compromisuri, iar tastatura de pe MateBook 13 este rapidă, tăcută și, odată ce v-ați obișnuit cu ea, și precisă.

Utilizatorii vor avea nevoie de o perioadă de acomodare deoarece tastele au dimensiuni mari de 16×16 mm, însă spațiul dintre ele este foarte mic, ceea ce va duce la destule apăsări accidentale ale tastelor adiacente. Cursa tastelor este și ea foarte mică, ceea ce nu va fi o problemă pentru cei obișnuiți cu ultra-portabilele, dar ar putea fi o problemă pentru ceilalți cumpărători.

Tastatura oferă un sistem de iluminare cu LED-uri albe și trei trepte de intensitate, remarcându-se intensitatea bună și eliminarea în bună parte a luminii parazitare care se strecoare pe sub taste. Nu există însă nici o opțiune pentru ajustarea timpului după care iluminarea se stinge, acesta fiind foarte scurt, iar reactivarea iluminării nu se poate face prin atingerea touchpad-ului, ci doar prin apăsarea unei taste.

Amplasat central sub tastatură este un touchpad spațios și de bună calitate. Suprafața din plastic are fricțiune redusă și interpretează bine gesturile complexe, driverele Precision asigurând și o integrare bună cu modul de control din Windows 10. Suprafața este însă cam zgomotoasă chiar și la o apăsare ușoară, iar butoanele ascunse sub ea sunt mai zgomotoase și mai rigide decât mi-aș fi dorit.

huawei-matebook-13--interior

Butonul Power din colțul dreapta-sus are o suprafață capacitivă care ascunde un senzor pentru amprente, integrarea cu platforma de autentificare Windows Hello asigurând autentificarea rapidă, inclusiv atunci când apăsați butonul pentru pornirea laptopului.

Ecran

După cum am specificat deja, MateBook 13 oferă un ecran IPS cu diagonală de 13”, raport de aspect 3:2 și rezoluție de 2160 x 1440 pixeli. Până acum, acest raport de aspect a mai fost folosit doar de linia de laptopuri și tablete Microsoft Surface, câteva Chromebook-uri și Huawei MateBook X Pro, deși spațiul mai generos pe verticală este mai bun pentru aplicatiile uzuale de birou, navigare Web și alte activități de producție de acest gen. Sigur, redarea media nu este satisfăcătoare din cauza dungilor negre care vor încadra fluxurile 16:9 sau mai late, însă sper totuși că și alți producători vor adopta acest format pentru laptopurile destinate lucrului.

Panoul Chi Mei ales de Huawei oferă luminozitate și contrast medii, însă recuperează cu lizibilitate de top, unghiuri de vizualizare largi și acuratețe coloristică suficient de ridicată.

  • Panel HardwareID: Chi Mei CMN8201(P130ZFA-BA1);
  • Coverage: 100% sRGB, 71% NTSC, 76% AdobeRGB;
  • Measured gamma: 2.2;
  • Max brightness in the middle of the screen: 277 cd/m2 on power;
  • Contrast at max brightness: 620:1;
  • White point: 6800 K;
  • Black on max brightness: 0.44 cd/m2;
  • PWM: No.

Panoul este bine calibrat din fabrică, însă cei care dispun de un colorimetru pot face ajustări ușoare ale parametrilor. Nu am remarcat bleeding și nici variații de uniformitate, panoul fiind deci unul bun.

huawei-matebook-13--screen-brightness-coverage-huawei-matebook13

Pentru a reduce consumul, Huawei a implementat un senzor de luminozitate cu comportament agresiv, care reduce nivelul luminozității prea mult și pe care probabil veți dori să-l dezactivați imediat din setări. Chiar și fără acest senzor, luminozitatea ecranului rămâne scăzută, cei 300 nits fiind sub standardul impus de concurență în acest moment. În plus, stratul de sticlă care închide în el suprafața tactilă reduce și mai mult lizibilitatea în lumina diurnă, aducând în plus și o nedorită strălucire, ceea ce face ca utilizarea în medii luminoase să fie necorespunzătoare.

Configurație și performanțe

Exemplarul nostru de MateBook 13 a fost unul bine dotat, acesta oferind un procesor Intel Core i7-8565U din generația WhiskeyLake, 8 GB de memorie și placă video Nvidia MX150 în implementarea standard 10DE 1D10 de 25W, nu varianta low-power 10DE 1D12 pe care o veți găsi de obicei pe alte ultra-portabile.

Laptopul oferă și o unitate de stocare SSD modernă Western Digital SN720 cu capacitate de 512 GB și conectivitate PCIe 4x, care oferă performanțe excelente capabile să satisfacă orice pretenție. Unitatea de stocare poate fi schimbată cu una mai încăpătoare, aceasta fiind însă de fapt și singura componentă care nu este lipită de placa de bază.

huawei-matebook-13--internals

Din păcate, MateBook 13 este oferit doar cu 8 GB de memorie, probabil pentru a nu concura cu mai marele și mai scumpul MateBook X Pro. Cantitatea este suficientă pentru un utilizator obișnuit, dar dacă intenționați să folosiți acum sau pe viitor aplicații mai pretențioase, ar trebui să vă orientați către altceva.

Configurația este perfect capabilă să atace sarcinile uzuale, MateBook 13 fiind rece și complet silențios în timpul redării video sau navigării Web deoarece ventilatoarele rămân oprite la acest nivel de performanță.

Dacă intenționați să folosiți laptopul doar pentru activități de birou, navigare Web și filme, probabil că ar fi o idee bună să vă limitați la mai ieftina variantă cu procesor Intel Core i5 și placă video integrată. Modelul de față, cu procesor Core i7 și placă video NVIDIA MX150, este gândit pentru cei care au pretenții mai ridicate, bine înțeles, cu limitările unui sistem ultra-portabil.

Procesorul Core i7-8565U oferă patru nuclee și opt fire de execuție, performanțele teoretice fiind excelente atât timp cât i se asigură o răcire adecvată. Am testat procesorul cu CineBench R15 folosit timp de 10 cicluri cu pauze de 2 – 3 secunde între acestea, așa cum facem de obicei, iar profilul energetic Windows a fost High Performance.

Cu setările implicite, procesorul s-a stabilizat la o frecvență de 2,3 – 2,5 GHz, TDP de 15W și temperaturi de 66 – 70 de grade, scorul CineBench atingând 510 puncte. Acest rezultat este puțin sub așteptări, însă nu trebuie să uităm că avem de-a face cu o implementare închisă într-o carcasă subțire și că limitele termice sunt scăzute pentru a face loc și soluției grafice NVIDIA cu TDP de 25W.

huawei-matebook-13-perf-temps-cinebench-2

Sub-alimentarea a schimbat semnificativ comportamentul. După scăderea tensiunii de alimentare a procesorului cu 120 mV, frecvențele acestuia au urcat la 2,7 – 2,8 GHz iar temperaturile și TDP-ul au fost cam la fel, performanțele CineBench urcând însă la 630 de puncte. Se poate obține astfel un spor de performanțe semnificativ de 15 – 20 de procente fără a afecta însă temperatura de lucru.

huawei-matebook-13-perf-temps-cinebench-underv

MateBook 13 s-a comportat excelent și alimentat de la baterie, performanțele fiind practic aceleași cu cele văzute în testul standard făcut cu alimentare de la priză. Din acest motiv, laptopul Huawei este o alegere bună pentru cei care lucrează mult în deplasare. Trebuie menționat faptul că bateria mică nu va oferi mai mult de 1,5 – 2 ore de libertate, însă măcar puteți folosi o baterie portabilă pentru încărcarea cu ajutorul portului USB-C.

huawei-matebook-13-perf-temps-cinebench-underv-battery

Am trecut apoi la suita standard de teste, unde procesorul a funcționat la frecvențe ridicate și a avut un comportament ceva mai bun decât cel reliefat de CineBench.

  • 3DMark 11: P4883 (Graphics – 4650, Physics – 7508);
  • 3DMark 13 – Fire Strike: 3304 (Graphics – 3660, Physics – 9756);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 1213 (Graphics – 1099, CPU – 2961);
  • Uniengine Superposition – 1080p Medium: 2547;
  • GeekBench 4.1.1 64-bit: Single-Core: 5059, Multi-core: 16382;
  • CineBench R15 (best run): CPU 667 cb, CPU Single Core 178 cb;
  • CineBench R20 (best run): CPU 1289 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 –163.96 fps, Pass 2 – 37.01 fps.

Am reluat apoi suita de teste după sub-alimentarea procesorului cu 120 mV, saltul de performanțe CPU fiind semnificativ, însă sporul de performanță GPU fiind, în mod așteptat, insesizabil.

  • 3DMark 11: P4935 (Graphics – 4640, Physics – 8611);
  • 3DMark 13 – Fire Strike: 3276 (Graphics – 3600, Physics – 11021);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 1215 (Graphics – 1099, CPU – 3050);
  • Uniengine Superposition – 1080p Medium: 2525;
  • PCMark 10: 4387(Essentials – 8820, Productivity – 7036, Digital Content Creation – 3692);
  • PassMark: Rating: 4419, CPU mark: 8563, 3D Graphics Mark: 2737;
  • GeekBench 4.1.1 64-bit: Single-Core: 5442, Multi-core: 17678;
  • CineBench R15 (best run): CPU 762 cb, CPU Single Core 190 cb;
  • CineBench R20 (best run): CPU 1538 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 –179.18 fps, Pass 2 – 41.5 fps.

Se remarcă îmbunătățirea performanțelor pe procesor cu 10 – 15 procente și obținerea unor performanțe bune pentru un model cu TDP de 15W, însă alte modele subțiri și ușoare care folosesc un TDP mai mare oferă performanțe mai bune. Scăderea tensiunii de alimentare a procesorului nu a influențat direct placa video, însă aceasta a putut funcționa la frecvențe mai ridicate deoarece temperaturile pe procesor au scăzut și i-au lăsat o marjă termică mai generoasă.

Am trecut apoi la câteva jocuri DirectX 11 și DirectX 12, care au fost folosite la rezoluția nativă de 2160 x 1440 pixeli (atât timp cât nu am specificat altfel) și detalii joase sau ridicate.

Low PresetHigh Preset
Bioshock Infinite85* fps57* fps
Far Cry 517 fps14 fps
Middle Earth: Shadow of Mordor54** fps36** fps
Rise of Tomb Raider27 fps19 fps
The Witcher 3: Wild Hunt24-32 fps15-22 fps

* rezoluție de 1920 x 1080 px
** rezoluție de 1600 x 1200 px, rezoluție nativă incompatibilă

În imaginea de mai jos se poate vedea situația în Witcher 3, un joc pretențios din punct de vedere hardware, atunci când sunt folosite setările de bază.

huawei-matebook-13-perf-temps-gaming-witcher-default

Scăderea tensiunii de alimentare a dus la o scădere a temperaturilor și o creștere a frecvențelor de lucru ale plăcii video, operațiunea fiind deci călduros recomandată pentru acest laptop.

Pe baterie, MateBook 13 face față doar în jocurile mai vechi și mai puțin pretențioase deoarece încărcarea mare face ca procesorul să lucreze la o frecvență de numai 0,8 GHz.

huawei-matebook-13-perf-temps-gaming-witcher-battery

Privind în ansamblu, Huawei a făcut o treabă bună cu MateBook 13 deoarece acesta se comportă mai bine decât ne-am fi așteptat în jocuri iar implementarea de 25W a plăcii video NVIDIA MX150 asigură suficientă putere jocurile mai nepretențioase sau mai vechi folosite la rezoluția nativă.

Trebuie totuși să menționăm că rezoluția mare de 2160 x 1400 pixeli limitează performanțele plăcii video, aceasta având un comportament similar implementării mai slabe MX150 cu TDP de 10W în combinație cu un ecran Full HD, adică ceea ce vedem de obicei pe laptopurile ultra-compacte. Mai mult, raportul de aspect 3:2 s-ar putea să nu fie suportat de jocurile mai vechi, acestea putând fi folosite deci doar la rezoluțiile standard care nu vor arăta prea bine pe acest ecran.

Sistem de răcire,conectivitate și audio

Huawei a ales un sistem de răcire competitiv pentru MateBook 13, acesta folosind două ventilatoare amplasate între procesor și placa video și o singură conductă de transfer termic, este drept, una de mari dimensiuni care unește ambele surse de căldură. Ventilatoarele sunt tăcute în activitățile uzuale, acestea crescându-și turația doar în sarcinile mai pretențioase. Nu am remarcat zgomote electrice generate de bobine și alte componente, însă aceasta nu este o garanție că toate exemplarele vor fi la fel de silențioase.

huawei-matebook-13--cooling

Cele două ventilatoare ajung la un regim sesizabil sonor în jocuri, însă nivelul acustic al acesta este de 43 – 44 dB, deci moderat. Carcasa se încălzește în acest regim, însă cele mai mari temperaturi trec doar cu puțin peste 45 de grade, ceea ce este foarte bine pentru un laptop compact cu un astfel de hardware. Zona tastelor WASD atinge un maxim de 42 – 43 de grade, în timp ce zona săgeților direcționale atinge 37 – 38 de grade, ambele fiind deci încă în zona de confort în timpul sesiunilor de jocuri.

temperatures-dailyuse-huawei-matebook13 temperatures-load-huawei-matebook13

Conectivitatea este asigurată de o soluție Intel 9560, care oferă Wi-Fi 802.11ac și Bluetooth 5.0, aceasta fiind o prezență comună pe laptopurile din această clasă. Performanțele au fost bune, atât la distanță mică de router cât și la circa 10 metri prin pereți.

Camera Web are rezoluție HD, o amplasare bună deasupra ecranului și o calitate foto/video modestă care oferă imagini spălăcite. Microfoanele nu sunt amplasate însă în aceeași zonă, ci tot pe capacul inferior, deci nu doar că vor captura mai greu vocea utilizatorului, dar vor fi și la fel de ușor de acoperit ca difuzoarele.

Sistemul audio folosește două incinte amplasate pe lateralele capacului inferior. Nivelul sonor de 72 – 73 dB este destul de scăzut, însă acestea oferă măcar un sunet bun fără distorsiuni sesizabile. Cum este de așteptat în cazul unor incinte mici, redarea frecvențelor joase este modestă și începe doar de la 115 Hz, iar poziționarea este și ea cam slabă deoarece sistemul audio este ușor de obturat.

huawei-matebook-13--speakers

Baterie și autonomie

Bateria aleasă de Huawei pentru MateBook 13 are o capacitate de numai 41,7 Wh, aceasta fiind deci mai mică decât ce găsim de obicei în laptopurile similare din această clasă. Implementarea Huawei este eficientă din punct de vedere energetic, însă ținând cont de puterea procesorului Core i7, a plăcii video MX150 cu TDP de 25W și a ecranului cu rezoluție mare, bateria nu poate face minuni.

  • 6h – editare text în Google Docs, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit;
  • 8h – redare video YouTube FullHD, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit;
  • 8h – redare video Netflix, Better Battery Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit;
  • 3h:30m – navigare Web intensivă, Better Performance Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit;
  • 1h:20m – jocuri (Shadow of Mordor), Max Performance Mode, ecran la 30%, Wi-Fi pornit, fps limitat la 40.

Laptopul este însoțit de un încărcător compact cu conectare USB-C și putere de 65W care reușește la limită să încarce laptopul în timp ce se folosesc aplicații mai intense pe el. Bateria nu se descarcă atunci când laptopul este conectat la priza nici atunci când se folosesc jocuri, însă se încărcă extrem de greu.

Doar portul USB-C din stânga poate fi folosit pentru încărcare, ieșirea din dreapta având ca funcție secundară doar ieșirea video. Din păcate, nu există încărcare rapidă, deci laptopul se va încărca de la 10 la 100 de procente în circa două ore dacă este folosit în acest timp la activități simple și mult mai greu dacă se folosesc aplicații pretențioase.

Preț și disponibilitate

Huawei MateBook 13 este disponibil în două configurații. Prima oferă un procesor Intel Core i5-8265U, 8 GB RAM, SSD cu capacitate de 256 GB și placă video integrată, prețul fiind de circa 4000 de lei. Modelul testat de noi, care oferă procesor Intel Core i7-8565U. 8 GB RAM, SSD cu capacitate de 512 GB și placă video NVIDIA MX150 are un preț de circa 5000 lei, fiind deci deci o actualizare interesantă care oferă mai mult spațiu de stocare și o placă video dedicată.

Pentru prețuri și stocuri actualizate, puteți intra aici sau aici.

Concluzii

Deși piața nu duce lipsă de laptopuri ultraportabile construite pe platforme Intel Whiskey Lake si grafică Nvidia MX150/MX250, MateBook-ul 13 al celor de la Huawei reușește să se facă remarcat în fața competiției prin prisma particularităților sale aparte.

Elementul de unicitate este ecranul touch cu rezoluție mare și format 3:2, excellent pentru browsing, editare de texte sau alte task-uri uzuale unde suprafața mai largă a zonei de lucru se face apreciată. Acestuia i se adaugă un format compact și binișor închegat, o tastatură rapidă și silențioasă, hardware de ultimă oră și un sistem de răcire capabil să îl țină în frâu.

O particularitate a seriei este și implementarea unui cip grafic MX150 25W, mai puternic decât cel implementant pe alte ultraportabile cu dimensiuni similare, însă diferența îm gaming este absorbită de rezoluția superioară, hardware-ul fiind nevoit să împingă un număr mai mare de pixeli decât în cazul unei configurații cu ecran FHD. Astfel, adăugând în balanță și faptul că pe configurația de top puteți opta pentru doar 8 GB de RAM, Huawei-ul MateBook 13 este cu adevărat competitiv în configurația sa de bază, ca un allrounder portabil și cu un preț bun.

Potențialii cumpărători vor trebui să accepte autonomia sub media clasei, undeva la 3-4 ore de utilizare uzuală și spre 6-8 ore de filme, dar și conectica limitată și faptul că speakerele nu sunt grozave și sunt amplasate astfel încât pot fi ușor obturate la utilizarea pe brațe. Chiar și așa, însă, considerăm că MateBook-ul 13 are de partea sa suficiente puncte forte pentru a primi recomandarea noastră.

Pro:

  • compact și cu finisaje bune
  • ecran IPS 3:2 bun
  • tastatură rapidă și touchpad precis
  • configurație modernă și rapidă după ceva ajustări manuale
  • sistem de răcire bun
  • preț atractiv

Contra:

  • cam greu pentru clasa sa
  • conectică limitată
  • doar 8 GB de memorie, indiferent de configurație
  • baterie mică
  • difuzoare modeste

1 comentariu

  1. Cretu Gabriela

    24 martie 2020 la 13:34

    Pentru cineva care cauta un laptop performant, compact si usor, acest laptop este cel mai potrivit. Greutatea zic eu este ok, pana in 2kg, bateria are o autonomie buna, nu se incinge ca si alte laptop-uri, faptul ca este amprenta pe butonul de porire ofera o securitate mult mai avansata, neputand fi accesat de oricine. Procesorul la fel este unul performant, tastatura silentioasa si rapida ajutand foarte mult pentru cineva care utilizeaza zilnic pachetul Office dar este foarte potrivit si pentru editari foto sau video.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri