GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum gasesti automat update-uri la programele pe care le folosesti

Autor: Echipa Giz.ro

Nu cred ca este cineva pe planeta asta care foloseste Windows-ul si nu are macar un program suplimentar instalat, chiar daca nu el este cel care l-a instalat. In acest caz este bine de stiut ca securitatea si stabilitatea sistemului tau depind de update-urile la zi, fie ale sistemului de operare, fie ale programelor pe care le folosesti uzual.

Chiar daca unele programe iti aduc aminte din cand in cand ca a mai aparut o versiune noua este un adevarat chin sa iti tii calculatorul actualizat in clipa in care ai foarte multe programe suplimentarea instalate.

Lista principala cu programe instalate in sistem

Lista principala cu programe instalate in sistem

Nu dispera insa, exista solutii la aceasta problema, una din cele mai elegante fiind Update Notifier, un program care scaneaza tot ce ai instalat pe calculator si iti indica programele pentru care exista o versiunea mai noua pe Internet. Update Notifier te duce chiar pe pagina de unde poti descarca noua versiune, urmand ca instalarea acesteia sa cada in sarcina ta.

Update Notifier este ceea ce eu numesc un program simplu si eficient: poate fi setat sa porneasca odata cu Windows-ul, poate fi setat intervalul la care se face cautarea programelor instalate si a update-urilor pentru acesta, poate fi setat sa faca prima cautare cu o anumita intarziere (in minute) pentru a nu incetini procesul de boot al PC-ului tau si cam atat.

Ah, si sa nu uit, exista un tab in Update Notifier care iti afiseaza o lista de programe recomandate. Din pacate aceasta lista nu se face pe baza programelor instalate pe calculatorul tau, dar cine stie, pe viitor poate se va face. Ce nu mi-am dat seama este daca Update Notifier stie sa se updateze pe el insusi. Sper sincer ca da.

Lista de programe recomandate de Update Notifier

Lista de programe recomandate de Update Notifier

Tu cum obisnuiesti sa iti faci update-urile pentru calculatorul tau?

1 comentariu

  1. Alter Ego Blog

    11 iunie 2009 la 13:54

    Ce mica e lumea :) Tocmai ce am scris si eu zilele trecute un articol legat de acest software :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri