GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum urci pe Internet pozele făcute cu telefonul mobil

Autor: Echipa Giz.ro

Telefonul mobil a devenit principalul gadget pentru realizarea fotografiilor personale, în primul rând datorită faptului că este singurul dispozitiv cu cameră foto pe care îl purtăm practic permanent cu noi, dar şi datorită creşterii calităţii pozelor.

În mod obişnuit, pozele respective ajung în cele din urmă pe calculatorul sau laptopul tău după ce sunt transferate printr-o conexiune USB, însă de cele mai multe ori acest proces este greoi şi consumator de timp. În plus, uneori se întâmplă să ştergi accidental anumite fotografii mai vechi înainte să apuci să le salvezi pe calculator.

Aici intervin însă aplicaţiile pentru smartphone-uri realizate să-ţi uşureze semnificativ transferul şi, mai ales, backup-ul pozelor prin intermediul unor funcţii dedicate. Cu o astfel de opţiune, o poză realizată cu camera foto a telefonului este transferată automat în cloud imediat ce este disponibilă o conexiune la internet. Ideal este însă să poţi alege ca uploadul pozelor să se facă doar prin Wi-Fi, pentru a evita consumul de date în 3G sau 4G.

Astfel de opţiuni există de ceva timp, însă interesul pentru ele a crescut semnificativ după ce o funcţie asemănătoare a fost implementată şi în aplicaţia oficială de Facebook.

Facebook nu este însă cea mai bună soluţie pentru backup-ul pozelor făcute cu camera foto a telefonului, iar în acest articol îţi vom prezenta câteva alternative superioare.

Dropbox – Android şi iOS

Dropbox este unul dintre cele mai populare servicii de stocare a datelor în cloud datorită unei aplicaţii desktop foarte uşor de utilizat. Aplicaţiile de Android şi iOS au opţiunea de a uploada automat în cloud fotografiile realizate cu camera foto şi poţi alege ca transferul să se realizeze doar prin conexiuni Wi-Fi. Ulterior, vei găsi fotografiile pe orice alt dispozitiv pe care ai instalat Dropbox, fie el PC, laptop sau tabletă. Singurul dezavantaj al aplicaţiei este că oferă gratuit doar 2 GB pentru stocarea fotografiilor, ceea ce poate deveni o problemă dacă obişnuieşti să realizezi sute de poze într-un interval scurt de timp.

Dropbox

Dropbox

SugarSync – Android şi iOS

SugarSync este un serviciu popular în Statele Unite, dar mai puţin utilizat în România, însă pentru scopul acestui articol este foarte asemănător cu Dropbox. Astfel, şi SugarSync îţi permite să uplodezi în cloud pozele şi clipurile video realizate cu camera foto a telefonului, fără să fie nevoie să apelezi la setări suplimentare. În aceste condiţii, principalul avantaj al lui SugarSync în faţa lui Dropbox este spaţiul gratuit de 5 GB.

SugarSync

SugarSync

Box – Android şi iOS

Box este un serviciu asemănător cu Dropbox şi SugarSync cu care îţi poţi încărca pe internet pozele realizate cu telefonul mobil, însă nu în mod automat. Practic, trebuie mai întâi să stabileşti pentru ce fotografii vrei să faci backup şi ce director de fişiere vrei să sincronizezi între dispozitivele pe care ai instalat Box. Cel mai simplu este să creezi un director de tip “Fotografii telefon” pe care să îl setezi să se sincronizeze automat. Procedeul este evident ceva mai complicat decât în cazul lui Dropbox, însă Box are avantajul unui spaţiu gratuit de stocare de 5 GB.

Box

Box

Facebook – Android şi iOS

Facebook a introdus recent posibilitatea de a uploada automat în profilul personal de pe reţeaua socială pozele realizate cu telefonul mobil. Acestea sunt uploadate într-un album privat, astfel că nu pot fi vizualizate de alte persoane. Opţiunea poate fi utilă dacă eşti un împătimit al Facebook-ului, însă reţine că fotografiile nu sunt încărcate la rezoluţia originală, ci într-o versiune mai mică. Prin urmare, dacă vrei să păstrezi pozele la calitatea iniţială, îţi recomandăm una dintre aplicaţiile de mai sus. Marele avantaj al aplicaţiei este însă spaţiul practic nelimitat de stocare.

Facebook

Facebook

Concluzii

Chiar dacă nu sunt foarte multe la număr, aplicaţiile care îţi permit să faci automat backup la pozele realizate cu telefonul mobil oferă funcţii simple şi uşor de folosit. De altfel, acestea vin ca opţiuni suplimentare pentru aplicaţiile unor servicii consacrate de tip cloud, însă spaţiul redus poate deveni o problemă pentru cei care fotografiază foarte mult şi folosesc serviciul şi pentru alte tipuri de fişiere. Într-o astfel de situaţie, aplicaţia Facebook poate reprezenta o soluţie de avarie.

1 comentariu

  1. anghel george

    4 mai 2015 la 02:56

    Aplicatiile de mai sus nu pot fi explicate in limba romana ptr. cei ce nu cunosc engleza ??

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri