GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer Aspire Switch 10, 10E şi 11V – tablete convertibile în laptopuri

Autor: Echipa Giz.ro

Acer a împrospătat seria de tablete convertibile Switch care pot fi utilizate şi pe post de laptopuri cu câteva modele atractive cu ecrane IPS şi autonomie ridicată.

Acer este unul dintre producătorii care activează pe piaţa tabletelor care pot fi convertite în laptopuri prin ataşarea unei tastaturi fizice sub brandul Aspire Switch.

Chiar dacă pe piaţa din România acestea au avut o disponibilitate redusă, lucrurile s-ar putea schimba în viitorul nu foarte îndepărtat după lansarea noii serii de convertibile Switch.

Aceasta a fost prezentată în cadrul unui eveniment care a avut loc la New York, iar pentru moment Acer a dezvăluit două tablete convertibile de 10” care se adresează unui public diversificat. În plus, vor exista şi o serie de modele premium cu ecrane cu diagonala de 11.6 si 12.5 inch, motorizate de platforme hardware Intel Core M.

Acer Aspire Switch 10 – convertibil compact premium

Cel mai atractiv convertibil din noua gamă este Acer Aspire Switch 10. Vorbim despre o tabletă cu design de calitate şi aspect premium în special pe partea din spate.

Dispozitivul vine cu sistem de operare Windows 8.1 şi utilizează un ecran IPS cu diagonală de 10.1”, rezoluţie Full HD 1920×1200 pixeli şi digitizer, a cărui suprafaţă este protejată cu Gorilla Glass 3.

Platforma hardware este un chipset Intel Atom, însă Acer nu a dezvăluit încă cu exactitate despre ce model este vorba. Ştim însă ca tableta va beneficia de 2 GB de memorie RAM şi grafică Intel HD, în timp ce memoria internă este de 32 sau 64 GB.

Tableta poate fi conectată la un docking station care cuprinde tastatură şi, opţional, un hard-disk cu capacitatea de până la 1 TB. Tastatura este de tip chicklet şi include taste bine spaţiate, iar touchpadul oferă suport pentru 6 gesturi. Din punct de vedere al conectivităţii, convertibilul este dotat cu un port USB 2.0, un port microUSB 2.0 şi un port microHDMI. Sistemul de operare vine la pachet cu suita office Microsoft Office 365 Personal valabilă timp de 1 an.

Tableta integrează un acumulator de 22 Whr care asigură o autonomie de până la 7 ore şi cântăreşte 595 de grame, în timp ce în format de laptop ajunge la 1.18 kg.

Acer Aspire Switch 10E va apărea pe pieţele din Europa în cursul lunii iunie şi va avea un preţ recomandat de producător de 450 EUR. În România, ne putem aştepta la costuri de circa 2.000 lei pentru varianta de bază cu 1 GB RAM şi 32 de GB de memorie internă.

Acer Aspire Switch 10E – convertibil cu autonomie ridicată

Acer Aspire Switch 10E este un convertibil mai accesibil adresat în special celor care au nevoie de o autonomie cât mai bună.

Acesta este echipat cu un ecran IPS cu diagonala de 10” cu rezoluţie 1280×800 pixeli şi protecţie Gorilla Glass 3.

La fel ca şi în cazul lui Switch 10, platforma hardware este alcătuită dintr-un chipset Intel Atom cu grafică Intel HD a cărui configuraţie exactă nu a fost dezvăluită, însă în acest caz vorbim despre o diversificare a opţiunilor şi în funcţie de memoria RAM: 1 GB RAM sau 2 GB RAM. De asemenea, utilizatorii pot alege între varianta cu 32 GB sau cea cu 64 GB de memorie internă.

Acer Aspire Switch 10E

Acer Aspire Switch 10E

Chiar dacă are aceeaşi diagonală ca şi Switch 10, Switch 10 E integrează un acumulator Li-Ion de 30 Whr care permite atingerea unei autonomii oficiale de până la 12 ore.

Sistemul de prindere al ecranului de tastatură ataşată este identic ca şi în cazul lui Switch 10, iar tastatura este identică şi oferă aceeaşi gamă de porturi.

Acer Aspire Switch 10E va fi disponibil pe piaţa din Europa începând din luna mai şi va avea un preţ recomandat de producător de 300 EUR, astfel că în România ne putem aştepta la costuri de 1.300 – 1.500 lei.

Acer Aspire Switch 11 V şi Switch 12 2015

Modelul Switch 11 V este un redesign total al Switch-ului 11 existent deja pe piaţă. Acer a optat pentru o carcasă metalică, platformă hardware Intel Core M şi un ecran IPS cu rezoluţie FHD. Acestora li se adaugă o baterie de 45W, care va ajuta acest model să depăşească în autonomie cam orice alt convertibil similar disponibil în magazine în prezent.

Pe de altă parte, carcasa metalică şi bateria mare fac Switch-ul 11V ceva mai greu şi mai gros decât alte tablete premium, precum Asus-ul Tansformer Book Chi T300. Însă toate dotările oferite, împreună cu preţul bun la care ne aşteptăm ca acest model să ajungă pe piaţă (în jur de 500 EUR – 2300 lei), vor pune mini laptopul pe harta multora dintre voi.

Rămâne de văzut cât de bine vor reuşi cei de la Acer să implementeze platforma Core M pe acest dispozitiv, în condiţiile în care nu toate portabilele construite pe acest hardware testate de noi au fost reuşite.

Pe lângă modelul de 11 inch, cei de la Acer au prezentat foarte succint şi un Switch 12 2015, un detaşabil extrem de subtire şi usor, despre care nu ştim însă nimic concret în acest punct. Îl puteţi însă vedea în clipul de mai jos, alături de modelul de 11 inch.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri