GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus EEE Pad Slider – inovaţii majore pentru noua tabletă de la Asus

Autor: Echipa GiZ

Asus lansează un nou produs pe piaţă, o nouă tabletă cu Android, numită Asus EEE Pad Slider. Aceasta va fi disponibila in urmatoarele săptămâni, atât în Europa cât şi în Statele Unite.

Cu toate acestea, noi facem parte dintre acei câţiva privilegiaţi care au putut să facă rost de noul model înainte de această dată. Aşa că, în cele ce urmează vă vom oferi o scurtă prezentare a acestui nou produs, pentru a putea hotărî singuri dacă modelul întâlneşte aşteptările voastre sau nu.

Asus EEE Pad Slider este o tabletă cu sistem de operare Android Honeycomb, platforma Tegra 2 şi display de 10.1 inch IPS. În comparaţie cu alte tablete însă, are dimensiuni ceva mai mari. Spun acest  lucru deoarece această tabletă are integrată şi o tastatură, fapt ce o face ceva mai groasă şi mai grea. Cei de la Asus au introdus probabil această tastatură ca răspuns la nemulţumirile acelora care nu se descurcau să scrie folosind tabletele, cu a lor tastatură on-screen.

Asus EEE Pad Slider - tableta cu tastatura glisanta - o idee interesanta

Asus EEE Pad Slider – tableta cu tastatura glisanta – o idee interesanta

În încercarea de a oferi o imagine cât mai clară asupra acestui produs, am introdus mai jos o înregistrare video care prezintă noul EEE Pad Slide.

În ceea ce priveşte eventualele avantaje ale acestui model, am reuşit să identificăm câteva:

  • Design-ul: Tableta are un aspect plăcut dar în acelaşi timp durabil, solid.
  • Ecranul: Asus EEE Pad Slide este echipat cu un display luminos, cu panel IPS, oferind astfel culori bigate si unghiuri de vizibilitate foarte bune.
  • Tastatura: Cu toate că este puţin cam înghesuită, ea ajută Slider-ul să devină mai mult decât o jucărie, să devină un posibil înlocuitor pentru laptop, unul mai compact şi mai portabil.
  • Mecanismul cu şină reprezintă un alt avantaj deoarece poate ţine loc de stativ pentru ecran. In plus, el pare destul de bine construit şi durabil.
  • Sistemul de operare: Tableta, fiind echipată Android 3.1, este una destul de rapidăş in plus, poate rula aplicaţii diverse, de la Browserul cu suport Flash, până la diverse tipuri de conţinut HD sau jocuri.
Cu ecranul rabatat, arata ca o tableta normala, doar ca ceva mai groasa

Cu ecranul rabatat, arata ca o tableta normala, doar ca ceva mai groasa

Pe de altă parte, am identificat şi câteva dintre dezavantajele unui astfel de model:

  • Mecanismul cu şină: Dezavantajul la un astfel de mecanism este faptul că nu poţi ajusta unghiul de vizualizare a ecranului. Astfel, în anumite situaţii, tableta poate deveni incomodă.
  • Un alt lucru care nu ne-a plăcut la acest model este faptul că nu are un pad optic inclus sau un trackpoint. Astfel că, nu aveţi altă opţiune decât să atingeţi direct ecranul cand vreti sa activaţi o anumită comandă, sau să umblaţi cu mouse-ul după voi.

Asus EEE Pad Slide vine fără îndoială cu o inovaţie care va atrage destui cumpărători. Cu toate acestea, rămâne de văzut şi cât de practică este această inovaţie şi dacă va rezista în timp.

Mai multe detalii despre Asus EEE Pad Slider vă vom oferi în zilele următoare, când vom posta pe site un review al acestei tablete. Intre timp, dacă aveţi întrebări sau nelămuriri legate de aceasta, ni le puteţi aduce la cunoştinţă prin comentarii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri