GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum configurezi si utilizezi DC++

Autor: Echipa GiZ

Intr-un post anterior ti-am facut lista cu cateva dintre cele mai interesante HUB-uri pentru DC++. Am ramas insa dator si cu un mic ghid de utilizare al DC++ pentru cei care l-au deschis si s-au pierdut in meniuri.

Setari

Dupa ce ai descarcat cea mai noua versiune DC++ de aici , l-ai instalat in cateva secunde si l-ai pornit, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa configurezi proaspatul DC++. Primul tab al unui meniu pe care il caut la orice program utilitar pe care il caut este Settings.

DC++ - cele mai importante butoane

DC++ - cele mai importante butoane

Poti intra in meniul Settings fie prin meniul File, fie dand clic direct pe icoana Settings din tabul de sus al lui DC++. Va aparea o fereastra in care prima cerinta este sa completezi datele personale. Desi pare neimportant, este musai sa introduci un nick (porecla). Si nu oricum. Cele mai importante HUB-uri iti cer sa-l completezi cu o anumita rigoare, in formatul [Tara][Oras][ISP]nick (ex.: [RO][B][RDS]pompilica). Fara aceasta rigoare s-ar putea sa fii dat afara de softul care verifica noii veniti pe HUB. Asta nu inseamna ca te dau afara pentru totdeauna, ci ca trebuie sa te conformezi regulii.

La e-mail si Description nu este nevoie sa scrii nimic. Mai jos de Description exista o casuta denumita Line speed (upload). Teoretic acolo ar trebui sa fie o setare de limitare a vitezei cu care descarca ceilalti de la tine. Din experienta, cel putin la cea mai noua versiune DC++ 0.75, aceasta nu are efect. HUB-urile iti detecteaza viteza liniei orice ai face tu in casuta respectiva.

In meniul din stanga trecem la Connection settings. De obicei, aici se lasa setarea implicita care este direct connection. Daca ai totusi un firewall extern precum un router, ar fi indicat sa te folosesti de optiunile Firewall din meniu precizand un IP extern.

Imediat sub Connection settings ai meniul Downloads. Acolo trebuie sa precizezi unde sa fie copiate fisierele descarcate si unde sa fie copiate temporar cele neterminate. Da o cale separata pentru cele doua. Nu de alta, dar daca le pui pe toate in acelasi loc te vei incurca singur incercand sa deschizi probabil un fisier care nu a fost descarcat complet si vei crede ca este defect.

Meniul Sharing de mai jos este unul dintre cele mai importante. Aici te decizi ce cantitate de date pui la dispozitie celorlaltor utilizatori. In post-ul anterior despre HUB-urile DC++ ti-am dat o lista cu HUB-uri si de acolo stii deja ca fiecare dintre ele are o limita de sharing. Cu alte cuvinte, nu poti intra pe un HUB daca nu ai pus la bataie 1 GB, 5 GB sau in unele cazuri chiar 20 GB. Ca sa adaugi date dai clic pe Add folder si selectezi calea unui director din computer. Bineinteles, poti selecta mai multe. Sfatul meu este sa faci un director special pe computer pe care sa-l denumesti sugestiv (Share de pilda) si in care sa muti sau sa copiezi datele pe care vrei sa le pui la dispozitie pentru DC++ ca apoi sa fie mai simplu sa afaugi directorul la Sharing. Atentie! Nu da share la directoarele de sistem sau la Program Files! Nu numai ca-i vei supara pe ceilalti utilizatori, dar te vei trezi ca ti s-a schimbat parola la Yahoo Messenger sau la alte programe instalate.

Mai jos, tot in meniul Sharing ai optiunea de a adauga upload slots care trebuie sincronizat cu numarul de HUB-uri pe care intri in mod normal. Daca intri de pilda pe 8 HUB-uri simultan va trebui sa pui cam tot atatea upload slots.

Dupa ce ai terminat cu setarile, ca sa cauti un anumit fisier in noianul de date de pe HUB, dai clic pe icoana care seamana cu o lupa. Acolo vei putea da o cheie de cautare ca pe Google si, eventual, aplica un filtru de cautare pentru tipul fisierului cautat (document, poza, video etc.).

Dincolo de cautari si setari, cateodata nu strica sa vorbesti cu utilizatorii de la care iti doresti sa iei niste fisiere pe care ti le doresti. Asta pentru ca nu mereu poti descarca de la un anume utilizator. Poate i s-au umplut toate sloturile de upload si tu nu mai ai loc sa te conectezi la el. Atunci poti da click dreapta pe nick-ul utilizatorului si selecta optiunea chat. Ai sa fii uimit cat de bine poate prinde o vorba buna cate odata.

Succes!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri