GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus Eee Pad Slider – tableta cu tastatura incorporata

Autor: Echipa Giz.ro

Asus a fost unul dintre protagoniştii cunoscutului eveniment Consumer Electronics Show (CES) pe segmentul tabletelor, lansând numeroase produse pe această nişă.

Conştienţi că acapararea unei părţi din cota de piaţă deţinută de Apple nu va fi la fel de simplă precum o plimbare în parc, taiwanezii nu s-au rezumat la simple clone de iPad şi au venit cu numeroase gadgeturi hibride.

Într-un articol anterior am văzut că Asus Eee Pad Transformer poate deveni un adevărat netbook prin intermediul unei tastaturi separate incluse în pachet, iar acum vom analiza puţin modelul Eee Pad Slider, care vine cu tastatura QWERTY glisantă.

Design şi construcţie

Tableta cu tastatura glisanta de la ASUS

Din punct de vedere al designului, Asus Eee Pad Slider nu aduce schimbări majore în segmentul tabletelor, lucru ce ar fi oricum dificil. Totuşi, se remarcă faptul că cele două laturi mai mici ale gadgetului sunt uşor curbate, element ce contribuie la u grad sporit de elegantă.

Display-ul este de tip LCD multitouch şi are o diagonală de 10.1”, oferind o rezoluţie standard de 1280×800 pixeli. Tastatura full-QWERTY glisantă este amplasată sub display şi, odată trasă din lăcaşul ei, relevă taste bine individualizate şi spaţiate. Se remarcă lipsa unui touchpad, situaţie generată însă de lipsa de spaţiu, însă la nevoie se poate utiliza un mouse conectabil prin USB.

Dotări tehnice

Privire din spate

Din punct de vedere al dotărilor tehnice, Asus Eee Pad Slider este practic identic cu modelul Transformer. Gadgetul este propulsat de noul procesor Nvidia Tegra 2, ajutat de o cantitate de memorie de 512 MB sau 1 GB, în funcţie de preferinţele utilizatorului. De asemenea, acesta din urmă poate opta pentru versiunea cu capacitate de stocare de 32 GB sau pentru cea de 64 GB.

Conectarea la internet se poate realiza prin intermediul portului wireless Wi-Fi 802.11 b/g/n şi, din nou opţional, prin 3G, la care se adăugă conexiunea bluetooth pentru transferul local de fişiere.

Şi Eee Pad Slider beneficiază de două camere foto: prima dintre ele are 1.2 MP şi este amplasată frontal, în timp ce a doua este poziţionată pe partea din spate şi are 5 MP, oferind şi funcţia Flash LED. Nu lipsesc nici porturile miniHDMI sau miniUSB, dar nici slotul pentru carduri microSD şi mufele pentru căşti şi microfon.

Asus Eee Pad Slider utilizează sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb, dezvoltat de Google special pentru tablete touchscreen.

Concluzii

Deşi aparent nu este foarte diferit de Transformer, Asus Eee Pad Slider are unele avantaje clare comparativ cu “fratele” său. Dacă eşti în căutarea unei tablete pe care să o poţi utiliza ca netbook destul de des, aceasta este una dintre soluţiile recomandate, întrucât tastatura este glisantă şi subţire, astfel că nu trebuie să o transporţi separat. Unul dintre puţinele impedimente este absenţa touchpad-ului, care ar putea reprezenta un dezavantaj major dacă eşti un adept al utilizării intensive al mouseului.

Disponibilitate şi preţ

Asus Eee Pad Slider va fi disponibil în magazine începând cu luna mai pentru un preţ recomandat cuprins între 500 şi 800 de dolari, în funcţie de configuraţie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri