Symbian Belle – detalii, caracteristici si pareri

Symbian Belle – detalii, caracteristici si pareri

Symbian Belle este al doilea update, după Symbian Anna, pentru sistemele de operare din seria Symbian 3. Aşteptat cu mult entuziasm de fanii Nokia, compania creatoare a sistemului de operare, acesta promite să aducă o serie de schimbări care să modifice total percepţia faţă de telefoanele care vor funcţiona pe această platformă.

Symbian Belle este aşteptat să fie lansat oficial pe data de 24 august, adica astazi, urmând să vedem care vor fi primele terminale de la Nokia care vor fi echipate cu acest nou sistem de operare. Printre primele telefoane care sunt aşteptate să aibă instalat noul sistem de operare se numără Nokia N8 sau Nokia 700, primul smartphone Nokia cu un procesor care rulează la o frecvenţă de 1 GHz.

Mai multe detalii referitoare la modelele Nokia care vor fi lansate odată cu noul sistem de operare vom avea în cel mult o zi, având în vedere că Nokia se pregăteşte de anunţul oficial referitor la aceste aspecte. Totuşi, aşa cum era de aşteptat, este cunoscut deja faptul că posesorii de telefoane Nokia echipate cu sistemul Symbian Anna vor beneficia în mod gratuit de actualizarea de software.

Symbian Belle - exista si o numaratoare inversa pana la lansare oficiala
Symbian Belle – exista si o numaratoare inversa pana la lansare oficiala

Să urmărim acum câteva din funcţiile aduse de Symbian Belle. În primul rând, la nivel de interfaţă cu utilizatorul, Symbian Belle vine cu iconiţe restilizabile cu formă variabila. Este vorba aici de iconitele pentru diferite funcţii precum: ceas, calendar, email sau contacte.

În plus, odată cu această nouă versiune, numărul ecranelor de start creşte de la trei, câte permitea Symbian Anna, până la şase. Bara de status a suferit de asemenea modificări, atât la nivel de aspect, cât şi la nivel de funcţionalitate, afişând notificări legate de o arie mai largă de funcţii.

Symbian Belle aduce şi o serie de aplicaţii inovatoare. Aici este de remarcat în primul rând suita de aplicaţii business de la Microsoft, care conţine, printre altele: Lync( care oferă o funcţionalitate de messenger) sau PowerPoint Broadcaster (o variantă simplificată pentru prezentări de tip PowerPoint).

Mai multe informaţii referitoare la noul sistem de operare vom avea după anunţul oficial al celor de la Nokia.

5 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!