GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Symbian Belle – detalii, caracteristici si pareri

Autor: Echipa GiZ

Symbian Belle este al doilea update, după Symbian Anna, pentru sistemele de operare din seria Symbian 3. Aşteptat cu mult entuziasm de fanii Nokia, compania creatoare a sistemului de operare, acesta promite să aducă o serie de schimbări care să modifice total percepţia faţă de telefoanele care vor funcţiona pe această platformă.

Symbian Belle este aşteptat să fie lansat oficial pe data de 24 august, adica astazi, urmând să vedem care vor fi primele terminale de la Nokia care vor fi echipate cu acest nou sistem de operare. Printre primele telefoane care sunt aşteptate să aibă instalat noul sistem de operare se numără Nokia N8 sau Nokia 700, primul smartphone Nokia cu un procesor care rulează la o frecvenţă de 1 GHz.

Mai multe detalii referitoare la modelele Nokia care vor fi lansate odată cu noul sistem de operare vom avea în cel mult o zi, având în vedere că Nokia se pregăteşte de anunţul oficial referitor la aceste aspecte. Totuşi, aşa cum era de aşteptat, este cunoscut deja faptul că posesorii de telefoane Nokia echipate cu sistemul Symbian Anna vor beneficia în mod gratuit de actualizarea de software.

Symbian Belle - exista si o numaratoare inversa pana la lansare oficiala

Symbian Belle – exista si o numaratoare inversa pana la lansare oficiala

Să urmărim acum câteva din funcţiile aduse de Symbian Belle. În primul rând, la nivel de interfaţă cu utilizatorul, Symbian Belle vine cu iconiţe restilizabile cu formă variabila. Este vorba aici de iconitele pentru diferite funcţii precum: ceas, calendar, email sau contacte.

În plus, odată cu această nouă versiune, numărul ecranelor de start creşte de la trei, câte permitea Symbian Anna, până la şase. Bara de status a suferit de asemenea modificări, atât la nivel de aspect, cât şi la nivel de funcţionalitate, afişând notificări legate de o arie mai largă de funcţii.

Symbian Belle aduce şi o serie de aplicaţii inovatoare. Aici este de remarcat în primul rând suita de aplicaţii business de la Microsoft, care conţine, printre altele: Lync( care oferă o funcţionalitate de messenger) sau PowerPoint Broadcaster (o variantă simplificată pentru prezentări de tip PowerPoint).

Mai multe informaţii referitoare la noul sistem de operare vom avea după anunţul oficial al celor de la Nokia.

5 comentarii

 1. Radu

  23 octombrie 2011 la 13:23

  In Romania cand apare Belle?

  • Andrei

   24 octombrie 2011 la 22:31

   pai, exista deja. Dar nu merge decat pe anumite telefoane din ce stiu eu. Nu bag insa mana in foc, nu sunt chiar in tema cu Symbian-ul

 2. Radu

  24 octombrie 2011 la 22:33

  Am nokia n8.Stiu ca merge, dar nu cred ca in Romania a aparut Belle!

  • Andrei

   24 octombrie 2011 la 23:04

   Hmmm. Incerc sa ma documentez si revin daca aflu ceva. Sry, chiar nu sunt in tema cu Symbian-urile :(

  • Andrei

   24 octombrie 2011 la 23:09

   Mda, se pare ca ai dreptate, nu exista update oficial la Belle pentru N8 cam nicaieri din ce am gasit eu. Ci doar versiuni hacked pe care le pui cu riscul de a se strica ceva. Gen http://forum.dailymobile.net/index.php?topic=52544.0

   Nokia are insa mare eveniment saptamana asta si poate baga si Belle-ul la download oficial, pe langa anuntarea telefoanelor cu WM7 asteptate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri