GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Aplicații Anti-Theft pentru Android și iOS

Autor: Echipa GiZ

Una dintre piețele care au căpătat amploare în ultima vreme este cea a aplicațiilor pentru smartphone-uri. În marea lor parte, aplicațiile au rolul de a crea amuzamentul utilizatorilor, cu toate acestea multe dintre ele se pot dovedi a fi foarte utile. Astfel, dacă v-ați pierdut telefonul sau pur și simplu v-a fost furat, o aplicație anti-theft vă poate ajuta să îl recuperați.

În continuare vă vom prezenta care sunt câteva dintre cele mai bune aplicații anti-theft pentru smartphone-uri care rulează pe o platformă Android sau iOS.

Aplicații anti-theft pentru Android

Una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba de aplicații anti-theft pentru Android este Cerberus. Prin acest software, utilizatorul beneficiază de mai multe funcții. Astfel, Cerberus are capacitatea de a face fotografii sau de a realiza înregistrări audio fără ca persoana care utilizează  smartphone-ul să conștientizeze acest lucru.

Programul poate fi utilizat pentru a localiza telefonul chiar și după ce a fost ștearsă memoria ROM. Cerberus permite și pornirea de la distanță a WiFi și GPS chiar dacă telefonul este oprit. De asemenea, poate bloca ecranul cu un cod special iar în cazul în care este tastat codul greșit, aplicația poate realiza o poză  care va fi trimisă pe mail-ul proprietarului. Chiar dacă nu există conectivitate, aceste  funcții tot vor funcționa prin SMS.

Cerberus poate realiza inregistrari audio fara ca persoana care utilizeaza smartphone-ul sa observe

Cerberus poate realiza inregistrari audio fara ca persoana care utilizeaza smartphone-ul sa observe

O altă alternativă de software anti-theft este SeekDroid. Această aplicație va declanșează o alarmă  chiar dacă telefonul este setat pe silențios.  SeekDroid vă permite să vă verificați istoricul de apeluri și să blocați telefonul pentru a împiedica accesul altor indivizi la informațiile stocate pe telefon. Un alt avantaj pe care îl aduce SeekDroid este faptul că se poate ascunde. Astfel, persoana care utilizează telefonul nu va știi că este urmărită. De asemenea, aplicația permite proprietarului să șteargă informațiile stocate pe telefon.

Dacă vă interesează să vă  procurați o aplicație anti-theft, ar trebui menționat faptul că multe dintre programele antivirus pentru Android includ deja funcții anti-theft. În acest sens, o opțiunea avantajoasă este Avast.

În afară funcțiilor specifice ale unei aplicații antivirus, Avast permite proprietarului unui smartphone să șteargă istoricul de pe telefon prin intermediul unui SMS. Tot printr-un masaj acesta poate să își blocheze telefonul, să activeze o alarmă și să îl localizeze prin GPS. De asemenea, aplicația anti-theft are capacitatea de a deveni invizibilă.

Ulitizand aplicatia Kaspersky, utilizatorul poate beneficia atat de protectie anti-virus cat si de anti-theft

Ulitizand aplicatia Kaspersky, utilizatorul poate beneficia atat de protectie anti-virus cat si de anti-theft

Un alt program antivirus pentru Android care include funcții anti-theft este Kaspersky. Software-ul este unul dintre cele mai bune programe antivirus disponibile pe piață. Alături de funcțiile antivirus, prin intermediul Kaspersky utilizatorul va beneficia de o serie de funcții anti-theft. Kaspersky va permite acestuia să blocheze, șteargă informații sau să găsească smartphone-ul prin Google Maps chiar și în cazul în care SIM-ul a fost înlocuit.

Aplicații anti-theft pentru iOS

Dacă sunteți posesorii unui iPhone ar trebui să știți că Apple pune la dispoziția utilizatorilor aplicația anti-theft Find My iPhone. Prin intermediul acestui software, utilizatorul poate să  localizeze smartphone-ul accesând icloud.com.

De asemenea, aplicația îi permite acestuia să afișeze un mesaj pe telefon sau să declanșeze o alarmă, să seteze o parolă pentru a bloca accesul personelor străine sau să șteargă informațiile de pe telefon.

Instaland Find My iPhone utilizatorul poate accesa functiile aplicatiei anti-theft prin intermediul icloud.com

Instaland Find My iPhone utilizatorul poate accesa functiile aplicatiei anti-theft prin intermediul icloud.com

Prey este un alt program anti-theft pentru iOS. Programul a fost în prima instanță disponibil doar pentru dispozitive cu sisteme de operare Android, dar a devenit ulterior accesibil și utilizatorilor iPhone. Pentru a utiliza aplicația trebuie să dețineți un cont Pray pe care îl puteți creea direct din aplicație. Prey vă va permite să vă localizați telefonul via GPS, WiFi și GSM.

De asemenea, veți putea activa de la distanță modul Missing. În acest mod, aplicația face o poză oricui încercă să acceseze smartphone-ul tastând o parolă greșită. Un alt mod foarte util este Camouflage, această funcție va permite aplicației să se comporte că un joc obișnuit.

O altă aplicație pentru iOS care se poate dovedi foarte utilă este aplicația Immobilizer. Acest program anti-theft declanșează o alarmă atunci când detectează mișcare și funcționează chiar dacă telefonul este închis.

Prey va poate localiza iPhone-ul prin intermediul GPS, WiFi si GSM

Prey va poate localiza iPhone-ul prin intermediul GPS, WiFi si GSM

Acestea au fost câteva dintre cele mai bune aplicații anti-theft disponibile pe piață. Așteptăm părerile și completările voastre.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri