GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus Fonepad – tabletă accesibilă de 7″ cu procesor Intel şi funcţie de telefonie

Autor: Echipa Giz.ro

Asus a dezvăluit la MWC 2013 primele informaţii şi fotografii oficiale cu Asus Fonepad, o tabletă accesibilă cu sistem de operare Android şi procesor Intel dotată inclusiv cu funcţie de telefonie, aşa cum sugerează şi numele.

Asus susţine că noua tabletă se adresează în special utilizatorilor care vor să combine portabilitatea unui smartphone cu utilitatea unei tablete de mici dimensiuni, însă este greu de crezut că vor exista multe persoane care vor utiliza funcţia de telefonie a dispozitivului.

Chiar şi aşa, Asus Fonepad este o adiţie interesantă în gama de tablete a producătorului taiwanez. Tableta beneficiază de un ecran IPS cu diagonala de 7” şi rezoluţie 1280×800 pixeli, în timp ce platforma hardware este asigurată de un procesor single-core Intel Atom Z2420 cu frecvenţa de 1.2 GHz.

Atenţie însă, nu este vorba despre un procesor din noua familie Clover Trail+ prezentată chiar la MWC 2013, ci despre unul dintre modele lansate în luna ianuarie la CES.

Chipsetul grafic este PowerVR SGX540 GPU, iar tableta are 1 GB RAM, la care se adaugă 16 GB pentru stocarea datelor care pot fi extinşi prin carduri microSD.

Marele avantaj al tabletei este fără îndoială disponibilitatea default a conexiunii 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, pe lângă Wi-Fi şi bluetooth 3.0.

Asus Fonepad, o tableta accesibila cu conectivitate 3G

Asus Fonepad, o tableta accesibila cu conectivitate 3G

Versiunea europeană a tabletei nu beneficiază de cameră foto pe partea din spate, ci numai de cameră foto frontală de 1.2 MP pentru apeluri video, însă acest inconvenient va fi probabil ignorat de cei mai mulţi utilizatori.

În schimb, tableta plusează la capitolul software: sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean a fost îmbogăţit cu câteva aplicaţii interesante precum Floating App, care îndeplineşte rolul unui manager de aplicaţii, SuperNote Lite pentru notiţe şi WebStorage, serviciul de date în cloud pentru care Asus oferă 5 GB în mod gratuit.

Asus Fonepad hands on la MWC 2013:


De asemenea, Asus oferă opţional şi două huse pentru Fonepad, care au fost botezate VersaSleeve 7 şi Turn Case.

Pe piaţa europeană, Asus Fonepad va apărea în magazine în luna aprilie şi va avea un preţ de 219 EUR, astfel că în România ne putem aştepta la costuri de aproximativ 1.000 RON.

UPDATE: Asus Fonepad a apărut în magazinele din România la jumătatea lunii aprilie şi costă 1.099 RON.

Cu acest preţ, Asus Fonepad se încadrează practic între Asus MemoPad, care la 800 RON este cea mai accesibilă tableta a producătorului taiwanez, şi Nexus 7, tabletă premium construită de Asus pentru Google care costa tot 1.000 RON. Marele avantaj al lui Asus Fonepad în faţa lui Nexus 7 este însă disponibilitatea conexiunii 3G, astfel că există toate şansele ca noul produs să se bucure de popularitate.

Asus Padfone nu va avea camera foto pe spate in versiunea europeana

Asus Padfone nu va avea camera foto pe spate in versiunea europeana

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri