GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum convertesti fisiere video dintr-un format intr-altul

Autor: Echipa Giz.ro

De cate ori ti s-a intamplat sa ai nevoie sa convertesti un fisier video dintr-un format intr-altul? Daca ti s-a intamplat macar odata stii ce greu este sa gasesti un program suficient de bun si de simplu care sa te ajute. Nu mai zic de codecuri, care sunt un cosmar daca nu le ai deja instalate in sistem.

Nu dispera insa, exista o modalitate foarte simpla prin care poti converti usor fisiere video dintr-un format intr-altul. Programul care face acest lucru este gratuit si vine cu codecurile necesare incluse. Numele sau este SUPER Video Converter si este produs de Eright Soft. Nu am sa intru in detalii prea amanuntite privind procesul de conversie al unui fisier video ci am sa ma rezum la cum se foloseste SUPER Video Converter.

Primul pas este evident instalarea programului. Din pacate este si cel mai dificil, linkul de download fiind bine „ascuns” in pagina de download. Nu vreau insa sa te las sa te chinui asa ca iti dau direct linkul catre ultima versiune SUPER.

Pagina de download SUPER si linkul de download

Pagina de download SUPER si linkul de download

Dupa instalare urmeaza rularea programului, moment in care vei fi intampinat cu urmatorul ecran.

Ecranul principal SUPER, unde are loc "magia"

Ecranul principal SUPER, unde are loc „magia”

Pasii de urmat aici sunt:

 1. selectia formatului de fisier
 2. selectia codecului video
 3. selectia codecului audio
 4. rezolutia video-ului final
 5. aspectul (raportul latime/inaltime)
 6. numar de cadre pe secunda
 7. bitrate (bitrate-ul inmultit cu numarul de secunde da dimensiunea fisierului final)
 8. optiunile legate de partea audio
 9. rezumatul setarilor anterioare
 10. lista de fisiere care vor fi convertite (selectia fisierelor se face prin Drag and Drop peste fereastra SUPER)

Optiunile avansate gen directorul unde vor fi salvate fisierele rezultate sunt accesibile in meniul contextual care apare la click dreapta pe orice zona din fereastra SUPER.

Optiuni avansate SUPER

Optiuni avansate SUPER

In functie de puterea procesorului sistemului tau si setarile de calitate alese (bitrate, codec, cadre pe secunda etc) conversia unui fisier video poate dura cel putin cat durata sa de vizualizare (1 minut de video dureaza in jur de un minut pentru a fi convertit), dar din pacate SUPER nu furnizeaza un timp estimativ pentru conversie, asa ca va trebui sa ai rabdare.

1 comentariu

 1. Paul

  12 iulie 2009 la 21:17

  Nu merge linkul de download. Afiseaza doar versiunea, o reclama si un mic text.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri