Cum setezi interfata in limba romana pe Windows XP si Vista

Cum setezi interfata in limba romana pe Windows XP si Vista

Exista multe ipoteze in care este necesara instalarea limbii romane pe sistemul de operare folosit acasa, care de cele mai multe ori este cel de la Windows: XP sau Vista. Insa, nici unul din aceste sisteme de operare nu vine cu pachetul de limba romana preinstalat, ci va trebui sa il instalati voi manual. Iar noi o sa va spunem si cum.

Windows XP in lima romana

Daca aveti Windows-ul XP cu licenta, atunci e chiar simplu. Nu trebuie decat sa intrati aici, pe site-ul oficial Microsoft, si sa descarcati pachetul pentru limba romana. Apoi il instalati si gata, aveti XP-ul in romana. Pachetul e compatibil atat cu XP Home Edition, cat si cu XP Professional si necesita sa aveti in prealabil instalat Service Pack-ul 2.

Si daca aveti Windows-ul XP piratat (rusine :P) , e la fel de simplu. Nu veti mai putea descarca pachetul de pe site-ul oficial, ci va trebui sa apelati la alte surse: aceasta ar trebui sa mearga, sau daca nu, cautati pe torrente . Dupa ce obtineti pachetul, il instalati si veti avea limba romana pe XP.

Windows Vista in limba romana

Pentru Windows Vista, Microsoft ofera un pachet de limba romana, insa doar pentru versiunea superioara, Vista Ultimate Edition. Detalii despre cum sa procedati pentru a il instala gasiti pe site-ul Microsoft.

Daca nu aveti insa Vista Ultimate si doriti sa instalati totusi pachetul pentru limba romana, se poate apela la aplicatia Vistalizator . Va trebui instalata aceasta aplicatie si apoi urmati pasii explicati aici . Nu putem garanta totusi ca aceasta solutie va merge cu siguranta, va trebui sa incercati si sa vedeti. Insa, daca nu aveti Windows Vista Ultimate, ci o versiune mai slaba, atunci alta solutie de a instala pachetul de limba romana nu exista.

Cam atat. Daca aveti intrebari si nelamuriri, nu ezitati sa ne intrebati si sa lasati un comentariu.

7 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!