GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Evolio Neura – tableta românească cu pretenţii de iPad

Autor: Echipa GiZ

Televoice, una dintre companiile cele mai importante din România în ceea ce priveşte domeniul echipamentelor electronice, a lansat un nou produs. Compania care se ocupă şi de distribuirea unor brand-uri ca Panasonic, Phillips sau Alcatel, a lansat pe piaţă românească o noua tabletă produsă 100% în România, Evolio Neura.

O tabletă portabilă produsă în România, de către o firmă românească este o veste mai mult decât îmbucurătoare pentru fanii dispozitivelor de acest tip. Aşa cum susţin chiar creatorii modelului, Evolio Neura va fi echipată mai mult decât corespunzător şi va putea face faţă concurenţei venite din partea modelelor deja consacrate precum iPad 2.

De altfel, preşedintele Televoice consideră noua tabletă Evolio Neura ca fiind un „iPad killer”. Rămâne de văzut dacă această afirmaţie se va adeveri şi dacă tableta românească va reprezenta un concurent serios pentru iPad.

Până atunci însă să urmărim exact care sunt calităţile noii tablete Evolio Neura.

Specificaţii Tehnice

Citind prezentarea oficială de pe site-ul producătorului, primul lucru care iese în evidenţă referitor la acest model este procesorul. De ce spun acest lucru? Pentru că Evolio Neuro vine cu cel mai puternic procesor disponibil pentru tablete. Este vorba de Nvidia Tegra, un procesor dual-core care rulează la o frecvenţă de 2,1 GHz.

Evolio Neura - echipat cu cel mai puternic procesor pentru tablete

Evolio Neura – echipat cu cel mai puternic procesor pentru tablete

Ecranul touchscreen capacitiv are o dimensiune de 9,7 inch, exact aceeaşi dimensiune ca şi iPad şi iPad 2, şi este capabil să ruleze conţinut Full HD. La acest capitol putem aminti şi de portul HDMI care echipează tableta, în cazul în care se doreşte conectarea cu un monitor sau televizor mai performant.

De altfel, când vine vorba de conectivitate fizică Evolio Neuro este echipată foarte bine. Vorbim despre porturi USB, port Ethernet pentru LAN şi bineînţeles suport pentru carduri microSD de până la 32 de GB.

Trebuie de asemenea menţionat că tableta oferă suport pentru conectare la reţele wireless prin toate cele trei standarde wirelss des folosite: Wi-Fi b/g/n. Un modem 3G HDSPA va fi de asemenea inclus, sporind conectivitatea tabletei.

Pentru cei interesaţi, vor exista de asemenea o serie de accesorii create special pentru această tabletă. Astfel, împreună cu Evolio Neura vor fi disponibile accesorii precum: creion capacitive, huse pentru tabletă sau tastaturi portabile,conector fără fir pentru HDMI.

O imagine de ansamblu asupra caracteristicilor tabletei ne putem face urmărind lista de mai jos:

  • Sistem de operare Android 2.2 sau 3.0
  • Procesor  Nvidia Tegra 2, 1Ghz, Dual Core
  • Dimensiuni tabletă:  25x19x14 mm greutate 780 grame
  • Memorie 1 GB RAM
  • Slot MicroSD capacitate maximă de 32 GB
  • Port USB 2.0, port MiniUSB 2.0, Jack Audio 3,5 mm, 2 boxe audio de 1W,
  • Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 2.1 EDR, 3G HDSPA, GPS
  • Cameră foto încorporată de 1,3 MP

Avantaje Evolio Neura faţă de alte tablete

Având în vedere că Evolio Neura este văzut ca un „Pad killer”, primul lucru care ar trebui să fie menţionat în această secţiune este faptul că prin intermediul sistemului de operare Android, tableta va putea rula conţinut Flash. Acesta ar putea reprezenta un mare plus faţă de iPad 2, ştiut fiind faptul că dispozitivele Apple nu dispun de această posibilitate.

Evolio Neura - sistem de operare Android

Evolio Neura – sistem de operare Android

Pentru utilizatorii din România vor exista în mod cert o serie de avantaje. Aici este de menţionat faptul ca vor exista un număr de aplicaţii în limba romană integrate din start în sistemul de operare. Aceste aplicaţii vor fi de tipul: agregator de ştiri, posturi tv online, ziare electronice.

De asemenea, este util de ştiut faptul că Evolio Neura este singura tableta disponibilă pe piaţă care oferă suport pentru accesarea de la distanţă şi conectarea cu un computer.

Tableta va fi disponibila pentru comercializare începând cu 25 iulie 2011. Pentru cei interesaţi, pe site-ul companiei producătoare se pot face precomenzi. Preţul de pornire pentru modelul de bază este în jur de 1900 de RON, competitiv într-adevăr dacă ne raportăm la preţul unui iPad. Rămâne de văzut ce succes va avea tableta românească, însă, pe o piaţă dominată deja de multe modele consecrate.

Daca doriti sa ctiti mai multe despre tabletele Evolio, va recomand articolele despre Aria Mini, Evotab Fun si EvoTab HD. Nu in ultimul rand, s-ar putea sa gasiti interesant si articolul cu cele mai bune tablete ieftine ale momentului.

Update: Se pare totusi ca asteptarile noastre legate de acest model se vor risipi mult mai repede decat preconizam. Conform androidlive.ro, Evolia Neura este identica ca specificatii si design cu Malata Zpad T8. Mai mult decat atat, componentele tabletei nu sunt fabricate in Romania, iar asamblarea finala a produsului se face in China. Un detaliu „minor” care, din punctul nostru de vedere face toata diferenta.

2 comentarii

  1. Green

    13 iulie 2011 la 13:14

    În România, în mediul rural, salariile sunt de aproximativ 700 lei, adică tot atât cât câștigă un chinez care lucrează într-o fabrică pentru echipamente IT. Poate cei de la Televoice se gândesc că ar putea fi rentabil să cumpere doar chip-urile și să facă asamblarea finală în România.

    • crish

      18 ianuarie 2012 la 00:48

      nu mai mintiti in fata, auzi tableta fabricata in romania, poate va vand eu la 1200 lei aceasi tableta dar fara logo evolio cum e? toate sunt made in china ca si allwiew. rusine ca dezinformati

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri