GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Windows 7 themes – teme pentru Windows 7

Autor: Echipa GiZ

Windows 7 este noul sistem de operare realizat de Microsoft pentru PC-uri, notebook-uri, Tablet Pc-uri, etc. De la bun început acesta s-a dorit a fi doar o versiune îmbunătăţită a Windows Vista de aceea asemănările între cele două sunt evidente. Totuşi Windows 7 include o serie de caracteristici noi care ar trebui să-l facă destul de atractiv pentru cei care folosesc Windows XP/Vista. Nu le voi enumera aici pentru că nu au legătură cu subiectul articolului nostru, însă ele există. Rămâne de văzut însă în ce măsură aceste caracteristici îi vor determina pe utilizatori să accepte mai repede Windows 7.

Revenind la subiect, cei de la Microsoft s-au gândit să ofere utilizatorilor posibilitatea de a fi creativi. În acest sens, odată cu lansarea meniului Control Panel, vei observa opţiunea Appearance and Personalization.

Control panel in Windows 7

Control panel in Windows 7

Cu un simplu clic de mouse ai acces la tot felul de setări ale ecranului, sidebar, taskbar, meniul start, fonturi şi multe altele. Personalizarea sistemului de operare se face extrem de simplu dacă modifici tema folosită, imaginea de fundal, culoarea ferestrelor sau screen saver-ul.

În Windows 7 o temă cuprinde câteva elemente esenţiale cum ar fi:

 • imaginea de fundal;
 • culoarea ferestrelor ;
 • sunetele.

În mod obişnuit, după ce ai instalat cu succes Windows 7 pe calculatorul tău, beneficiezi de câteva teme predefinite grupate în:

 • teme de bază – windows 7 basic, windows classic, high contrast.
 • teme Aero – windows 7, architecture, characters, landscapes, nature, scenes.

Având în vedere numărul redus de teme disponibile există două variante: descarci de pe Internet diferite teme sau modifici una existentă după propriile dorinţe. Ambele variante sunt la fel de simple şi nu necesită mult timp.

Dacă mergi pe prima variantă am găsit câteva site-uri de pe care se pot descărca gratuit teme pentru Windows 7:

 • http://windows.microsoft.com – ce loc mai bun de căutat teme pentru Windows dacă nu pe site-ul celor de la Microsoft. La secţiunea Downloads se găseşte Galeria de Personalizare plină cu “bunătăţi”. Momentan sunt doar 20 de teme, 13 imagini de fundal şi mai multe gadget-uri dar Microsoft promite că odată cu lansarea oficială a lui Windows 7 vor fi disponibile mai multe.
Sectiunea Download pe site-ul Microsoft

Sectiunea Download pe site-ul Microsoft

 • http://www.intowindows.com – pe acest blog vei găsi atât teme Aero ,vreo 14 la număr, cât şi 16 teme de bază. În plus mai sunt teme oficiale de la Porsche şi Ferrari. Dacă doreşti să creezi propriile teme există şi un scurt ghid care îţi explică pas cu pas cum să faci acest lucru.
 • http://www.ithinkdiff.com – la adresa respectivă este un link cu Teme de Windows 7. Odată încărcată pagina vei descoperi peste 20 de teme, unele având imagini de fundal superbe. Personal mi-au placut Earth Space, Ether Reality, Streams of Light şi Tiger Aqua Blue.

Mai sunt şi alte site-uri care oferă teme de Windows 7 dar cele trei de sus mi se par cele mai bune.

Aici se pot personaliza temele instalate in sistem

Aici se pot personaliza temele instalate in sistem

Dacă vrei să modifici o temă instalată în calculator trebuie să modifici culoarea ferestrelor, sunetele de Windows cât şi imaginea de fundal. Pentru asta am găsit următoarele două site-uri de pe care se pot descărca pachete de imagini de fundal pentru Windows 7:

Cu siguranţă Windows 7 oferă ceva mai mult decât predecesorii săi la capitolul personalizare. Nu mai trebuie să instalăm programe care dau tot felul de erori sau consumă nejustificat de multe resurse pentru a ne bucura de un alt Windows în fiecare zi.

1 comentariu

 1. vasile

  11 februarie 2010 la 14:06

  e buono

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri