GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus Transformer Pad Infinity TF700 Review

Testat pe data de 25 iunie 2012
Pe scurt: Probabil cea mai buna tableta cu Android a momentului, Asus-ul Transformer Infinity impresioneaza prin putere, aspect si al sau ecran FHD, avand in acelasi timp un pret de achizitie corect, chiar daca putin cam piperat.
Produs testat: Asus Transformer Pad Infinity TF700   Testat de: Andrei Girbea    Nota: 4/5    Pret: 2800 Lei

Eforturile depuse de ASUS cu ale lor tablete in ultimul an sunt sumarizate perfect de ASUS Transformer Pad Infinity TF700, cea mai noua creatie. Am testat primul ASUS Transformer anul trecut prin Aprilie, am si fost posesorul unuia pentru cateva luni si trebuie sa recunosc ca a fost probabil cea mai buna tableta cu Android la vremea sa.

Un an mai tarziu, ASUS Transformer Pad Infinity TF700 este din nou cea mai buna tableta din clasa sa si probabil va ramane astfel tot restul anului, reprezentand o optiune imposibil de ignorat pentru cei dornici sa achizitioneze o tableta cu Android.

M-am jucat cu Infinity Pad TF700 in ultimile zile si am ramas placut impresionat, desi exemplarulpriit la teste nu a fost exacta varianta finala, cea pe care o veti putea achizitiona din magazine. Asadar, am avut parte de cateva probleme minore, datorate versiunii de Android 4.0 rulate. Sunt sigur ca toate problemele vor fi rezolvate insa in cazul versiunii finale a tabletei, stiut fiind faptul ca Asus si Google colaboreaza bine in domeniul tabletelor.

In review-ul de mai jos veti gasi impresiile mele adunate in urma testarii functiilor principale ale tabletei. Mi-am permis in acelasi timp sa compar Infinity Pad-ul cu tabletele concurente ale momentului si sa trag concluzii in legatura cu modelul potrivit in functie de aplicatiile rulate.

Specificatiile ASUS Transformer Pad Infinity

Inainte de toate, sa aruncam o privire asupra specificatiilor principale ale tabletei:

Ecran10.1”, 1920 x 1200 pixeli, IPS+, cu Gorilla Glass
ProcesorNvidia Tegra 3 @1.7 GHz quad-core CPU, GPU 12-Core
Memorie1 GB RAM
Stocare64GB
ConectivitateWireless N, Bluetooth, GPS, 3G/4G-LTE (unele modele)
Senzoriaccelerometru, compas, giroscop, luminozitate
Porturimicro-HDMI, port de andocare proprietar, cititor carduri microSD
Camere foto8 MP cu blitz, pe spate, 2 MP webcam frontal
Baterie25 Whr
OSAndroid 4.0 IceCream Sandwich
Dimensiune263 × 180.8 × 8.5 mm
Greutate586 g
ExtraDifuzoare Asus SonicMaster; doua culori disponibile; tastatura detasabila optionala, cu baterie proprie, port USB si cititor de carduri SD

Review Video

In cazul in care nu aveti timp sau chef sa cititi tot articolul, review-ul video de mai jos cu siguranta se va dovedi de folos. Daca vreti sa aflati toate detaliile picante despre ASUS Transformer Pad TF700, va recomand totusi sa cititi intreg articolul.

Design si constructie

Nu cred ca multe persoane ma pot contrazice cand afirm ca ASUS Transformer Infinity este una din cele mai frumoase tablete construite vreodata. Masurand 263 × 180.8 × 8.5 mm si cantarind doar 586 de grame, Infinity Pad este mai usoara si mai subtire decat principalii sai competitori.

Asus Transformer Pad Infinity TF700 - design premium

Asus Transformer Pad Infinity TF700 – design premium

Ca si in cazul Transformerului Prime, carcasa tabletei este construita din aluminiu, cu un design circular in centrul caruia troneaza logo-ul ASUS. Doua culori vor fi disponibile, ca si inainte: Amethyst Gray, culoarea versiunii testate de mine, si Champagne Gold. Ca diferenta vizibila fata de Transformer Prime, trebuie mentionata fasia subtire din plastic folosita in partea superioara a tabletei, in dreptul antenelor modului GPS si WiFi, o diferenta constructiva semnificativa, menita a rezolva problemele modelului anterior.

Tot pe spate se gaseste lentila camerei foto de 8 megapixeli si grilajul fin al difuzorului. Din pacate ASUS a folosit tot o configuratie audio cu un singur canal, plasat in partea drepta jos a carcasei, ceea ce inseamna ca difuzorul va fi acoperit accidental de multe ori cand veti tine tableta in mana, fapt ce ve afecta calitatea auditiei.

Grila difuzorului mono

Grila difuzorului mono

O schimbare de design binevenita e constituita si de marginile carcasei, o combinatie de taietura dreapta si totodata curbata, care creste confortul cand tii tableta in ambele maini. Spre deosebire de Infinity, tabletele concurente au marginile in general prea ascutite, aproape taioase, ceea fele face incomode de tinut in mana o perioada mai indelungata.

Din fata nu sunt prea multe lucruri de spus, ecranul, webcam-ul si cativa senzori fiind acoperiti cu un strat protector Gorilla Glass.

Ecran protejat de Gorilla Glass

Ecran protejat de Gorilla Glass

Conectivitate, porturi si senzori

In ceea ce priveste porturile, nu avem nicio schimbare in cazul Transformerului Infinity 700 fata de Prime sau ceilalti membri ai familiei Transformer, singura modificare constand in rearanjarea acestora.

In partea de sus veti gasi butonul de pornire/oprire, microfonul, comutatorul de volum (plasat in partea dreapta). Pe partea laterala stanga, cum privim din fata, gasim cititorul de carduri microSD si iesirea video micro HDMI, un alt microfon si jack-ul audio de 3.5mm.

Porturi Micro HDMI si Micro SD sunt prezente pe Infinity

Porturi Micro HDMI si Micro SD sunt prezente pe Infinity

Pe partea dreapta ASUS a plasat al treilea microfon, iar in latura de jos avem conectorul de incarcare si conectare la un PC precum si doua mufe de andocare pentru atasarea docking station-ului, factorul diferentiator al familiei Transformer.

In ceeea ce priveste senzorii, veti gasi tot ceea ce este nevoie pe ASUS Transformer Pad Infinity 700, inclusiv giroscop, accelerometru, compas si sensor de iluminare.

Pe partea de conectivitate gasim bineinteles Wireless N, Bluetooth 4.0 si GPS. Toate problemele modulului GPS intalnite pe Prime au fost rezolvate prin includerea benzii subtiri de plastic in partea superioara a carcasei, exact in zona antenelor radio.

In cazul lui Infinity Pad a fost folosit un design cu doua antene, ceea ce permite performante excelente la transferul fara fir al datelor. Am rulat niste teste comparative intre Infinity, Asus TF300 si Apple iPad 3, pe care le veti gasi in clipul de mai jos. Veti observa ca diferentele intre TF700 si concurenta sunt mari, in special cand ne indepartam de sursa semnalului sau cand interpunem mai multe obstacole intre Infinity si router-ul la care este tableta conectata.

GPS-ul functioneaza foarte bine, dar dureaza aproximativ 30 de secunde pana cand Asus Infinity 700 receptioneaza semnal complet de la toti satelitii, precum veti vedea in clipul de mai jos. Spre comparatie, TF300 are nevoie de semnificativ mai mult timp ca sa realizeze GPS lock. Nu exclud totusi posibilitatea sa fi fost cateva probleme cu unitatea TF300 de test, deoarece n-am reusit sa fac GPS-ul sa mearga dupa mai mult de 5 minute de asteptare.

Am primit confirmarea ca Asus Infinity Pad va fi overit si in varianta 3G si 4G-LTE (pe pietele care suporta acest tip de conectivitate), insa acest lucru va avea loc spre sfarsitul anului. Trebuie mentionat insa ca acele versiuni nu vor fi dotate cu processor quad core Tegra 3, ci cu dual-core-ul Snapdragon S4. Nu poti castiga la toate capitolele, nu?

Tastatura externa

Ca si celelalte tablete din seria Transformer, Asus Infinity poate fi dotat cu o statie de andocare care aduce o tastatura completa QWERTY, un trackpad, o baterie externa si cateva porturi noi. Modelul pentru Infinity este identic cu cel pentru Transformer Prime, functionand perfect cu ambele modele.

Tastatura externa este destul de subtire, cantareste doar 540 de grame si oferta un port USB si un cititor de carduri SD de dimensiune mare. Bateria interna de 22 Whr va ajuta la cresterea autonomiei Transformerului Pad Infinity 700.

Tastatura detasabila - trademark-ul Asus Transformer

Tastatura detasabila – trademark-ul Asus Transformer

Portul USB de dimensiuni normale permite atasarea la tableta a diverselor tipuri de accesorii si periferice compatibile. Cititorul de carduri SD este compatibil cu standardul SDXC si va permite extinderea spatiului de stocare. Tastatura este in general OK, cu taste spatiate corespunzator si raspuns tactil adecvat, dar pentru degetele groase se poate dovedi cam mica. Trackpad-ul este destul de inghesuit, si chiar imprecis, cursorul sarind pe ecran destul de des. Cele doua butoane integrate in suprafat tactila sunt destul de tepene, asadar greu de apasat, dar avand ecranul sensibil la atingere la indemana ma indoiesc ca le veti folosi prea mult.

Tastatura OK, trackpad prea mic si imprecis

Tastatura OK, trackpad prea mic si imprecis

Docking-ul se vinde la noi pentru aproximativ 500 RON si, mentionez pentru a doua oara, este identic cu cel lansat pentru Transformer Prime in primavara acestui an, astfel ca daca aveti deja acel model, nu trebuie sa mai dati bani cand faceti upgrade-ul la Infinity (exceptand pretul noii tablete, bineinteles).

Ecranul

Daca ar fi sa aleg lucrul care imi place cel mai mult la Asus Infinity 700, cu siguranta as alege ecranul. Dimensiunile au ramas la fel, 10.1 inch, insa avem de-a face cu un panou IPS+ cu rezolutie Full HD (1920 x 1200 pixeli). Si arata excelent. Nivelul de luminozitate este bun, la fel si contrastul si culorile vii. Nu am la dispozitie dispozitive sofisticate de testare pentru reproducerea culorilor, dar ochiul meu imi spune ca aveam de-a face cu un gamut de culoare mai larg fata de ce ofera modelele de tablete disponibile pe piata in acest moment.

Ecranul lui Asus Infinity 700 - fara cuvinte

Ecranul lui Asus Infinity 700 – fara cuvinte

Si acum trebuie sa mentionam rezolutia. Pana la noul iPad, am considerat un moft ecranele mici, de 10”, cu rezolutii imense. Acum imi este clar ca pixelii inghesuiti intr-un ecran mic sunt viitorul. Practic in cazul lui Infinity 700 textul este reprodus mult mai fin, fiind imposibil sa distingi pixelii individuali. Nu veti fi coplesiti de rezolutia marita la inceput, dar cu timpul veti observa diferenta, care va deveni si mai evidenta cand va veti intoarce la un ecran „normal”.

Textul arata foarte bine pe ecranele de rezolutie mare

Textul arata foarte bine pe ecranele de rezolutie mare

Ecranul are o luminozitate de 600 niti, ceea ce il face utilizabil chiar si in soare puternic. Nu veti vedea perfect ecranul insa, care este si lucios, dar ca si in cazul lui Transformer Prime, distanta intre stratul Gorilla Glass si panoul in sine este foarte subtire, reflexiile nefiind o problema atat de mare, cum se intampla in cazul Transformerului TF300.

Hardware si software

Tableta Asus Transformer 700 este rapida, probabil cea mai rapida cu Android in acest moment. Cel putin pe hartie, si va voi spune si de ce.

Inauntru se gaseste procesorul Nvidia Tegra 3 T33 ruland la 1.6 GHz (multicore si 1.7 GHz single-core), ajutat de 1 GB RAM si 16, 32 sau 64 GB de spatiu de stocare. Vorbim aici de versiunea WiFi a Infinity Pad, deoarece modelul 4G/LTE va fi motorizat de procesorul dual core Qualcomm MSM8260A Snapdragon S4. Dar sa revenim la modelul testat de noi.

Spre deosebire de Tegra 3 T30 (cel de pe Prime) si T30L (cel de pe TF300), T33 este tactat putin mai sus, deci ar trebui sa fie mai rapid. In continuare avem modurile Peformance, Eco si Balance in setarile Android, ceeea ce ne ajuta sa comutam intre viteza si economisirea energiei, in functie de necesitati.

Mult mai multi pixeli de pus in miscare pe Infinity

Mult mai multi pixeli de pus in miscare pe Infinity

Doua lucruri trebuie luate in considerare cand judecam performanta lui TF700 Infinity: ecranul Full HD are mai multi pixeli, care sunt serviti de cam aceleasi componente hardware gasite pe Prime, si faptul ca am avut la test o versiune sample, putin diferita de cea pe care o veti gasi in magazine, versiune care va rula tot Android 4.0.3, dar optimizat pentru a functiona fluent pe hardware-ul lui Infinity.

Tinand cont de aceste aspecte, aveti mai jos scorurile obtinute de Asus Infinity. Daca voi apuca sa testez si versiunea finala, voi actualiza cifrele de mai jos, in caz in care vor fi diferente notabile:

  • Quadrant: 4718 points;
  • Antutu: 12078 (CPU: 7516, GPU:1281, RAM: 2796, I/O:485);
  • CF-Bench: 7896, 2527, 4674;
  • Nenamark1: 59.9 fps;
  • Nenamark2: 39.9 ;
  • Sunspider 0.9.1: 1773 ms;
  • Browsermark: 127330;
  • LinPack: 59.4 – Single-Thread , 126.6 – Multi-Thread;

Experienta de zi cu zi

Bineinteles, cum se comporta tableta in lucrul de zi cu zi este ceea ce conteaza cel mai mult, nu scorurile obtinute in cateva teste sintetice.

Astfel, pot spune ca in general Infinityul este rapid si fluent. Deschiderea aplicatiilor, trecerea de la o aplicatie la alta si sarcinile de rutina nu intampina intarzieri. Am experimentat insa cateva incetiniri inexplicabile din cand in cand si erori ale aplicatiilor, dar le pun deocamdata pe seama software-ului nefinisat. S-ar putea la fel de bine datora insa si ecranului Full HD. Odata cu trecerea timpului si aparitia mai multor update-uri software, cu siguranta voi gasi raspunsul la aceasta dilema, dar pana atunci nu pot decat spera ca totul se va rezolva de la sine (de la Asus adica).

Spatele tabletei devine destul de cald in timpul functionarii, in special cand rulam jocuri cu luminozitatea ecranului setata la maxim. Ma asteptam la acest lucru si sincer nu cred ca este o problema atat de mare. Imbracati tableta intr-o carcasa de plastic sau piele si veti mai simti acest inconvenient. Cel putin aceasta este solutia abordata pe al meu iPad 3, care intampine acelasi neajuns.

Cat despre aplicatii si experienta Android, nu cred ca mai am nimic de zis ce nu s-a zis deja despre Android 4.0 pe GiZ.ro. Versiunea 4.0 este un sistem de operare solid, care foloseste deja cu succes o gramada de servicii Google precum Gmail, Maps, Places, Latitude, Gtalk, etc.

Ca orice dispozitiv Tegra 3, si Asus Transformer Infinity Pad primeste acces la Nvidia TegraZone, unde veti gasi cateva jocuri bune, special concepute pentru a scoate in evidenta capabilitatile procesorului, in special cele grafice. Nu veti gasi insa prea multe titluri. Pentru a va completa colectia va fi nevoie de recurgeti la magazinul virtual Google Play, insa in general calitatea jocurilor pentru Android este sub cea a titlurilor optimizate pentru dispozitivele iOS.

Infinity Pad se descurca de asemenea excelent cu playback-ul video, fiind capabil sa ruleze o gramada de clipuri HD in regim streaming de pe servicii precum Youtube, Hulu, Netflix, precum si clipuri stocate intern, la calitate 1080p (inclusiv cele in format .mkv). In plus, deoarece avem de-a face cu Android, puteti copia continut pe/de pe tableta cu un simplu Copy-Paste, nefiind necesara utilizarea unui program gen iTunes.

Si sunt o gramada de lucruri care imi plac la Android, precum sistemul de notificari, widget-urile si multitasking-ul.

Sunt insa si probleme, din care dora doua le voi mentiona aici, cele mai importante In primul rand, ca utilizator de Android, gasesc Google Play o mare adunatura de…. lucruri pe care nu stii cum sa le iei. Nu exista niciun fel de indicator care sa iti spuna daca o aplicatie este optimizata pentru ecranul lui Infinity (sau al dispozitivului pe care il folosesti). Trebuie sa le instalezi si apoi vei vedea ca se vad prost pe ecranul mare al tabletei (in cazul aplicatiilor dezvoltate pentru smartphone-uri). Chiar daca acum magazinul Android ofera zeci de mii de titluri, majoritatea sunt aplicatii foarte slabe ca functionalitate, in plus nefiind optimizate pentru spatiul de lucru marit oferit de tabletele de 7-10 inch.

Si apoi ne lovim de problema fragmentarii. Cu update-uri majore ale versiunilor Android avand loc anual, este greu de spus daca anul viitor tableta cumparata anul acesta va fi in stare sa ruleze cea mai noua versiune Android. Sau daca va functiona satisfactor. Spre exemplu, update-ul de Android 4.0 ICS pentru primul Transformer ruleaza prost, iar majoritatea tabletelor vandute in 2011 inca nu au primit update-uri oficiale la IceCream Sandwich si probabil nu le vor primi niciodata.

Aceste doua aspecte trebuie rezolvate de Google pentru a ma convinge sa trec din noua in tabara Android. Iar in cazul lui Asus Infinity, trebuie sa adaug o noua problema: in acest moment, nici macar aplicatiile importante nu au fost optimizate pentru ecranul Full HD. Ma astept ca acest lucru sa se schimbe in timp, pe masura ce mai multe tablete cu ecrane de rezolutie mare isi vor face aparitia in piata. Dar daca vreti sa fiti printre primii care vor cumpara un Infinity sau un model similar, nu va veti putea bucura cu adevarat de performantele noilor ecrane FHD, singura exceptie fiind redarea textelor, care sunt desenate pe ecran automat de catre sistemul de operare la noua rezolutie.

Google mai are de lucrat la Android

Google mai are de lucrat la Android

Camerele foto

Pe Transformer Infinity 700 Asus a montat doua camere, una frontala de 2 megapixeli pentru video conferinte si chat, si una de 8 megapixeli pe spate, cu o apertura a diafragmei de f2.2, functie autofocus si un blitz LED.

Eu nu pun prea mare pret pe camerele foto ale unei tablete de 10 inch, deoarece mi separe cel putin jenant sa faci poze cu un dispozitiv de 10 inch, dar am tras cateva cadre, pe care le gasiti mai jos, ca sa stiti la ce va puteti astepta la acest capitol:

Automomia bateriei

Acesta este din pacate un aspect pe care nu am apucat sa-l testez cum trebuie in cazul lui Asus Transformer Pad TF700, in speta din cauza timpului limitat pe care l-am avut la dispozitie, dar voi actualiza aceasta sectiune in zilele care urmeaza.

In carcasa tabletei se gaseste o baterie de 25 Whr din care Asus estimeaza 10 ore de autonomie. Primele mele teste scot in evidenta cam 7-8 ore de utilizare continua, in modul Balance, si cam tot atat cand rulam un clip 720p cu luminozitatea ecranului setata la 30%. Probabil aceste cifre se pot imbunatati usor prin selectarea modului Eco si scaderea si mai mult a luminozitatii.

Docking-ul adauga propria baterie de 22 Whr, care va incarca automat bateria din tableta cand cele doua sunt intconectate. In acest caz ne putem astepta la 12-13 ore de functionare continua, destul de apropiat de cele 16 mentionate de ASUS. Cum am spus insa, voi actualiza aceasta sectiune in clipa in care voi rula mai multe teste.

Pret si disponibilitate

Aceasta sectiune este de asemenea in dezvoltare. Am scris review-ul inainte de lansarea oficiala a produsului, deci nu pot sa vad dau in acest moment prea multe detalii despre acest aspect (important).

Sursele mele imi spun deocamdata ca in Romania se va comercializa versiunea de 64 GB, WiFi, la un pret de 2800 RON, considerabil mai mult decat cei 2200 RON ceruti pentru iPad 3-ul de 16 GB.

Sper totusi ca vom vedea si versiunile mai ieftine de 16 si 32 GB, pentru ca Transformerul Infinity sa poata avea totusi o sansa in fata potentialilor cumparatori.

Update: Doar versiunea de 64 GB va fi disponibila in prima faza in Romania si pretul sau va fi de 2799. Tableta se gaseste incepand de astazi in oferta unor magazine online si offline din Romania.

Tastatura externa (docking-ul) se va comercializa la un pret de aproximativ 500 RON, cum am mentionat si mai devreme.

Pretul lui Asus Infinity 700 in Romania este inca necunoscut

Pretul lui Asus Infinity 700 in Romania este inca necunoscut

ASUS Infinity Pad si concurenta

Precum va dati seama, fiind una din putinele tablete Android cu ecran Full HD de pe piata, este greu sa gasim un concurent pentru Infinity Pad, dar asta nu inseamna ca nu sunt destule alternative demne de luat in seama.

Acer Iconia Tab A700 este probabil alternativa cea mai apropiata din punct de vedere al specificatiilor. Tableta este de asemenea construita pe platforma Tegra 3, oferind tot un ecran Full HD de 10.1”. Daca ne uitam la preturile de afara, A700 ar trebuie sa fie cu aproximativ 50 euro mai ieftina decat Infinity 700 (ce coincidenta utilizarea numarului 700 in denumirea celor doua produse), dar modelul Acer nu este atat de bine construit ca Infinityul, nu foloseste acelasi tip de ecran, nu utilizeaza aceeasi versiune rapida Tegra 3 si nu poate fi cuplat cu un docking cu tastatura QWERTY si baterie externa.

Lenovo Ideapad K2 ar putea fi o si mai buna alternativa, dar prea putine detalii se stiu momentan despre acest model.

Astfel ca ajungem la iPad 3-ul celor de la Apple, care ofera performante similare, ajutate de un ecosistem iOS mult mai bine pus la punct. Pretul de pornire al noului iPad este la randul sau competitiv in comparatie cu cel al Transformerului, astfel ca alegerea in acest caz se rezuma la a decide intre iOS vs Android, in opinia mea.

As mai putea mentiona la capitolul competitie tabletele Android din categoria mainstream, precum ASUS Transformer Pad TF300, Acer Iconia Tab A510 sau Samsung Galaxy TAB 2 10.1. Niciuna din aceastea nu ofera un ecran Full HD, dar experienta utilizarii de zi cu zi ar trebui sa fie relativ similara, la un pret cu minim 300-400 de lei mai scazut. Si cum Android nu ofera inca o experienta optimizata pentru rezolutia de 1920 x 1200 pixeli, modelele mai ieftine vor parea si mai interesante in ochii potentialilor cumparatori.

Concluzii finale

Tragand linia, Asus Transformer Infinity Pad TF700 este cea mai buna tableta Android cu care m-am jucat pana acum. Arata bine, pare foarte solida si vine cu un ecran excelent. Ruleaza de asemenea ultima versiune de Android si ofera un docking foarte versatil, util daca aveti in minte si alte activitati decat cele recreationale. Si pretul nu este foarte rau (cel putin cel pentru versiunea de 16 GB, la care puteti adauga foarte usor un microSD de inca 16 sau 32 GB).

Dar este Asus Infinity tableta pe care ar trebui sa o cumparati vara asta? Nu sunt sigur ca „da” este raspunsul corect, in principal din cauza neajunsurilor inca intampinate de Android si lipsei aplicatiilor optimizate pentru ecranele de 10 inch. E drept, poate sunt si putin subiectiv deoarece sunt un utilizator de iPad 3 din prima zi a lansarii acestuia si nu vad cum deocamdata Android poate oferi o experienta in utilizarea zilnica asemanatoare cu cea pe care o ofera Apple cu ale sale tablete iOS.

Cu toate aceastea, daca sunteti utilizatori Android si vreti cea mai buna tableta cu acest sistem de operare de pe piata, atunci cu siguranta Infinity Pad 700 nu va va dezamagi. Asta daca sunteti constienti de problemele Android-ului si sunteti dispusi sa le acceptati.

Asus Transformer Pad Infinity 700 - cea mai buna tableta cu Android

Asus Transformer Pad Infinity 700 – cea mai buna tableta cu Android

In final, voi sunteti cei care trebuie sa decideti. Eu am incercat sa va creez o imagine cat mai buna a ceea ce va ofera nava amiral a flotei ASUS. Daca v-a placut ceea ce ati citit nu uitati sa trimiteti articolul prietenilor interesati de subiect. Ne-ar ajuta foarte mult. De asemenea, nu ezitati sa lasati un comentariu sau sa puneti intrebarile care va framanta. Vom incerca sa va raspundem in timp util.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri