GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Aplicaţii de SMS-uri pentru Android – cele mai bune soluţii pentru mesaje text

Autor: Echipa Giz.ro

În Google Play Store există numeroase aplicaţii de SMS-uri pentru înlocuirea variantei preinstalate pe telefoane, care oferă de regulă numeroase funcţii suplimentare.

Aplicaţia de mesaje SMS care vine preinstalată pe orice smartphone cu Android oferă de cele mai multe ori doar funcţii de bază, cum ar fi redactarea propriu-zisă a mesajelor şi gestionarea acestora.

În plus, pe telefoanele din seria Nexus şi cele cu Android nemodificat de producător, Google a impus Hangouts ca aplicaţie standard pentru SMS-uri, lucru care a deranjat destul de mulţi utilizatorii care nu folosesc în mod regulat acest serviciu.

Totuşi, în Google Play Store există numeroase aplicaţii alternative pentru gestionarea mesajelor de tip SMS, care vin în completarea aplicaţiilor de chat care necesită de regulă o conexiune activă la internet. În cele mai multe cazuri, acestea oferă funcţii suplimentare atractive, motiv pentru care merită să încerci cel puţin una dintre ele.

Go SMS Pro

Cea mai populară aplicaţie pentru SMS-uri este Go SMS Pro, care beneficiază de designul specific pentru Android 5.0 şi oferă o interfaţă asemănătoare cu cea a aplicaţiilor de chat. Principalele funcţii ale acesteia sunt posibilitatea de a programa expedierea mesajelor, setarea unui răspuns automat la SMS-uri sau blocarea mesajelor de la anumite numere de telefon. În plus, ai şi posibilitatea de a cripta mesajele. Aplicaţia beneficiază de teme, însă cele mai multe dintre acestea sunt contra-cost.

Go SMS Pro

Go SMS Pro

Textra SMS

Textra SMS nu impresionează la capitolul design, întrucât are o interfaţă asemănătoare cu cea a aplicaţiilor preinstalate. Există însă cel puţin două funcţii interesante: prima este posibilitatea de a răspunde la un SMS direct din centrul de notificări, iar a doua se referă la posibilitatea de a programa expedierea mesajelor. În plus, poţi primi rapoarte care să confirme recepţionarea mesajelor de către destinator.

Textra SMS

Textra SMS

Chomp SMS

O altă aplicaţie interesantă este Chomp SMS, care se bazează în principal pe personalizarea puternică a interfeţei de utilizator: poţi schimba wallpaperul, fontul, mărimea fontului sau culoarea acestuia după bunul plac. Pentru utilizatorii mai practici, aplicaţia îţi permite să răspunzi la un SMS printr-un Quick Reply care apare peste orice aplicaţie pe care o foloseşti în momentul recepţionarii mesajului, astfel că nu mai trebuie să ieşi din aplicaţia respectivă.

Chomp SMS

Chomp SMS

Handcent SMS

O altă aplicaţie populară este Handcent SMS, care iese în evidenţă prin posibilitatea de a trimite SMS-uri şi de pe calculator, prin intermediul funcţiei Handcent Anywhere. Aplicaţia este capabilă să trimită şi cărţi de vizită în format electronic, să programeze trimiterea unor mesaje şi chiar să facă backup. Nu lipseşte nici măcar posibilitatea de a răspunde rapid la mesaje din centrul de notificări. Pe de altă parte, interfaţa este destul de simplă, iar unii utilizatori raportează că se mişcă relativ lent comparativ cu altele.

Handcent SMS

Handcent SMS

Hello SMS

Dacă vrei o aplicaţie cu o interfaţă cât mai curată, Hello SMS ar putea fi cea mai bună soluţie în acest sens. Practic, conversaţia cu un prieten se rezumă la afişarea textului, fără niciun fel de design pentru acestea, iar mesajele expediate între doi utilizatori Hello care au conexiune la internet activă sunt gratuite. În plus, mesajele pot fi grupate în taburi pentru a fi mai uşor de accesat.

Hello SMS

Hello SMS

EvolveSMS

Îţi place designul noilor aplicaţii realizate de Google pentru Android 5.0? Atunci încearcă EvolveSMS, o aplicaţie care împrumută practic interfaţa curată a lui GMail, dar şi câteva dintre gesturile care te pot ajuta să o utilizezi mai uşor, cum ar fi ştergerea mesajelor printr-un simplu swipe. De asemenea, poţi proteja aplicaţia prin parolă şi există două tipuri de widgeturi cu suport pentru lockscreen.

Cum schimbi aplicaţia pentru SMS-uri în Android?

Instalarea unei aplicaţii de SMS-uri nu este suficientă pentru a începe utilizarea acesteia, întrucât trebuie activată ca aplicaţie standard pentru mesajele text.

Operaţiunea este însă foarte simplă şi durează doar câteva secunde: intră în Settings – Network connections, caută o opţiune de tip “Default messaging app” sau “Default SMS app” şi selectează aplicaţia pe care tocmai ai instalat-o pentru a o utiliza în mod curent.

Iată unde găseşti opţiunea pe un smartphone Nexus 5:

Concluzii

Dacă nu îţi place aplicaţia standard de SMS-uri care vine preinstalată pe telefonul tău cu Android, ai la dispoziţie câteva alternative cel puţin interesante.

Fiecare dintre ele vine cu opţiuni suplimentare variate, astfel că ai de unde alege o aplicaţie care să se potrivească cel mai bine cerinţelor tale, atât în ceea ce priveşte designul şi interfaţa, cât şi a funcţiilor incluse.

6 comentarii

 1. marcu

  18 martie 2015 la 12:16

  Go sms pro am folosit si eu, programul standard oferit de cei de la android pentru sms uri avea ceva bugguri, go sms pro echilibreaza balanta…

 2. Andreea

  29 martie 2015 la 07:36

  Am instalata aplicatia Go Sms, care e o aplicatie destul de buna. Sunt multumita si cred, ca merita incercata si folosita.

 3. Diana

  19 mai 2015 la 14:51

  Spuneti-mi va rog, aceasta aplicatie ( Go sms) este gratis,nu?

 4. Jana Ciobanu

  4 aprilie 2018 la 16:37

  Vresu să revin la a putea trite mesaje oricînd

 5. Andreea

  14 ianuarie 2019 la 18:20

  Incepand din 2019 a aparut pe piata o noua aplicatie care iti permite sa trimiti pana la 12.000 de sms-uri pe luna, la un pret foarte mic pe sms. Iti cumperi un pachet si il folosesti pana termini creditele. Functioneaza doar pe Android, dar iti poti programa campanii, iar daca esti persoana juridica, poti folosi API-ul lor. Aplicatia se numeste Robo SMS si este disponibila in Google Play.

 6. Lucia

  13 februarie 2019 la 22:23

  Nu mi a raspuns la intrebare. La ce foloseste aicatia Teme de la Huawei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri