GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum să instalezi teme pentru Google Chrome

Autor: Echipa Giz.ro

În numai doi ani de la lansarea din septembrie 2008, Google Chrome a devenit a treia opţiune a utilizatorilor de internet, după Internet Explorer şi Mozilla Firefox. Ascensiunea browserului dezvoltat de Google a fost rapidă şi este departe de a se fi încheiat, rivalitatea dintre Chrome şi Firefox devenind deja una puternică.

Chiar dacă este departe de a fi browserul perfect, Chrome şi-a câştigat o nouă serie de adepţi după ce a profitat la maxim de una dintre puţinele slăbiciuni ale lui Firefox: gestionarea deficitară a extensiilor şi temelor. Google a creat un proces extrem de simplu pentru instalarea şi activarea acestora, reducând astfel semnificativ timpul petrecut pentru setarea browserului.

Noi ne vom ocupa în acest articol strict de temele disponibile pentru Chrome, pentru ca tu să o poţi utiliza mai uşor pe cea care îţi place:

Unde găseşti teme pentru Google Chrome

Temele create de utilizatori pentru Google Chrome

Răspunsul la această întrebare este mult mai simplu decât pare la prima vedere, însă mai întâi de toate trebuie să reţii un lucru: utilizează ultima versiune de Chrome pentru a beneficia de cele mai noi teme disponibile. În prezent, Chrome a ajuns la versiunea 8.0, iar ultimul update a fost realizat chiar la începutul anului.

Pentru a accesa galeria de teme, deschide un tab nou şi, în secţiunea Apps, da click pe iconiţa cu simbol de pachet software si logo-ul Chrome.  Alternativ, poţi intra în galerie accesând link-ul direct pentru Google Chrome Themes Gallery. Aici vei găsi două secţiuni majore de teme: prima cuprinde teme dezvoltate de utilizatori, iar cea de-a doua temele oficiale Google. Noi îţi recomandăm prima secţiune, întrucât include o varietate mare de teme, spre deosebire de cea oficială în care culoarea este singura diferenţă dintre teme.

Nu în ultimul rând, poţi găsi teme pentru Chrome pe o varietate de alte site-uri, cum ar fi Google Chrome Themes, însă majoritatea te va redirecţiona tot spre Google Chrome Themes Gallery pentru a le descărca.

Cum instalezi teme pentru Google Chrome

Temele create de Google pentru Chrome

Dacă navighezi pe pagina oficială de teme pentru Chrome (Google Chrome Themes Gallery), instalarea unei teme este extrem de simplă: după ce ai găsit tema pe care vrei să o utilizezi, apasă butonul Install şi aceasta se va aplica imediat, fără nicio altă intervenţie din partea ta. În plus, dacă nu-ţi place ce vezi, apasă pe butonul Undo din mesajul care apare în partea superioară a ferestrei pentru a reveni la tema anterioară.

În cazul în care găseşti o temă pe un alt site, mai întâi va trebui să o descarci pe computer: de obicei, este vorba despre un singur fişier cu extensia CRX. Pentru a instala tema, ia fişierul CRX prin drag and drop şi plasează-l oriunde în Google Chrome. Vei primi imediat un mesaj în partea stânga-jos a browserului unde va trebui să apeşi Yes pentru a instala tema.

După cum observi, instalarea unei teme pentru Google Chrome este o acţiune cât se poate de simplă. Mai greu va fi să găseşti o temă pe placul tău, iar aici nu te putem ajuta foarte mult. Ştii povestea: gusturile nu se discută!

1 comentariu

  1. Maria

    9 ianuarie 2012 la 22:08

    foarte folositor. Mersi!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri