Cum convertesti fisiere video dintr-un format intr-altul

De cate ori ti s-a intamplat sa ai nevoie sa convertesti un fisier video dintr-un format intr-altul? Daca ti s-a intamplat macar odata stii ce greu este sa gasesti un program suficient de bun si de simplu care sa te ajute. Nu mai zic de codecuri, care sunt un cosmar daca nu le ai deja instalate in sistem.

Nu dispera insa, exista o modalitate foarte simpla prin care poti converti usor fisiere video dintr-un format intr-altul. Programul care face acest lucru este gratuit si vine cu codecurile necesare incluse. Numele sau este SUPER Video Converter si este produs de Eright Soft. Nu am sa intru in detalii prea amanuntite privind procesul de conversie al unui fisier video ci am sa ma rezum la cum se foloseste SUPER Video Converter.

Primul pas este evident instalarea programului. Din pacate este si cel mai dificil, linkul de download fiind bine „ascuns” in pagina de download. Nu vreau insa sa te las sa te chinui asa ca iti dau direct linkul catre ultima versiune SUPER.

Pagina de download SUPER si linkul de download
Pagina de download SUPER si linkul de download

Dupa instalare urmeaza rularea programului, moment in care vei fi intampinat cu urmatorul ecran.

Ecranul principal SUPER, unde are loc "magia"
Ecranul principal SUPER, unde are loc „magia”

Pasii de urmat aici sunt:

  1. selectia formatului de fisier
  2. selectia codecului video
  3. selectia codecului audio
  4. rezolutia video-ului final
  5. aspectul (raportul latime/inaltime)
  6. numar de cadre pe secunda
  7. bitrate (bitrate-ul inmultit cu numarul de secunde da dimensiunea fisierului final)
  8. optiunile legate de partea audio
  9. rezumatul setarilor anterioare
  10. lista de fisiere care vor fi convertite (selectia fisierelor se face prin Drag and Drop peste fereastra SUPER)

Optiunile avansate gen directorul unde vor fi salvate fisierele rezultate sunt accesibile in meniul contextual care apare la click dreapta pe orice zona din fereastra SUPER.

Optiuni avansate SUPER
Optiuni avansate SUPER

In functie de puterea procesorului sistemului tau si setarile de calitate alese (bitrate, codec, cadre pe secunda etc) conversia unui fisier video poate dura cel putin cat durata sa de vizualizare (1 minut de video dureaza in jur de un minut pentru a fi convertit), dar din pacate SUPER nu furnizeaza un timp estimativ pentru conversie, asa ca va trebui sa ai rabdare.

Un comentariu

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!