GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Amazon Kindle – tabletă cu sistem de operare propriu bazat pe Android

Autor: Echipa GiZ

În legătură cu lansarea unei tablete de către cei de la Amazon, au existat o mulţime de zvonuri de ceva vreme. In schimb, informatii oficiale nu au existat. Cu toate acestea, problema au căpătat o noua dimensiune o dată cu MG Siegler de la Techcrunch. Acesta susţine că “tableta e reală, a văzut-o” şi a avut ocazia sa o testeze.

Amazon nu a confirmat cele spuse de Siegler însă sustine altceva în acest sens. Compania a afirmat că va lansa mai întâi tableta de 7 inch, urmând că o tabletă de 10 inch să fie lansată ulterior. Lansarea acesteia din urmă depinde însă de succesul pe care îl va avea tableta de 7 inch.

Amazon Kindle - asteptam mai multe detalii

Amazon Kindle - asteptam mai multe detalii

Astfel, deodată avem confirmare, preţ şi specificaţii pentru această tabletă. Tot ce mai lipseşte sunt imaginile. Daca tot vorbeam despre imagini, despre lipsa lor mai exact, Siegler susţine că Amazon Kindle va fi similar ca aspect cu BlackBerry Playbook.

Noua tabletă Amazon Kindle va avea un ecran de 7 inch de tip capacitiv multitouch şi va funcţiona pe o platformă Android. Ceea ce atrage atenţia la acest capitol este faptul că cei de la Amazon folosesc un sistem Android mai vechi pe care au construit un alt sistem de operare.

În ceea ce priveşte alte specificaţii tehnice, nu avem alte informatii exacte. Însă se crede că procesorul va fi unul single-core. De asemenea, în ceea ce priveşte memoria, se aşteaptă că ea să fie de maxim 6 GB.  Tableta va avea posibilitatea de conectare wireless, va fi dotată cu port micro-USB iar bateria va avea autonomie de până la 10 ore.

În cazul în care va entuziasmează tabletele Amazon, data lansării nu este oficială. Cu toate aceastea, se aşteaptă că aceasta să apăra cândva în luna noiembrie iar o versiune de 10 inch a acestei tablete ar putea fi lansată la începutul anului următor. În ceea ce priveşte preţul Amazon Kindle, acesta va fi în jur de 1200 RON.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri