GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top aplicaţii pentru iPhone – Cele mai bune aplicaţii pentru iOS

Autor: Echipa Giz.ro

Lansarea iPhone 4S nu a fost primită cu un entuziasm exagerat, întrucât noul telefon marca Apple păstrează acelaşi design ca şi predecesorul său.

Cu toate acestea, pe lângă îmbunatăţirile oferite la nivel hardware, iPhone 4S are potenţialul de a se diferenţia prin sistemul de operare iOS şi, mai ales, prin intermediul numeroaselor aplicaţii de top oferite de dezvoltatori.

Chiar dacă Google Android vine puternic din urmă, iOS este considerat în continuare cel mai bogat sistem de operare din punct de vedere al aplicaţiilor, iar Giz îţi prezintă în acest articol o selecţie pentru cele mai bune aplicaţii iPhone disponibile în prezent în iTunes Store.

Universul aplicatiilor pentru iPhone este bogat

Read It Later

Dacă ai o conexiune limitată la internet, Read It Later este una dintre aplicaţiile care nu ar trebui să-ţi lipsească de pe iPhone 4S. Aceasta îţi permite să downloadezi pagini web şi să le citeşti mai târziu, fie în formatul original, dar fără reclame, fie doar în format text, ca pe o carte. În plus, aplicaţia este ideală pentru articolele lungi, pe care vrei să le citeşti în mai multe “reprize”.

ReadItLater, o aplicatie excelenta pentru cei care citesc mult pe internet

Dropbox

Într-o epocă în care folosim tot mai multe dispozitive electronice, o aplicaţie care să sincronizeze uşor şi rapid fişierele este ideală. Dropbox este un serviciu care probabil nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar aplicaţia pentru iPhone îţi permite facilităţi similare cu cea desktop: accesarea fişierelor sharuite, descărcarea lor sau chiar vizualizarea lor directă.

Dropbox aduce pe telefonul mobil aplicatia de backup si sharing de fisiere

Wikipanion

Wikipanion este aplicaţia iPhone pentru Wikipedia, enciclopedia online care îţi oferă informaţii despre… orice. Comparativ cu versiune mobilă a site-ului, aplicaţia are câteva funcţii suplimentare precum salvarea anumitor pagini, căutare în articol şi furnizarea articolului pe Twitter, care sunt mai bine integrate. În plus, nu există reclame.

Wikipedia are aplicatie speciala pentru iPhone

Twitter

Dacă tot am adus vorba despre Twitter, să vorbim şi despre aplicaţia dedicată iPhone pentru această reţea socială. Este vorba despre fostul Tweetie, aplicaţia cumpărată de Twitter care a fost rebranduită. Principala schimbare este că aplicaţia a devenit gratuită, în rest păstrând aceeaşi direcţie: interfaţă facilă, numeroase opţiuni şi suport pentru mai multe conturi.

Aplicatia Twitter faciliteaza accesul la aceasta retea de socializare

Facebook

Evident, şi reţeaua de socializare Facebook are aplicaţie pentru iPhone, iar aceasta tinde să fie mai uşor de utilizat decât versiunea desktop. Prin intermediul paginii de start ai acces rapid la cele mai importante secţiuni ale site-ului (feed-ul de noutăţi, notificări, mesaje etc), inclusiv la pagini de brand.

Aplicatia Facebook faciliteaza accesul la aceasta retea de socializare

Stanza

Dacă îţi place să citeşti, Stanza este una dintre cele mai bune aplicaţii, pentru că este compatibilă cu formatele epub şi PDF şi îţi permite să transferi propriile cărţile electronice pe telefon. De asemenea, ai acces la resurse de cărţi electronice disponibile pe internet, o bună parte dintre acestea fiind gratuite.

Stanza, un e-book-reader pentru iOS

Adobe Photoshop Express

Aplicaţia realizată de Adobe permite editarea sumară a fotografiilor de pe iPhone, printre funcţii regăsindu-se cele de crop, expunere sau efecte. Evident, nu trebuie să te aştepţi la facilitaţi precum cele oferite de versiunea de desktop a lui Photoshop, însă pentru editarea de bază a fotografiilor realizate cu camera foto este suficient.

Photoshop poate fi utilizat si pe telefonul mobil

PCalc Lite

Dacă eşti student la o facultate tehnică şi trebuie să faci multe calcule, inclusiv de trigonometrie, PClac Lite este una dintre cele mai bune opţiuni. Aplicaţia calculează inclusiv logaritmi şi radieni, pe lângă operaţiile de bază disponibile pe care aplicaţie similară. Iar dacă aceste funcţii nu sunt suficiente, poţi apela la versiunea cu bani.

PCalc, un calculator stiintific pentru iPhone

TuneIn Radio

Îţi place să asculţi muzică la telefonul mobil, însă nu ai o colecţie personală? Atunci probabil că trebuie să foloseşti aplicaţia TuneIn Radio, care îţi oferă acces la peste 50.000 de posturi de radio din întreaga lume. În plus, aplicaţia poate fi utilizată şi pe post de alarmă pentru telefon.

TuineIn Radio iti deschide poarta catre 50.000 de posturi de radio

Instagram

Instagram a devenit una dintre cele mai utilizate aplicaţii de photo-sharing, în primul rând datorită simplităţii de utilizare: faci o poză, eventual o retuşezi puţin şi apoi o publici pe internet. De asemenea, te poţi relaxa în momentele moarte ale zilei prin navigarea printre poze.

Instagram te ajuta sa partejezi fotografii

Converter Plus

Aplicaţia Converter Plus îţi oferă o gamă dioversificată de convertoare: de la cele valutare, până la transformările banale din diverse unităţi de măsură (temperatură, volum, distanţă etc), dar şi un calculator care estimează costurile unui împrumut bancar pe bază mai multor parametri.

Converter PLus face aproape orice conversie iti trece prin cap

Evernote

O aplicaţie pentru notarea unor lucruri importante este esenţială pentru orice utilizator de mobile, iar Evernote este dintre cele mai bune pentru iPhone. Aceasta are avantajul că este disponibilă şi pentru alte platforme, motiv pentru care notele se pot sincroniza între mai multe dispozitive. Partea mai puţin bună este că necesită înregistrare, iar versiunile cu dotări bogate sunt pe bani.

Evernote te ajuta sa nu pierzi nicio informatie importanta

Angry Birds

Nu puteam încheia prezentarea fără să amintim de unul dintre cele mai populare jocuri pentru telefoane mobile, Angry Birds. Pe cât de simplu ca şi concept (arunci cu păsări după porci), pe atât de creator de dependenţă, Angry Birds a fost descărcat de 500 de milioane de ori şi ar putea deveni cel mai popular joc din istorie. Pentru asta trebuie să detroneze doar Nokia Snake, utilizat, potrivit unor estimări subiective, pe aproape 1 miliard de telefoane.

Angry Birds, jocul care face istorie pe telefonul mobil

Concluzii

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune aplicaţii iPhone disponibile în iTunes Store, care numără în prezent peste 500.000 de aplicaţii. Nu ne rămâne altceva de făcut decât să-ţi urăm navigare plăcută prin iTunes Store şi spor la download!

1 comentariu

  1. flashscore

    31 august 2015 la 14:50

    Cei de la Flashscore au lansat aplicatia Flashscore Rezultate pentru iOS. E pe primul loc la categoria Sport. Linkuri pentru descarcare gasiti pe site.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri