Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum setezi interfata in limba romana pe Windows XP si Vista

Ultima modificare: 12 Sep 2017

Exista multe ipoteze in care este necesara instalarea limbii romane pe sistemul de operare folosit acasa, care de cele mai multe ori este cel de la Windows: XP sau Vista. Insa, nici unul din aceste sisteme de operare nu vine cu pachetul de limba romana preinstalat, ci va trebui sa il instalati voi manual. Iar noi o sa va spunem si cum.

Windows XP in lima romana

ANUNTURI

Daca aveti Windows-ul XP cu licenta, atunci e chiar simplu. Nu trebuie decat sa intrati aici, pe site-ul oficial Microsoft, si sa descarcati pachetul pentru limba romana. Apoi il instalati si gata, aveti XP-ul in romana. Pachetul e compatibil atat cu XP Home Edition, cat si cu XP Professional si necesita sa aveti in prealabil instalat Service Pack-ul 2.

Si daca aveti Windows-ul XP piratat (rusine :P) , e la fel de simplu. Nu veti mai putea descarca pachetul de pe site-ul oficial, ci va trebui sa apelati la alte surse: aceasta ar trebui sa mearga, sau daca nu, cautati pe torrente . Dupa ce obtineti pachetul, il instalati si veti avea limba romana pe XP.

Windows Vista in limba romana

Pentru Windows Vista, Microsoft ofera un pachet de limba romana, insa doar pentru versiunea superioara, Vista Ultimate Edition. Detalii despre cum sa procedati pentru a il instala gasiti pe site-ul Microsoft.

Daca nu aveti insa Vista Ultimate si doriti sa instalati totusi pachetul pentru limba romana, se poate apela la aplicatia Vistalizator . Va trebui instalata aceasta aplicatie si apoi urmati pasii explicati aici . Nu putem garanta totusi ca aceasta solutie va merge cu siguranta, va trebui sa incercati si sa vedeti. Insa, daca nu aveti Windows Vista Ultimate, ci o versiune mai slaba, atunci alta solutie de a instala pachetul de limba romana nu exista.

Cam atat. Daca aveti intrebari si nelamuriri, nu ezitati sa ne intrebati si sa lasati un comentariu.

7 comentarii

 1. toader

  Noiembrie 26, 2009 la 06:00

  eu am vista ultimate si la update mia descarcat si romanian language pack dar nu stiu unde sa intru ca sa-l instalez..mersii

 2. iulian

  Martie 18, 2010 la 21:16

  am instalat si eu interfata in romana dar nu mi le deschide in romana tot in engleza este ce pot sa fac in cazul acesta multumesc.

 3. Alex

  Mai 11, 2010 la 21:03

  Daca ai Windows XP,trebuie să îi dai computerului restart.Daca ai încercat,nu stiu ce sa zic.Dacă ai Windows Vista,nu stiu ce sa zic…Am Windows XP Professional…

 4. Gicu

  Septembrie 5, 2010 la 21:34

  Pt.SP2 merge bine dar pt. SP3 ce e de făcut? Mie mi se pare ca e tare “rarefita” interfata de SP2 pusa pe system cu SP3. Am tot cautat pe net un pachet pt. SP3 dar nu gasesc!

 5. cicea

  Aprilie 11, 2011 la 16:54

  daca poate cineva sa ma ajute sa schimb limba la windows vista ultimate as vrea sa o schimb in romana si nu pot

 6. borceanu

  Mai 28, 2014 la 18:34

  nu mai e valabil nimic din ce e in relatie cu windows xp

 7. Gabriel

  Mai 18, 2016 la 19:32

  Nu mai e disponibilă interfaţa de limba română pt. windows xp de pe microsoft. Vreau să-mi pun computerul în română. CE SĂ FAC ??

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.