GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum să pui interfaţă de iPhone şi WP8 pe telefoanele Android

Autor: Echipa Giz.ro

Ai telefon Android, dar îţi place mai mult interfaţa de pe iPhone sau cea de pe Windows Phone? Cu ajutorul unor aplicaţii poţi avea o astfel de interfaţă chiar pe smartphone-ul tău cu Android.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale sistemului de operare Android este posibilitatea de personalizare şi gradul mai mare de libertate în realizarea anumitor setări.

Totuşi, numeroşi utilizatori de Android apreciază mai mult interfaţa sistemului de operare iOS disponibil exclusiv pe iPhone, parţial datorită faptului că este mai elegantă.

În aceeaşi măsură, există numeroşi utilizatori încântaţi de noutatea adusă de aşa numitele live-tiles disponibile pentru sistemul de operare Windows Phone, dar care nu sunt dispuşi să renunţe la Android din cauza numărului redus de aplicaţii pentru platforma Microsoft.

Există însă şi o soluţie de compromis. Dacă ai un telefon Android şi apreciezi mai mult interfaţa iOS sau Windows Phone, poţi instala o aplicaţie din Google Play Store care va înlocui interfaţa clasică de Android, HTC Sense sau Samsung TouchWiz cu una tipică de iOS sau WP8. Astfel de aplicaţii poartă numele de “launcher”, iar în acest articol îţi vom prezenta cele mai interesante opţiuni pentru a avea o interfaţă iOS sau WP8 pe telefonul tău Android.

Cele mai bune launchere pentru iPhone

Iată cele mai interesante launchere pentru iOS:

Fake iPhone 5

Probabil cel mai bun launcher pentru iPhone este Fake iPhone 5. Acesta îţi oferă o interfaţă similară cu iOS 6 şi ataşează fiecărui icon o aplicaţie nativă de Android. Iconurile sunt reprezentate fidel şi elegant, iar aplicaţia are inclusiv lock screen-ul de pe iPhone. Dacă instalezi Iris te vei putea preface inclusiv că ai Siri pe telefonul tău Android.

Fake iPhone 5

Fake iPhone 5 Launcher

O aplicaţie asemănătoare nu numai ca nume, ci şi că funcţionalitate, Fake iPhone 5 Launcher îţi oferă un lock screen cu funcţie slide to unclock similar cu cel de pe iPhone, dar şi o interfaţă completă asemănătoare cu iOS. Există 24 de iconuri funcţionale, însă partea mai puţin plăcută este că restul te trimit către o pagină web cu reclame.

Fake iPhone 5 Launcher

iPhone Launcher ~10 RON

Aplicaţia iPhone Launcher oferă de asemenea o interfaţă similară cu iOS 6, însă icon-urile nu sunt reprezentate la fel de fidel, iar funcţia de lock screen nu este disponibilă. În plus, numeroşi utilizatori afirmă că acest launcher este foarte lent la navigare, astfel că este bine să te gândeşti de două ori înainte de a plăti aproape 10 RON pentru această aplicaţie.

iPhone Launcher

Cele mai bune launchere pentru Windows Phone

Iată cele mai interesante launchere pentru WP:

Launcher 8

Realizat de o echipă de programatori chinezi, Launcher 8 este una dintre cele mai apreciate aplicaţii pentru interfeţe Windows Phone 8. Îţi permite să ajustezi dimensiunile tile-urilor, să modifici culorile acestora, să adaugi widget-uri Android în tile-uri sau să editezi lock screen-ul. De asemenea, există peste o sută de teme.

Launcher 8

Launcher 7

Aplicaţia este o replică a interfeţei din Windows Phone 7 şi oferă inclusiv background-urile originale de pe sistemul Microsoft. Editarea tile-urilor este limitată (poţi avea doar tile-uri 2×1), însă culorile pot fi modificate după bunul plac şi există numeroase animaţii, inclusiv pentru agenda de contacte. Opţiunile launcherului sunt disponibile inclusiv din lista de aplicaţii.

Launcher 7

Windows 8 GO Locker Theme

De data aceasta nu vorbim despre un launcher, ci despre o simplă temă pentru Windows 8, sistemul de operare pentru PC-uri şi tablete. După e este activată, tema încearcă să replice tile-urile disponibile în Windows 8, însă rezultatul nu este foarte spectaculos: tile-urile au un aspect rudimentar şi nici culorile nu sunt alese foarte bine.

Windows 8 GO Locker Theme

Concluzii

Google Play Store cuprinde câteva aplicaţii interesante care îţi permit “transformarea” unui smartphone Android într-unul cu interfaţa de iPhone sau Windows Phone. Unele launchere sunt mai reuşite, altele mai puţin, însă toate te pot ajuta să-ţi păcăleşti prietenii că ţi-ai luat un iPhone sau un telefon cu Windows Phone.

1 comentariu

  1. ene emanuel aurelian

    27 august 2014 la 18:43

    cel mai bun launcher windows phone 8 este launcher 8 free

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri